Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

SZENT GYÖRGY NAPOK

A kulturális hét teljes programját április 19-i lapszámunkban közöltük.

MŰVÉSZ MOZI

Csütörtök 16.00 Jönnek a kacsák (am.-kín. animációs, m. sz., 91 p.); 16.15 Jönnek a kacsák (r. sz.); 18.00 Szűzőrség (am. vígjáték, 104 p.); 20.00 Bosszúállók: Végtelen háború (am. akciófilm, 149 p.); 20.15 Super Troopers 2 (am. vígjáték, 102 p.).

KÖNYVBEMUTATÓ

* Székely Árpád Erdélyi-Alpok című kötetét április 26-án, csütörtökön 18 órától mutatják be az Incze László Céhtörténeti Múzeumban.

* A budapesti Hét Krajcár Kiadó mutatkozik be csütörtökön 19 órától a baróti Erdővidék Múzeuma Kászoni Gáspár-termében. Bemutatják Benke László A tűz igézetében (válogatott versek) és G. Komoróczy Emőke Tegnap még volt remény, hogy lesz jövő című, Benke László életművéről szóló kötetét. A könyveket bemutatja Benke László költő és Zsarnóczki Éva.

ZENE

A kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében április 26-án, csütörtökön 19 órától Rákász Gergely Lords of the Organ című orgonakoncertje, műsoron Vivaldi-, Bach- és Gershwin-művek.

SZÍNHÁZ

Április 26-án 19 órától a Tamási Áron Színház a nagyteremben adja elő Carlo Goldoni Chioggiai csetepaté című művét.

Április 26-án 19 órától a Redut Kulturális Központ Shakespeare-adaptációja az Andrei Mureșanu Színházban (Lear. Un nebun amar și unul dulce).

KIÁLLÍTÁS

* Április 27-én, pénteken 12 órától a Petőfi Irodalmi Múzeum nagy sikerű, A megmozdult szótár című,  Weöres Sándor születésének 100. évfordulója alkalmából rendezett interaktív vándorkiállításának megnyitója a Székely Nemzeti Múzeumban. Köszöntőt mond: Vargha Mihály igazgató, a kiállítást Hegyi Katalin, a Petőfi-múzeum főosztályvezetője ismerteti, közreműködik a Sebő együttes.

MÁTYÁS UDVARÁBAN A SÁRKÁNY

Teljes udvartartásával Sepsiszentgyörgyre költözik holnap Mátyás király. Körülötte az írnokok, az udvari bolond, a zsibongó udvar, ám egyszer csak híre megy, hogy a sárkány arra készül, hogy betörjön a várba. Ha kiállod a próbát, hogy besorozzanak a seregbe, ha átmégy a kiképzésen, ha megtalálod a sárkányt és sikerül megölnöd (bőréből hasznos lesz megtartanod egy darabot – nagy szükséged lehet rá!), s ezzel megvéded Mátyás udvarát, maga az igazságos fog vasárnap lovaggá ütni. Részletek a holnapi Cseperedőben.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük