Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A tekergetés művészete

A tekergetés művészete Kultúra

Elképzelései és azok megvalósításainak módja, a felhasznált alapanyagok és a belőlük megalkotott művek szín, gondolat, valamint érzelemvilága – ezek teszik Balla Melinda művészetét egyedivé, sajátossá és utánozhatatlanná. Erről a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban szombat este megnyílt tárlatának népes közönsége is meggyőződhetett.

A kint uralgó szomorú, borús idő következtében még inkább érzékelhető az élénk és vidám színekben tobzódó művekből sugárzó öröm – tapintott rá a szemlélődőket ért hatás lényegére Bartha Zonga esztéta a kiállítást megnyitó beszédében. A továbbiakban azt is megtudhattuk tőle, hogy a székelyudvarhelyi származású, de Budapesten élő Balla Melinda közgazdászt a számok szigorú világából és a mindennapok szürkeségéből való kiszabadulás vágya sarkalta alkotásra.

Saját bevallása szerint az általa „tekergetésnek” nevezett eljárással formába álmodott képek létrehozásához Balla Melinda csak természetes anyagokat, így gyapjút, posztót, spárgát, kókuszt, zsákvásznat, jutát és lent használ. Az összefonásukból született műveket pedig kizárólag varrással rögzíti az alaphoz, és tarkaságot, vidámságot, sokszínűséget, valamint szeretetet óhajt rajtuk keresztül sugározni.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások