Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A projekt neve: Meleté

A projekt neve: Meleté Kultúra

Meleté, a meditáció, testmozgás és gyakorlás múzsájának nevét viseli az a svájci-magyar közös projekt, amelynek célja, hogy svájci zenepedagógusok az általuk felajánlott hangkeltő eszközök segítségével megismertessék a német nyelvterületen elterjedt alapfokú zenei oktatást (Elementare Musikerziehung) Sepsiszentgyörgyön is.

A Székely Nemzeti Múzeumban második alkalommal megszervezendő foglalkozássorozat vezetői Sara Franchini, Salat-Zakariás Soma és Antonio Planelles október 15–20. között igyekeznek minél szélesebb körben megismertetni módszerüket. A szervezett csoportokon túl két műhelyfoglalkozásra is várják az érdeklődőket.

A kórusműhely, ahol a hang és test együttes bevonásával hoznak létre zenét, 15-én, vasárnap 17–19 óra között, hétfőtől szerdáig 19–21 óra között tart.  Az „újrahasznosító” zenei műhely során, amely október 16–18. között 17-től 19 óráig tart, a hétköznapi hangszerek hangkeltő tulajdonságait térképezik fel, különleges hangzású hangszereket készítenek és a brazil batucada ritmusát felhasználva zenélnek majd. Mindkét ingynes workshopra előzetes bejelentkezés szükséges (0721.335.364), a helyek száma korlátozott, 12 évnél idősebbeket várnak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük