Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ajánló

EMLÉKTÚRA

A héten még lehet jelentkezni a július 23-i Kacsó Albert-emléktúrára, amely a nucui Feliratos-barlang meglátogatását célozza. Az autóbusz lefoglalása érdekében kéretik, hogy az érdeklődők 20 lej előleggel jelentkezzenek Kacsó Izoldánál (kézdivásárhelyi Kacsó Press újságáruda, tel.: 0722.870.968), az utazás várhatóan 35–40 lejbe kerül személyenként, ez a végleges létszámtól függ. A szervezők Csutak Bodroghy Attilát, a barlangról szóló eddigi egyetlen könyv szerzőjét kérték fel idegenvezetőnek, tehát mindenképpen izgalmas kirándulásra számíthatnak a résztvevők!

HANGVERSENY

* A Voces-ProArt Kulturális Egyesület által szervezett VIII. Szimfonikus Napok zárókoncertje ma 18 órától hallgatható meg a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola dísztermében.

* Ma 18 órától a Bástya-házban rendkívüli kamarazene-hangversenyt szervez az Árkosi Kulturális Központ. Fellép László Berta Bianca (zongora) és tanítványai, Kozma Noémi (fuvola) és Szép Szilamér (trombita). Műsoron Mozart-, Haydn-, Massenet-, Enescu-, Monti- és Gershwin-művek.

MŰVÉSZ MOZI

Ma 16 órakor Gru 3. (am. animációsfilm, m. sz., 96 p.); 16.15 Gru 3. (rom. szink.); 18.00 Pókember – Hazatérés (am. akciófilm, 134 p.); 18.30 A remény másik oldala (finn, krimi–vígjáték, 98 p.); 20.30 A szerencse háza (am. vígjáték, 88 p.); 20.30 Minden, minden (am. romantikus dráma, 96 p.).

 

KIÁLLÍTÁS

Július 14-én, pénteken 19 órakor a Bástya-házban kortárs román nagymesterek – Mihai Sârbulescu, Dorin Coltofeanu, Teodora Colțofean, Horea Paștină, Virgiliu Parghel, Alexandrina Siminic, Ileana Dragomirescu és May Oana Isar – festményeit állítja ki az Árkosi Kulturális Központ. A kiállítást megnyitja Petre Străchinaru és Kopacz Attila.

 

EMLÉKNAP

A csernátoni Sylvester Lajos Községi Könyvtár névadójára emlékezve, az Ika Egyesület közösen A színház bűvöletében és fogságában címmel szervezi idei rendezvényét július 16-án, vasárnap 12 órától. Előadást tart Fülöp Margit nyugalmazott tanítónő, László Károly színművész, Nagy B. Sándor dramaturg, a könyvtár pincegalériájában a csernátoni népi színjátszást bemutató kiállítás nyílik.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük