Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A közösség felé nyitnának

A közösség felé nyitnának Kultúra

Teodora Coltofean, Dorin Coltofeanu, Ileana Dragomirescu, May Ioana Isar, Virgiliu Parghel, Horea Pastina, Mihai Sârbulescu, Alexandrina Siminic műveiből nyílt tárlat pénteken a Bástya-házban.

A megnyitón Kopacz Attila a vendéglátó intézmény vezetőjeként, Petre Străchinaru a kiállítás kurátoraként vázolta az előzményeket. Hosszú évekig egy-egy művésznek nyújtott kedvező alkotási lehetőséget kulturális központként az árkosi Szentkereszthy-kastély, s a művészek „adójából”, azaz az itthagyott művekből mára mintegy 250 darabos gyűjtemény kerekedett ki.

A volt igazgató, Petre Străchinaru és művészetpártoló barátainak, az Új Kína Hírügynökség munkatársainak kezdeményezésére a Bodzaforduló melletti Predeluțon nyolc neves kortárs román festő, egyetemi és középiskolai tanár ezt a régi hagyományt ápolva gyűlt össze egy alkotótáborba, a termésből, természet ihlette olajfestményekből, monotípiákból pedig Kopacz Attila javaslatára született kiállítás a Bástya-házbeli. A művészek és meghívóik szeretnének a közösség felé is nyitni, így a jövőben a művészeti iskolásokat is bevonva műhelymunkákat szerveznének Predeluțon. A tárlat augusztus 15-ig látogatható.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük