Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A magyar kultúra napja

  • A sepsiszentgyörgyi Szimplában ma 19 órától happening A nyomtatott giccs újraértelmezése címmel. Sepsiszentgyörgyi színművészek, rádiósok, lapszerkesztők és mások olvasnak fel dr. Stefan Frank A gyanú árnyékában című regényéből (fordította: Látrányi Mónika). Válogatott magyar zenekülönlegességgekkel közreműködik a Depilator Brigad.
    Szombaton a 18 órakor kezdődő zenés könyvbemutatón, amelynek társszervezője a Bod Péter Megyei Könyvtár, Demeter Elemér (Eli) Háromszéki rock`n roll című könyvével ismerkedhet meg a közönség. Közreműködik Kudelász Gyöngyi énekes. A szerzővel Szonda Szabolcs könyvtárigazgató beszélget. A hangulatról az Osonó Színházműhely élőszobrai gondoskodnak.
  • Vasárnap 14 órától Tarr Béla Sátántangó című, 450 perces filmjét vetítik le (szünetekkel).
     Hétfőn 17 órakor a Székely Nemzeti Múzeum Tolerancia termében a házigazda, továbbá a Balassi Intézet – Magyarország Kulturális Központja, az Erdélyi Református Egyházkerület és a Házsongárd Alapítvány szervezésében Tehetségük az „isteni ingyen kegyelem” ajándéka címmel nyílik meg a Dóczyné Berde Amál festőművész és Berde Mária írónő életét bemutató kiállítás.
  • A kézdivásárhelyi Vigadóban hétfőn 13 és 14 órától Pilinszky-dalok Orbán Ferenc és Gábor Szabolcs előadásában (jegyár: 5 lej). Ugyancsak hétfőn 18 órakor a Farkas Árpád legszebb verseit tartalmazó kötetet mutatják be, a költővel Balázs F. Attila beszélget (a belépés díjtalan).
  • Hétfőn 17 órakor a kovásznai művelődési ház Ignácz Rózsa-termében emlékezés Magyari Lajosra a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület szervezésében. Meghívottak: Czegő Zoltán költő, író (Sepsiszentgyörgy) és Szabó Zsolt irodalomtörténész, főszerkesztő (Kolozsvár).
  • Hétfőn 18 órakor a kézdiszentkereszti községi könyvtárban mutatják be Iochom István újságíró Hadifogolyélet Nyugaton és a Szovjetunióban című könyvét.
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük