Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A „lucerna” története

A „lucerna” története Kultúra

A kézdivásárhelyi Gyűjtemények Házában pénteken mutatták be Miklós István „Indián” festő- és tetoválóművész Tattoo sztorik című könyvét.

Az év első könyvbemutatóján Beke Ernő házigazda, a székelyudvarhelyi születésű, több éve Csíkszeredában élő Miklós István „Indián” beszélgetőtársaként köszöntötte az érdeklődőket. A kötetben a tetoválóművésszel az elmúlt 27 év alatt megesett érdekes történetekből hatvan olvasható. „Nyolcvankét sztoriból válogattam össze ezeket, egy-két éven belül egy újabb kötet vagy a jelenlegi bővített kiadása várható”, osztotta meg a jelenlévőkkel a szerző, hozzátéve, személyes kedvence a Lucerna, melynek hőse, egy tökrészeg fickó a nonfiguratív tetoválást nevezte lucernaként.

A továbbiakban megtudhattuk, a 30–40 év körüliek keresik fel leggyakrabban a tetoválószalont, volt már japán fakír és afrikai kuncsaftja, műhelyében hollywoodi sztárok is megfordultak, és a legnagyobb tetováláson tizenkét órát dolgozott folyamatosan. Az esemény résztvevői Indián festményeit és tizennyolc grafikáját is megtekinthették. A Tattoo sztorik 25 lejért megvásárolható a Gyűjtemények Házában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük