Torjai Körkép

Turizmus: felemás idény
Elfelejtették a bálványosi országutat

Turizmus: felemás idény

Amennyiben az időjárás kedvez, lehet turistákra számítani: a Bálványosfürdőn panziót üzemeltető Daragus Attila tájékoztatása szerint július teljesen le van foglalva, augusztusra viszont vannak még szabad helyeik.

Bővebben
Középpontban a templomok
Előrelépés három évtized után

Középpontban a templomok

Huszonhét év eltelte után a torjai helyi tanács pénzösszeget szavazott meg a községben levő templomok és kápolnák felújítására. Az egyházak pályázati úton férnek hozzá az alaphoz, és az elképzelés az, hogy több év leforgása alatt az összes egyházi hajlékot renoválják.

Bővebben
Jubilált a fogadalmi búcsú
Huszonöt éve zarándokolnak Futásfalvára

Jubilált a fogadalmi búcsú

A nagy hőség ellenére több százan vettek részt hétvégén a futásfalvi búcsún, amit huszonöt évvel ezelőtt nyilvánított búcsújáró helynek Jakubinyi György, Erdély püspöke.

Bővebben
Identitáserősítő magyar találkozás

Identitáserősítő magyar találkozás

dén immáron a tizedik akadémia hozta össze a huszárokat, de mivel a rendezvénynek már hatodik éve Torja és Bálványosfürdő a házigazdája (miután Daragus Attila polgármester felpártolta a mozgalmat), a Bálványosi Huszárakadémia nevet viseli. A hétvégén lezajlott eseményen magyarországi és erdélyi hagyományőrzők vettek részt, számukra neves előadók tartottak elméleti képzést, majd vasárnap az altorjai Szent Miklós-templomban szentmisén is részt vettek.

Bővebben