Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A hagyományőrzés jegyében

A hagyományőrzés jegyében Kultúra

November 11–12-én Sepsiszentgyörgyön immár 29. alkalommal rendezik meg a népzene- és néptánctalálkozót. A Háromszék Táncegyüttes és a Lajtha László Alapítvány által gondozott rendezvény az erdélyi népzenét és táncot hivatott megismertetni, megszerettetni, és nemzedékről nemzedékre örökíteni. 

Amint azt a hétfőn tartott sajtótájékoztatón Deák Gyula Leventétől, a társulat igazgatójától, valamint Ivácsony László művészeti vezetőtől megtudtuk, idei meghívottjaik kalotaszegi (Nádasmente) hagyományőrző zenészek, illetve a Kalotaszeg Néptáncegyüttes lesz. Vendégül látják továbbá a magyarországi Fitos Dezső Társulatot és a Szentendre Táncegyüttest.

Pénteken 19 órától a Fitos Dezső Társulat Arany János balladáira alapozott, Irgalom című előadása, másnap pedig a gálaműsor tekinthető meg a Tamási Áron Színház nagytermében. Vasárnap, ugyancsak a színház épületében gyermeknapot tartanak.

Az előadások után hajnalig tartó táncházakban lehet a gyakorlatban is kipróbálni a látottakat, az ehhez szükséges hangulat megteremtéséről pedig a Heveder zenekar és Folker együttes gondoskodik. Jegyek elővételben a kulturális szervezőirodában kaphatók.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük