Rétyi Körkép

Brassói szemetelők Rétyen
Hétvégi házak célkeresztben

Brassói szemetelők Rétyen

Réty épületeinek körülbelül 20%-a hétvégi ház: ez hordoz magában számos pozitívumot, de ugyanakkor negatívumot is – tudtuk meg Dombora Leheltől, Réty község polgármesterétől. Kiderült, hogy számos „vendégtelepes”, netán átutazó a közeli erdőkben szórja szét szemetét.

Bővebben
Szkeptikus rétyi vezetőség
Minisztériumi mézesmadzag

Szkeptikus rétyi vezetőség

Réty elöljárói jelentős összegű útjavítási költségekre pályáztak a fejlesztési minisztérium kezelésében lévő kormányprogram keretén belül. A helyi fejlesztések országos programja (PNDL) a meghirdetés pillanatában is kétségeket ébresztett a háromszéki települések polgármestereiben, és amint azt legutóbbi beszélgetésünk során Dombora Lehel, Réty polgármestere elárulta, jelen pillanatban is szkeptikusak ez iránt.

Bővebben
Ravatalozó Rétynek
Adományterv alapján épül

Ravatalozó Rétynek

Rétyen soha nem volt ravatalozó, ezt az állapotot igyekeznek megszüntetni a településen, és nemcsak ott – újságolta Dombora Lehel, a község polgármestere.

Bővebben
Javítják a vízminőséget
Saját hálózatban gondolkodnak

Javítják a vízminőséget

Rétyen régóta állandó erőfeszítésbe kerül a víz-, és csatornahálózat működtetése, karbantartása. Tavaly júniusban maradtak szolgáltató nélkül, és úgy döntöttek, saját kézbe veszik az irányítást.

Bővebben
Helyiek főszerepben a Rétyi Napokon
„Meghitt családi és baráti találkozások helyszíne”

Helyiek főszerepben a Rétyi Napokon

Rétyen a hétvégén immár XII. alkalommal ünnepelték a községi napokat: az előző esztendőkben is színes kínálatú program ezúttal igazi „értékkiaknázó” rendezvénnyel bővült, hiszen amint az kiderült, helyi kézművesek nemcsak szép számban vannak a környéken, de igényes munkákkal, színvonalas kiállításanyagokkal is könnyen előrukkolnak, ha megkeresik őket ilyesfajta felkéréssel.

Bővebben
„Jobban várják, mint a falunapokat!”
Sikeres XXVI. Nemzetközi Fúvóstalálkozó

„Jobban várják, mint a falunapokat!”

Rétyen immár a huszonhatodik alkalommal szervezték meg sikeresen a hagyományos, nemzetközi szintű fúvóstalálkozót: idén 11 zenekar (Tótkomlós, Galac, Uzon, Réty, Zágon, Barátos, Kézdivásárhely, Sepsibükszád, Újtusnád, Csíkszentsimon, Csíkbánkfalva) vett részt a többnapos rendezvénysorozaton. A találkozón az is kiderült, hogy a koncert-fúvószenekarok nagy előszeretettel nyúlnak – az indulók mellett – a filmzenékhez, ez utóbbiakat szívesen tűzik műsorra.

Bővebben
Önerőből szépítettek
Új köntösbe bújt Réty központja

Önerőből szépítettek

Dombora Lehel, Réty község polgármestere legutóbbi beszélgetésünk során kifejtette, hogy az elmúlt két hónapban nagy hangsúlyt fektettek a faluközpont szépítésére: nem titkolt céllal, hogy új köntösbe bújtassák a település központját a hagyományos, immár XXVI. alkalommal megszervezett nemzetközi fúvóstalálkozóra, amelyre július 7–9. között került sort. A munkálatokról, párhuzamosan zajló, induló fejlesztésekről érdeklődtünk.

Bővebben
Pályázati elbírálásra várva
Tűzoltó-felszerelést vennének

Pályázati elbírálásra várva

Csak júniusban két, jelentősebb pályázatot adtak le Rétyen – tájékoztatott a napokban Dombora Lehel, a település polgármestere.

Bővebben
Tisztelet az ősöknek
Felújított emlékművek

Tisztelet az ősöknek

Rétyen évről évre egy eredeti országzászló-talapzatnál tartják március 15-én az ünnepségeket, itt gyűlnek össze és tisztelegnek a nemzetükért vérüket is kiontó hősök előtt a megemlékezők: ezt a műemléket és az egerpataki országzászló-talapzatot újították fel nemrég a településvezetők.

Bővebben
Réty kulturális képviselői
Felújítják a helybéli zenetermet

Réty kulturális képviselői

Rétyen nagy tiszteletnek, népszerűségnek örvend a fúvószenekar, a település vezetősége is prioritásként beszél minden ehhez kötődő pályázatról, rendezvényről.

Bővebben
Szépül, épül Réty!
Régebbi tervek, új fejlesztések

Szépül, épül Réty!

Rétyen számos, az előző vezetőség által megkezdett fejlesztést folytatnak, illetve újaknak vágnak neki – derült ki a Dombora Lehel polgármesterrel folytatott legutóbbi beszélgetésünk során.

Bővebben