Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A malackáknak sikerük van

A malackáknak sikerük van Kultúra

A szakma világnapján a sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház két szabadtéri meglepetés-produkcióval aratott sikert. Már a díszlet összeszerelése is odavonzotta a nézőket.

Délelőtt a Csíki negyedi Bertis-üzlet előtt, délután az Állomás negyedi piac melletti játszótéren adták elő A három kismalac című mesét. A nap hétágra sütött, a gyerekek, felnőttek szája mosolyra húzódott, a vásári színjátszás műfajába belefért az emberek jövés-menése is.

Péter Orsolya művészeti vezető elmondta, a magyar(országi) bábjátszók egy egész füzetet megtöltenek a társulatok ötletesnél ötletesebb világnapi akcióival, az elmúlt 5–6 évben a szentgyörgyiek sem hagyták magukat, az adóhivatalban fizettek (volna) ingatlan­adót a kacsalábon forgó palotáért, bábsimogatót rendeztek be a Kerekerdőnek kinevezett parki sétányon.

– Azt a tévhitet szeretnénk eloszlatni, hogy a bábszínház csak gyerekeknek való – mondta Péter Orsolya. – Már kérdezték tőlünk, ha nincs gyerek, jöhetnek-e az előadásokra…

Az utóbbi időben örvendetes módon megnőtt a nézők száma, előfordult, hogy a szabadelőadásokról haza kellett küldeni embe­reket, mert nem fértek be. A társulat tervei között szerepel, hogy nyáron több szabadtéri előadást is tartsanak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük