HÁRIT: Inkább a zöldbe menj, mint szavazni

HÁRIT: Inkább a zöldbe menj, mint szavazni Közérdekű
Az év utolsó szép hétvégéjén, amelyiken a referendum zajlik, inkább a természetbe menjenek ki a fiatalok és élvezzék az életet – üzeni a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT).

„Az október 6-7-i népszavazás kérdéséről nemcsak a HÁRIT elnökségében konzultáltunk, de több vidéki találkozón is felvetettük a témát” – mondta el Kelemen Szilárd, a HÁRIT elnöke.

Mint kifejtette, „ebben az országban, amíg Kovászna megyében sok fiatal első gondolata az elvándorlás, munkahelyekre van szükség, a közelünkben levő reptér működését akadályozzák, ezzel az Európából érkező információáramlást is, amíg a román nyelvoktatást is nehezítik, hiányzik az autópálya és így tovább, addig a referendumra elköltött hatalmas összeg, az 50 millió euró pazarlás”.

A fiatalok éppen ezért nem is értik, hogyan lett ez a legfontosabb kérdés az országban – tette hozzá az ifjúsági szervezet elnöke.

Ennek értelmében Kelemen kijelentette: az előrejelzések szerint szép idő várható a hétvégén, így a fiatalok inkább menjenek ki a zöldbe, sétáljanak, érezzék jól magukat. Ha mégis részt akarnak venni a szavazáson, akkor tegyenek úgy, és lelkiismeretük szerint döntsenek.