Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hősök emléke fontos

A hősök emléke fontos Kultúra

Vasárnap délben, a szárazpataki templomban tartott szentmisét követően az Isten háza szomszédságában levő, felújított első világháborús emlékmű újbóli megáldására került sor.

Az emlékjelt a kézdiszentkereszti Laub testvérek, Ede és Lajos készítették, és 91 első világháborús és 1848-49-es szabadságharcos hős neve olvasható rajta. Az emlékművet pályázati pénzből, önkormányzati és közbirtokossági hozzájárulás révén sikerült az eredeti formájába visszaállítani, de a pénzbeli hozzájárulásokon kívül kalákázók is segítettek abban, hogy az obeliszk és környéke méltó formát nyerjen.

A Bartalis kőfaragó család által restaurált emlékjelt Bodó Imre helybéli esperes és plébános áldotta meg, majd Balogh Tibor polgármester taglalta annak jelentőségét, hogy Szárazpatakot immár hét évszázada lakják, és – a világégések és – a történelem más viharai ellenére a mai napig is élő település.

A rendezvény, amin többek között részt vettek a Történelmi Vitézi Rend, a 24. Határvadász Hagyományőrző Csoport, a Magyar Erdélyért és a Kézdiszékért Egyesület képviselői, himnuszaink eléneklésével ért véget.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük