Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A gyáraink pusztulásáról

A gyáraink pusztulásáról Kultúra

A Vigadó Művelődési Ház dísztermében kedden este mutatták be B. Kovács András újságíró, lapunk munkatársa dokumentumkönyvét. Az ócskavasként mérték ki című kiadvány Háromszék iparának magánosításáról szól.

A szerző több évtizede foglalkozik dokumentumértékű riportok írásával, számos napi- és hetilapnál dolgozott, olvasóink ismerhetik írásait, amelyekből egy éleslátású, valós képet mutató, jó tollú író köszön vissza. Ugyanez a stílus jellemzi az Ócskavasként mérték ki című, A székelyföldi magánosítás csődje, ipari és más példákkal főleg Háromszékről 1991 és 2011 között alcímet viselő könyvet is.

A könyvbemutatót Kisgyörgy Tamás, a Charta Kiadó vezetője nyitotta meg, és a szerzővel való kapcsolatáról, valamint a Háromszék napilap 1989-es születéséről beszélt, amin mindketten jelen voltak, és ahol talán elsőként zajlott le magánosítás a megyében. Ehhez kapcsolódott B. Kovács András rövid tájékoztatása a könyvről, amelyben a megyében található egykori nagyobb gyárak sorsáról, illetve azok privatizációjáról vagy éppen felszámolásáról olvashat az érdeklődő.

Elhangzott, Kézdivásárhely a volt csavargyár, a keményítőgyár, a Poliprod Rt. és a tejgyár története kapcsán szerepel a kiadványban, megszólalnak azok az emberek, akik szemtanúi vagy éppen résztvevői voltak az eseményeknek.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük