Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A dal kétnapos ünnepe

A dal kétnapos ünnepe Kultúra

Hétvégén, a Pro Cantus Egyesület és a Boldog Özséb plébánia szervezésében két helyszínen tartották meg a XXIV. felsőháromszéki kórusfesztivált.
Pénteken a kantai Szentháromság-templomban a világi kórusok mutatkoztak be. A zenekedvelők a Fórika Balázs karnagy vezette há­zi­gazda Cantus, a kovásznai Pastorala (karnagy Szántó Kinga), a sepsiszentgyörgyi Pro Musica (Sipos Zoltán), a Snaps Vocal Band (művészeti irányító Cserkész Emese, zongorán kísért Várhelyi Attila), a Laudate (Rózsa Imre és Lőfi Gellért, szólóének Székely Kitty Fruzsina, orgonakíséret Opra Balázs) és a Vox Humana (Szilágy Zsolt Herbert) kamarakórusok előadását hallhatták.
Szombaton 16 órától a Boldog Özséb római katolikus templomban, a nm. és ft. Tamás József püspök által celebrált főpapi szentmise után az alsócsernátoni, kézdialmási, nyujtódi, altorjai, esztelneki, ozsdolai, kézdiszentléleki, gelencei, szentkatolnai, kézdivásárhely-kantai és a Boldog Özséb római katolikus templomi énekkarok mellett a felsőcsernátoni és a kézdivásárhelyi református kórusok, valamint a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklub Rozmaring csoportja mutatta be előadását.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. október 22., 10:45
    ÉRTÉKELÉS: 6

    Nagyon sikeres korustalalkozo volt.Koszonet a Boldog Ozseb plebania plebanosanak Dr. Kerekes Laszlonak es persze Gergely Gabor karnagy ,kantorurnak is, akik egy szinvonalas talalkozot szerveztek meg es az azt koveto dalos estet en azt hiszem a korus talalkozok torteneteben meg ilyen nem volt(remelem meg lessz).Nagyra sikerult GRATULALOK (egy korustag)