Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A REFLEX4 kínálatából

A REFLEX4 kínálatából Kultúra

A Sepsiszentgyörgyön háromévente megrendezendő REFLEX Fesztivál negyedik kiadása május 4-én kezdődik. A fesztiválon két németországi társulat is fellép.

Az 1994-ben alakult, több nemzetiségű és többnyelvű Gob Squad társulat célja, hogy felfedezze a szépet ott, ahol a legkevésbé észrevehető: utcán, metrón, sikátorban, mélygarázsban, miközben kiemeli a befogadót a kényelmes nézői magatartásból. Kitchen című projektjüket Andy Warhol azonos című filmje ihlette: egy időutazásra hívnak bennünket az 1965-ös évbe, amikor a pop-art, a szupersztárok, a szubkultúrák, a feminizmus, a drogok, a reklámok és a szabad szex korszaka felemelkedőben volt. Az előadás május 10-én 20 órától és május 11-én 18 órától tekinthető meg a Kamarateremben.
A She She Pop 1998-ban alapított német performansz-csoport, amely rendező nélkül, az alkotók által közösen létrehozott koncepciók alapján működik. Esztétikájukban szívesen használják a popkultúra és egyéb szubkultúrák (szappanopera, valóság show, ponyvaregény) eszköztárait. Igor Sztravinszkij Tavaszi áldozat című korszakalkotó balettjét ürügyként használják arra, hogy a pogány áldozati szertartást, a szűz feláldozásának jelenkori mintáját körüljárják. Az előadásban két világszemlélet (hagyomány és modernitás) és két nemzedék (anyák és lányok) feszül egymásnak a folyamatos megújulásért. Az előadás május 11-én 20 órától a Tamási Áron Színház nagytermében tekinthatő meg.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük