Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

FOTÓKIÁLLÍTÁS

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és a Kónya Ádám Művelődési Ház január 26-ára dokumentációs fotókiállítást szervez a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa program záróeseményeként az elmúlt négy évben lezajlott rendezvényekről. A kezdeményezés célja felidézni a kulturális főváros keretében zajlott rendezvények, fesztiválok hangulatát és ezáltal feleleveníteni a város életében fontos közösségi eseményeket. Aki hozzájárulna a kiállítás létrejöttéhez, küldje be a legjobb képeit, maximum tízet, a kultura@sepsi.ro címre. A beérkezett fotókból válogatást készítenek, a kiválasztott fotókat pedig köztereken állítják ki, nagy méretben. Beküldési határidő: január 16., éjfél.

TÁRLAT

Január 15-ig látogatható a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum és a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum közös tárlata, az „Indulj el egy úton…” – Kallós Zoltán című időszakos kiállítás, amely az erdélyi magyar néprajzkutató, népzenegyűjtő életét és munkásságát mutatja be.

SZÍNHÁZ

* Ma 19 órától és január 13-án, pénteken 19 órától a TASZ nagytermében Molnár Ferenc Liliom (rendező Bocsárdi László) című darabját játssza a társulat.

* Január 13-án 19 órától a Vigadó nagytermi stúdiójában Kiss Csaba Skandináv Lottó című előadása tekinthető meg.

KÖNYVBEMUTATÓ

* Ma 18 órától a kézdivásárhelyi Borudvar Kosztándi Galériájában mutatják be dr. Szőcs Géza A színek hangja című könyvét. A szerzővel Nagy-Babos Tamás magyartanár beszélget.

* Holnap 18 órától a Vigadó Galériában mutatják be Dimény H. Árpád költő Levelek a szomszéd szobába című verseskötetét. A szerzővel dr. Deák Ferenc magyartanár beszélget, közreműködnek: Dobri Anita, Marthi Szilárd, Molnár Balázs és Voloncs Attila diákok.

 

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük