Rétyi Körkép

Helyiek főszerepben a Rétyi Napokon
„Meghitt családi és baráti találkozások helyszíne”

Helyiek főszerepben a Rétyi Napokon

Rétyen a hétvégén immár XII. alkalommal ünnepelték a községi napokat: az előző esztendőkben is színes kínálatú program ezúttal igazi „értékkiaknázó” rendezvénnyel bővült, hiszen amint az kiderült, helyi kézművesek nemcsak szép számban vannak a környéken, de igényes munkákkal, színvonalas kiállításanyagokkal is könnyen előrukkolnak, ha megkeresik őket ilyesfajta felkéréssel.

Bővebben
„Jobban várják, mint a falunapokat!”
Sikeres XXVI. Nemzetközi Fúvóstalálkozó

„Jobban várják, mint a falunapokat!”

Rétyen immár a huszonhatodik alkalommal szervezték meg sikeresen a hagyományos, nemzetközi szintű fúvóstalálkozót: idén 11 zenekar (Tótkomlós, Galac, Uzon, Réty, Zágon, Barátos, Kézdivásárhely, Sepsibükszád, Újtusnád, Csíkszentsimon, Csíkbánkfalva) vett részt a többnapos rendezvénysorozaton. A találkozón az is kiderült, hogy a koncert-fúvószenekarok nagy előszeretettel nyúlnak – az indulók mellett – a filmzenékhez, ez utóbbiakat szívesen tűzik műsorra.

Bővebben
Önerőből szépítettek
Új köntösbe bújt Réty központja

Önerőből szépítettek

Dombora Lehel, Réty község polgármestere legutóbbi beszélgetésünk során kifejtette, hogy az elmúlt két hónapban nagy hangsúlyt fektettek a faluközpont szépítésére: nem titkolt céllal, hogy új köntösbe bújtassák a település központját a hagyományos, immár XXVI. alkalommal megszervezett nemzetközi fúvóstalálkozóra, amelyre július 7–9. között került sort. A munkálatokról, párhuzamosan zajló, induló fejlesztésekről érdeklődtünk.

Bővebben
Pályázati elbírálásra várva
Tűzoltó-felszerelést vennének

Pályázati elbírálásra várva

Csak júniusban két, jelentősebb pályázatot adtak le Rétyen – tájékoztatott a napokban Dombora Lehel, a település polgármestere.

Bővebben
Tisztelet az ősöknek
Felújított emlékművek

Tisztelet az ősöknek

Rétyen évről évre egy eredeti országzászló-talapzatnál tartják március 15-én az ünnepségeket, itt gyűlnek össze és tisztelegnek a nemzetükért vérüket is kiontó hősök előtt a megemlékezők: ezt a műemléket és az egerpataki országzászló-talapzatot újították fel nemrég a településvezetők.

Bővebben
Réty kulturális képviselői
Felújítják a helybéli zenetermet

Réty kulturális képviselői

Rétyen nagy tiszteletnek, népszerűségnek örvend a fúvószenekar, a település vezetősége is prioritásként beszél minden ehhez kötődő pályázatról, rendezvényről.

Bővebben
Szépül, épül Réty!
Régebbi tervek, új fejlesztések

Szépül, épül Réty!

Rétyen számos, az előző vezetőség által megkezdett fejlesztést folytatnak, illetve újaknak vágnak neki – derült ki a Dombora Lehel polgármesterrel folytatott legutóbbi beszélgetésünk során.

Bővebben