Székelyföldi Kincskereső-eredmények

A Székelyföldi Tehetségsegítő Tanács tavaly szeptemberben meghirdette a Székelyföldi Kincskereső tehetségazonosító programját. Kisiskolásoktól egyetemistákig, különböző készségterületeken méri a Székelyföld ismeretéhez kapcsolódó ismeretet, tudást. Az áprilisi határidő lejártával összesen 25 pályázat érkezett: 13 Hargita megyéből, 11 Kovászna megyéből és 1 Magyarországról. A pályázatok értékelése lezárult, az eredmények a következők (a háromszéki nyerteseket közöljük):

Az én falum/városom, 2–4. osztályosok kategóriájában:

1. díj: Torró Vilmos grafikus: Bartha Boróka, Kerekes Károly Kevin, Jánó Ákos, Csoma Panna – Kőrösi Csoma Sándor Líceum, Kovászna 98,75 pont
  2. díj: Mikes Kelemen 2: Andrási Márkó Géza, Andrási Gergő Norbert, Veress Sándor Zsombor, Dávid Attila András – Zágon, 82 pont

Az én falum/városom 5–8. osztályosok kategóriájában:

1. díj: Miklósvár földrajzi nevei: Szőcs Anita – Református Kollégium, Sepsiszentgyörgy, 90,5 pont

III. díj: Szülőfalunk értékei: Miklós Ágota, Gergely Réka, Vass Anita, Zsigmond Boglárka – Bem József Gimnázium, Lemhény, 88,5 pont

Díj: A II. világháború szóbeli történelme: Elekes Hunor, Farkas Katalin, Csutak Emőke, Séra Anita – Mikes Kelemen Gimnázium, Zágon, 88,5 pont.

A csapatok nyereménye a Tehetségtáborban való részvétel.

Az értékelők Hajdu Laura óvónő, Ráduly Attila, a Zöld Nap Egyesület elnöke, Tomos Gabriella óvónő, Krecht Gyöngyvér német szakos tanárnő, Kovács Attila, a Herec Egyesület elnöke, Ujfalvi István és Csáky Ernő mérnök-tanárok, valamint Szabó Jenő búvármester voltak. A program az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Nemzeti Tehetség Program, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő támogatásával valósult meg.

• User
    Dátum: 2017. május 11., 19:30
    ÉRTÉKELÉS: 0

en nagyon büszke vagyok hogy eszt a szekely-magyarnyelvet nehezen irom es beszelem es eszt a csodalatos minderöl iro ujsagot minden reggel elolvasom ha bar a figaro es a le monde egy vikaghirü ujsag. En nagyon jol tudom hogy rosszul tudok
    irni de köszönöm az ujsagiro uraknak hogy meghalgasagaz emberek velemenyet.