Ozsdolai Körkép

A község büszkeségei
Sport, szavalás, mesemondás

A község büszkeségei

Minden kisgyerek tehetséges, ügyes valamiben, vannak azonban, akik nem is rejtik ezt véka alá, és szívesen részt vesznek különféle megmérettetéseken, amelyeken kipróbálhatják tudásukat, összemérhetik képességeiket a többiekével. Ozsdola tehetségei közül most három tanulót mutatunk be, akikre méltán lehet büszke a község.

Bővebben
Saját meséiket olvashatják
„Én a könyvet jobban szeretem”

Saját meséiket olvashatják

Óriási örömben volt részük nemrég azoknak az ozsdolai gyerekeknek, akik még a Hangyaboly óvoda Süni nagycsoportjának tagjainként, Balázs Melinda óvónő vezetésével pályáztak sikerrel a Csöppnyi családkalandok meseíró- és illusztráló verseny második kiadásán.

Bővebben
Borbáth József visszaemlékezései

Borbáth József visszaemlékezései

Iochom István kézdivásárhelyi újságíró szerkesztésében jelent meg a fenti alcímmel, Az ozsdolai szabó, aki megélt két világháborút címmel az a kötet, amelyet a háromszéki (és nemcsak) olvasók figyelmébe ajánlunk.

Bővebben
Ma zárul a Caritas kétéves projektje

Ma zárul a Caritas kétéves projektje

A United Networks – integrált kezdeményezés hátrányos helyzetű közösségek felzárkóztatásáért című projekt Maros, Hargita és Kovászna megyékben 21 hónap után, éppen a mai napon zárul. Amint arról korábbi Ozsdolai Körképünkben beszámoltunk, Ozsdola az egyik haszonélvező települése a projektnek, amelyet a Caritas szervezet bonyolít le számos partnerrel közösen.

Bővebben