Megyeinfó

Közel a határidő
Zöld út a pályázatoknak

Közel a határidő

Civil szervezetek, egyházak képviselőinek a megyeházán tartottak tájékoztatót a megyei önkormányzat által kiírt pályázati alapról. A leadási határidő közeleg, május 10-én (szerda) 14 óráig lehet benyújtani a pályázatokat Kovászna Megye Tanácsához vissza nem térítendő támogatásra.

Bővebben
Színpompás italok
Lezajlott az első sepsiszentgyörgyi koktélverseny

Színpompás italok

A kevert italok elkészítéséből szervezett verseny esetében a mixerológiai megmérettetés a helyes kifejezés. Sepsiszentgyörgyön ilyen még nem történt – egészen a 26. Szent György Napokig.

Bővebben

RÖVIDEN

Munkatársakat keres a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság.

Bővebben

Kőrösi Csoma Sándor – Kötődések tudományos konferencia részletes programja

9.00 Tudományos konferencia, megnyitó (Kovászna, Őzike szálloda konferenciaterme) Beszédet mond: Gyerő József – Kovászna város polgármestere; Gazda József – a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnöke 9.30–9.50 Bonta Zoltán –  Körösi Csoma Sándor jövője 9.50–10.10 Halasy Nagy Endre – Nem mese az 10.10–10.30 Dr. Flórián Csaba – A székely Juliánus nyomában Nyugat-Tibetben 10.30–10.50 Kérdések 11.10–11.30 […]

Bővebben

Röviden

Új állások a kórháznál Tizenhét egészségügyi asszisztensi és két takarítói állást hirdetett meg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. Az asszisztensi állásból kilenc végleges, nyolc meghatározott időre szól. Többek között a sürgősségre (ez esetben felsőfokú végzettség szükséges), a neurológiára, reumatológiára, műtőkbe, tüdőgyógyászati járóbeteg-rendelőbe, sterilizáló részlegre, újszülöttosztályra, valamint a radiológiai és orvosi képalkotó laboratóriumba (ez […]

Bővebben
A Kőrösi Csoma Sándor Napok programja

A Kőrösi Csoma Sándor Napok programja

Április 6., csütörtök 09.00 -17.30 Kőrösi Csoma Sándor – Kötődések – tudományos konferencia megnyitója (Őzike Szálloda konferenciaterme). Beszédet mond Gyerő József polgármester és Gazda József, a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület elnöke 10.00 és 12.00 Gyermekprogram: Cimborák Bábszínház – A három kismalac (Kovásznai Művelődési Központ) 10.00 Diák-kerekasztal (Kőrösi Csoma Sándor Líceum díszterme) 13.00 Megemlékezés, koszorúzás […]

Bővebben

FELHÍVÁS

Minden közösségnek vannak értékei, amelyeket nem csak meg kell őrizni, de másokkal is meg kell ismertetni, használni kell őket, élni kell velük, hogy ezek a jövő nemzedékek számára is hozzáférhetők maradjanak.

Bővebben
Folytatódnak az útjavítások
Erdővidékre összpontosítunk

Folytatódnak az útjavítások

Kovászna megye 2016-ban közel tízmillió eurót fektetett útjavítási és korszerűsítési munkálatokba, ezek egy részét idén tavasszal fejezik be.

Bővebben
Új buszjárat Szacsván
Kisfalvak igényeire szabva

Új buszjárat Szacsván

Új autóbuszjárat indul Szacsva és Sepsiszentgyörgy között, az útvonalengedély odaítélésének engedélyezését februári soros ülésén hagyta jóvá a megyei önkormányzat. Várhatóan áprilistól indul a napi egy járat, Egerpatak, a Rétyi-tó, Réty központja, Komolló, Szépmező érintésével.

Bővebben