Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tudás most édes

A tudás most édes Kultúra

Míg egyesek az érettségi román szóbeli vizsgájára vártak izzadó tenyerekkel, a Mikes Kelemen-középiskola más diákjai lazán tanultak – ezúttal az életre.

 

Igazán jó volt látni, ahogy a Mikes gimnazistái az Iskola másképp-heti tevékenységekben elmélyültek. Egyesek az elsősegély-tanfolyamon vettek részt, mások a fizika-biológia-matek-sakk tanulmányi műhelyekben kreatívkodtak, majd cseréltek. Így a szerencsés ötödikesek sík- és térmértani idomokat építettek, tangrammot raktak ki, majd madártollakat párosítottak tulajdonosuk fotójával, termések azonosításakor estek gondolkodóba, míg fizikából 3D-s mozgóképet készítettek, és az elektromos kisüléseket tapasztalták meg saját bőrükön. Akik hősiesen túljutottak e próbákon, azok a begyűjtött Mikes-tallérokért a csak nekik és csak most járó, speciálisan számukra készített csokicskákat kaptak édes jutalmul.

Eközben a nyolcadikosok pályaválasztási műhelybe látogattak, ahol testközelből szerezhettek információkat egy meghívott pszichológustól, kozmetikustól, állatorvostól, masszőrtől, jogásztól, közgazdásztól, informatikustól, színésztől és orvostól mesterségük titkairól, annak fényesebb és árnyékosabb oldaláról. Erre az alkalomra időzítve pedig a középiskola terei, folyosói, lépcsői is megkapták mutatós táblácskáikat a magyar kultúra jeles személyiségeinek neveivel, így például a tanáriba a Málik József „utcán” jutottunk el, de a Feneketlen és Valahol úton, illetve a Sárkány-szoros lépcsőjén is bolyonghattunk Berg Judit Rumini című regényéből inspirálódva.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük