Sikeres illemtantábor

Sikeres illemtantábor Közérdekű

Egyre nagyobb az érdeklődés az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete által idén második alkalommal megszervezett illemtan tábor iránt. Az egyhetes nappali táborban tizenöt, 7–10 év közötti gyerek vett részt július 30. és augusztus 3. között a Zarah Kids székházában.

Örülök, hogy a tavalyi rengeteg pozitív visszajelzésnek köszönhetően idén is megszervezhettük a hiánypótló tábort. A gyerekek egy hét alatt különböző helyzetekben sajátíthatták el az alap illemszabályokat, elméletben és gyakorlatban egyaránt. Visszatérő résztvevők is voltak, fiúk és lányok egyaránt jelentkeztek a táborba. Megtiszteltetés, hogy a határon túlra is jó híre ment a tábornak, a szakma nagyjai elismerésüket fejezték ki. Több felkérést is kaptunk a bővítésére a gyerekek és felnőttek köréből egyaránt, ezért az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetével közösen megpróbálunk ezeknek eleget tenni.

A kicsik a délutánig tartó programok során önkéntes pedagógusok, Balázs Orsolya, Papp Gyöngyike és Bándi Bernadett nőszervezeti tagok közreműködésével étkezési szokásokkal ismerkedtek meg, gyakorolták a másokkal való kapcsolatfelvételt, az öltözködési és viselkedési szabályokat különböző élethelyzetekben, múzeumba, színházba és játszótérre látogattak, emellett pedig tanítómeséket is hallgattak az illemről.

Fejér Melinda, az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének elnöke