Második alkalommal rendezte meg a Húsvéti varázslat nevet viselő, hagyományos húsvéti szokások felelevenítését, megismerését célzó rendezvényét az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete a Wegener Pro Sanitate Alapítvány és tizenkét helyi egyesület bevonásával, a Zarah Moden és a New Fashion készruhagyárak főtámogatásával.

A húsvét másodnapjára időzített eseményen vásári hangulat és bő programkínálat várta az érdeklődőket a kézdivásárhelyi sportcsarnokban és az azt körülölelő téren. A tavaly hagyományteremtő szándékkal elindított rendezvény idei, második kiadása is vonzotta az érdeklődőket, a rossz idő ellenére is több mint ezren kapcsolódtak be a négyórás programba. A gyerekek megismerkedhettek a hagyományos húsvéti locsolással, emellett állatsimogató, lovashintózás és állatszépségverseny is zajlott. A sportcsarnok előterében helyi egyesületek irányításával a gyerekek különböző kézműves tevékenységeket folytathattak, így gyurmázásra, színezésre, papírnyuszi-készítésre, tojás- és mézeskalács-díszítésre is lehetőség volt, ugyanitt ingyenes arcfestést is kérhettek.

A tavalyi évhez hasonlóan színpadi programokból sem volt hiány, a Manócska Napközi Otthon, a Petőfi Sándor Általános Iskola, a Vackor Óvoda, a 3. számú Napközi Otthon óvodásainak és kisiskolásainak ünnepi műsorát, valamint Zarah Kids néptánccsoport és a Maassluis Nyugdíjas Klub által bemutatott táncokat lehetett megtekinteni. A szervezők vásári hangulatról is gondoskodtak, tizennégy árus kínálta kézműves portékáját. Az esemény végén a tombolavásárlók között értékes nyereményeket sorsoltak ki, a tombolából befolyt összeget a szervezők az egyedülálló szülőket támogató Csodafőnix Egyesületnek ajánlották fel.

Pap Eszter Edina

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Sikeres kongresszus

Az Európai Cortinarius Napok történetében mindeddig az egyetlen kelet-európai színhelyet jelenti Bálványos, illetve a Grand Hotel, ahol múlt héten Európa kilenc országából több mint 70 mikológus, valamint 30 környékbeli meghívott részvételével zajlott a 36. pókhálósgomba-kongresszus.

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI Szerdán: 16.15 Látlak (am. thriller); 16.30 Wheely (malaj. animáció); 18.15 Az első ember (am.); 18.30 Venom (am.); 20.45 Csillag születik (am.); 21.00 Halloween (am.). SZÍNHÁZ * Október 24-én, szerdán Sepsiszentgyörgyön vendégszerepel a Figura Stúdió Színház. Az Egyetlen című szóló táncprodukciót 19 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban. * Október 24-én, 19 órakor a […]

Példájuk kötelez

Marosán Csaba kolozsvári színművész, Intés az őrzőkhöz című, versekből, népdalokból és egyházi énekekből összeállított lírai estjével vette kezdetét hétfőn Sepsiszentgyörgyön az 1956-os magyarországi forradalom és szabadságharc eseményeit felidéző, valamint hősei előtt tisztelgő megemlékezés-sorozat. A megyeszékhely önkormányzata által szervezett rendezvény Benkő Levente újságíró, történész előadásával folytatódott.

Október 23.: felvonták a nemzeti lobogót a Parlament előtt

Katonai tiszteletadással, Áder János köztársasági elnök és Kövér László, az Országgyűlés elnöke jelenlétében felvonták a nemzeti lobogót az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulóján kedden reggel a Parlament előtti Kossuth Lajos téren. A lobogót a Himnusz hangjaira a honvédség díszegysége vonta fel. Az eseményen közreműködött a központi katonazenekar és a nemzeti lovas díszegység. Az ünnepségen […]

Aki magyar, velünk tart!

1956 forró ősze október 23-án robbant Budapesten: „Ruszkik, haza! Rákosit a Dunába, Nagy Imrét a kormányba!”. Az ablakokban megjelentek a „lyukas” zászlók, este lövések dördültek, kitört a forradalom. Sztálin halála után, az enyhülés jegyében hatalomra jutó Nagy Imre reformjai enyhítettek ugyan valamit a szovjet megszállás alatt, Rákosi Mátyás sztálinista diktatúráját nyögő Magyarország kínjain, de fellélegezni […]

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI Kedden: 15.15 A belleville-i zsaru (fr. vígjáték, 101 p.); 16.45 Johnny English újra lecsap (fr.–am.–an. akció-vgjáték, m. sz., 88 p.); 17.00 Ecseri tekercsek (magyar dokumentumfilm, 50 p.); 18.30 A man of integrity (iráni dráma, 117 p.); 18.30 Csillag születik (am. zenés filmdráma, 135 p.); 20.45 Halloween (am. horror, 109 p.); 21.00 Venom (am. […]

Ismét ügyeskedtek

A sepsiszentgyörgyi Gyermekek Palotája is részt vett hétvégén a Prime Dance Trophy-Nemzetközi Táncversenyen. A csapat több érmet is nyert. A nemzetközi verseny harmadik kiadásán több mint 20 tánciskola, illetve klub összesen mintegy 1500 versenyzője iratkozott be – tájékoztatott Molnár Enikő táncoktató.

Székföldön ünnepeltek

Árapatak volt az idei Székföldi Magyar Napok első helyszíne, ahol vasárnap délután ünnepelt a helyi magyarság. Az intézményi összefogás eredményeként a székelyföldi belső szórványban évről-évre nagyobb figyelmet kap a magyar szó, a magyar kultúra.

Írót „avattak” a múzeumban

Péntek délután a kézdivásárhelyi céhtörténeti múzeum Incze László kiállítótermében mutatták be Dimény Attila A polgárosodás társadalmi és kulturális hatásai Kézdivásárhelyen (1750–1944) című könyvét. A hiánypótló, a város történelmének egy érdekes szeletét bemutató, szép kivitelezésű kiadványt dr. Borcsa János irodalomkritikus és dr. Pozsony Ferenc néprajzkutató, egyetemi tanár méltatta.

Alkotó erők az egységes Erdővidéken

Érezhetően jó volt a hangulat szombaton Baróton, a megyei tanács és a helyi önkormányzat által első alkalommal megszervezett Erdővidéki Őszi Fesztiválon, mely vásáros formát öltve, elsősorban a helyi értékeket, a helyi hagyományokat kívánta felmutatni.

Mesék, balladák ringatásában

Megannyi verseny, találkozó, összejövetel, tanácskozás indítéka a mese, a népdal, a ballada, s az az igazság, kifogyhatatlanok az ötletekből azok, akiknek szívügye e nemes népköltési alkotások továbbadása, éltetése. Hányszor és hányan megfogalmazták már, hogy a népköltészet az igazi költészet, s ebbe nem csupán a néphez lehajló irodalmat értették, értjük, hanem mindazokat a szájról szájra, lábról […]

A jövőnk biztosítéka

Pénteken immár negyedik alkalommal került sor a Székely Mikó Kollégium Alapítvány által kiötlött, illetve tető alá hozott, és a szervezetnek nevet adó középiskola, a sepsiszentgyörgyi Tanulók Háza, a MERT Egyesület, valamint a megyeközponti önkormányzat támogatásával megrendezett, A székelység története – Kádár Gyula Emlékverseny döntőjére, amelyen az idén hét csapat mérte össze e téren szerzett tudását.

Ajánló

MŰVÉSZ MOZI Kedden: 15.15 A belleville-i zsaru (francia vígjáték, 101 p.); 16.45 Johnny English újra lecsap (francia–amerikai–angol vígjáték, akciófilm, kalandfilm, magyar szinkronnal, 88 p.); 17.00 Ecseri tekercsek (magyar dokumentumfilm, 50 p.); 18.30 A man of integrity (iráni dráma, 117 p.); 18.30 Csillag születik (amerikai zenés film, filmdráma, 135 p.); 20.45 Halloween (amerikai horror, 109 p.); […]

A dal kétnapos ünnepe

Hétvégén, a Pro Cantus Egyesület és a Boldog Özséb plébánia szervezésében két helyszínen tartották meg a XXIV. felsőháromszéki kórusfesztivált.

Sepsiszentgyörgyi főhajtás

Az 1956-os forradalom és szabadságharc 62. évfordulója alkalmából Sepsiszentgyörgyön több helyszínen zajlanak programok. Október 23-án délelőtt koszorúzásokra, 19 órától megemlékezésre kerül sor az ‘56-os emlékparkban, melyet fáklyás felvonulás követ az Erzsébet parkba.