Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A névadót ünneplik

A névadót ünneplik Kultúra

A Tamási Áron Színház társulata augusztus 21-én tartotta évadnyitó gyűlését, és azóta Tamási Áron 120. születésnapjának megünneplésére, illetve az első bemutatóra, az Alice című előadás előkészületeire fókuszál Bocsárdi László irányításával, a sZempöl együttessel közösen.

Az évadtervet ezúttal is úgy alakították, hogy ígéretes, a társulat és a közönség számára eddig még ismeretlen új hangok, valamint kiforrott, sajátos rendezői formanyelvek is teret nyerjenek. A Lewis Carroll Alice Csodaországban és Alice Tükörországban című meseregényei alapján létrejövő Alice októberi bemutatóját Zakariás Zalán rendezése, az Escorial követi. A szilveszteri előadást, Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című komédiáját Sardar Tagirovsky viszi színre. Tavasszal Mezei Kinga újvidéki rendező Anna legendáját láthatjuk, majd a Radu Afrim által rendezett discOperett munkacímű produkciót.

Az öt bemutató mellett továbbra is műsoron maradnak az elmúlt évadok fontos előadásai: a Vízkereszt, vagy amire vágytok és a Liliom Bocsárdi László, az Évforduló Alexandru Dabija, a norway.today Kövesdy István, a Pénz az égből és Az ezredik éjszaka Zakariás Zalán és a Kaisers TV, Ungarn Porogi Dorka rendezésében. A Rajtammaradt télikabát című Cseh Tamás-előadóestet is játsszák az idei évadban.

Az új évad produkcióira mától lehet bérleteket váltani a városi szervezőirodában vagy a www.biletmaster.ro weboldalon. A tavaly vásárolt bérletek – a Mecénás-bérlet kivételével – az idei évadban is érvényesek. A bérletek, jegyek ára a tavalyi évadhoz képest nem változott, ez alól kivételt képez a diákjegy, amelynek ára 10 lej. Az Alice című produkció bérlettel és szabadjeggyel is megtekinthető 10 lejes felár kifizetésével.

Az ősz folyamán több kiszállást is tervez a társulat. A Rajtammaradt télikabát előadóesttel szeptemberben az udvarhelyi Tomcsa Sándor Színház által szervezett a dráMa kortárs színházi találkozón lépnek fel, novemberben pedig Tiszaújvárosban játsszák az előadást a Színház Határok Nélkül nevű rendezvénysorozat keretében. A Magyar Színházak Kisvárdai Fesztiválja által többszörösen díjazott, a Színházi Kritikusok Díjára felterjesztett Liliom című előadást októberben a gyergyói Kollokviumon mutatják be. Az Alexandru Dabija rendezte Évforduló meghívást kapott a bukaresti Országos Színházi Fesztiválra (FNT). Az országos szemlére idén október 20–29. között kerül sor a Román Színházi Szövetség (UNITER) szervezésében.

A Szatmárnémeti Harag György Társulattal bérletcserét terveznek, melynek keretében a szatmárnémeti közönség a Vízkereszt, vagy amire vágytok című előadásukkal, míg a sepsiszentgyörgyi közönség a Tévedések vígjátékával találkozhat. Az idei évadot a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztivállal zárják, amelynek programját a későbbiekben tesszük közzé.

Az új évad előadásaival, rendezvényeivel kapcsolatos további tájékoztatásért, bérlet- és jegyvásárlásért várják az érdeklődőket a városi szervezőirodába, a 0267.312.104-es és 0728.083.336-os telefonszámokon, illetve a tasz.ro honlapon és színház Facebook-oldalán.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük