Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A rockabilly jegyében

A rockabilly jegyében Kultúra

Pénteken és szombaton a kétkerekűek fogják uralni Kézdivásárhelyt, pontosabban a fortyogófürdői komplexum kertjét: Béka és baráti köre tizenhetedik alkalommal szervezi meg a jótékonysági motorostalálkozót.

Pénteken már begördülnek a motorok Kézdivásárhelyre, Kiss Levente, alias Béka szerint az ország minden részéből érkeznek résztvevők. Aznap csak koncertek lesznek, 20.30-kor a Tom White (HU) zenekar lép színpadra, majd őket követően a Lady & The Tramps csap a húrok közé.
Szombaton 12 órakor kezdődik a felvonulás. A motorosok Fortyogófürdőről indulnak, majd a Bem József utcán át – a hagyományos termékvásár miatt –ezúttal csak érintik a központot, ahonnan a Petőfi Sándor, Csernáton, 1918. December 1., Gyárak és a Bem József utcák érintésével térnek visszaFortyogóra.
Kiss Levente nyomatékosan felhívja a figyelmet: beíratlan motorral, hajtási jogosítvány nélkül senki ne vegyen részt a felvonuláson, csak nézőként. Gyerekeknek szintén tilos a felvonulás, pontosabban a motorozás. A főhadiszálláson 13 órakor lesz az ebéd, Czápos Attila szakács és csapata ötszáz literes üstben fogja készíteni a babgulyást. Ebéd után következnek a vetélkedők, szórakoztató versenyek, a díjazást 20 órakor tartják. A napot a Back­ground és a V8 Trio (HU) zenekarok fellépése zárja.
Az idei esemény a rockabilly jegyében zajlik, tehát a zenei kínálat ehhez igazodik. Béka ennek kapcsán felhívást is intéz, főleg a szebbik nem irányába: ha tehetik, akkor öltözzenek „rockabillysen”, viseljenek pörgős szoknyát, tegyenek masnit a hajba, és az se árt, ha égőpirosra rúzsozzák a szájukat!
A rendezvényre 15 lej naponta a belépő, szombaton ennek fejében ebéd is jár a befizetőnek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük