Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A REFLEX4 kínálatából

A Sepsiszentgyörgyön háromévente megrendezendő REFLEX Fesztivál negyedik kiadása május 4-én kezdődik.

A wrocławi Song of the Goat színház Európa egyik leginnovatívabb színházi műhelyének számít, amely a drámai szöveg, a mozgás és a zene összhangját kutatva új formákkal, alkotói technikákkal és előadás-nyelvezetekkel kísérletezik. A Songs of Lear című előadásuk egy olyan nem lineáris szerkesztésű drámai esemény, amelyben az alkotók a Lear király történetének lineáris elmesélése helyett a tragédia felszín alatti feszültségét hívják elő. Az előadást május 5-én 19 órától, május 6-án 19 órától, valamint május 7-én 18 órától lehet megtekinteni a Háromszék Táncstúdióban.
A kortárs szlovén színházi szakma számára Jernej Lorenci neve egyet jelent a legmagasabb rangú éleslátással és szenvedélyes kutatói szellemmel, amely nemcsak korosztályából, hanem az egész szlovén szcénából magasan kiemeli őt. A Kranji Prešeren Színház és Potolyi Városi Színházaknál létrehozott A halott hazatér úrnőjéhez című előadását egy azonos kezdetű népdal ihlette, illetve Gottfried A. Bürger Lenore című balladájának adaptációja. Szerelmének halála következtében a főszereplőben elkezd működni egy másik én, aki minduntalan megkérdőjelezi a valóságot, a kedves és a saját szerelmének létezését is. Az előadást május 13-án 20 órától, valamint május 14-én 17 órától játsszák a Kamarateremben.
Jegyeket a Központi Jegyirodában, illetve online a www.biletmaster.ro weboldalon válthatnak. A szervezőiroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9 és 16 óra között, pénteken 10-14 óra között.
Bővebb információk a fesztivál előadásairól a www.reflexfest.ro weboldalon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük