Lemhényi Körkép

Bábuégetés az iskolaudvaron

Bábuégetés az iskolaudvaron

A Bem József Gimnázium diákjai és tanárai január 27-én, pénteken búcsúztatták a farsangot.

Bővebben
Bagolytemetés a Tornya-dombon
Életben tartanák a helyi hagyományokat

Bagolytemetés a Tornya-dombon

Február 25-én, szombaton farsangtemetést tartottak Lemhényben, a Háromszéki Népfőiskola szervezésében. A szeszélyes idő ellenére nagy érdeklődésnek örvendő télűző ünnepség különlegessége ezúttal is a bagolytemetés volt.

Bővebben
Ötvenévesek kortárstalálkozója

Ötvenévesek kortárstalálkozója

November 20-án tartották az ötvenévesek kortárstalálkozóját. Jakab Piroska óvónő, szervező lapunknak elmondta, az előző évektől eltérően idén az 1965 decemberében született, 51 évet még be nem töltött egykori osztálytársakat is meghívták az eseményre, amelyen huszonheten vettek részt. „Az ünnepség a templomban, a szentmise után zajlott. Köszöntöttem a kortársaimat, versek és dalok hangzottak el a Miklós […]

Bővebben
Iskolák karácsonyi ünnepe

Iskolák karácsonyi ünnepe

December 20-án az alsólemhényi kultúrotthonban rendezték meg a Bem József Gimnázium karácsonyi ünnepét. Fábián Melinda tanítónő és Gál Zsuzsanna igazgató köszöntötte a termet zsúfolásig megtöltő jelenlévőket, majd az alsó- és felsőlemhényi diákok változatos produkciókkal örvendeztették meg a szülőket és nagyszülőket. A népi hagyományokat felelevenítő énekes-verses összeállításokat, táncot, betlehemest és rövid jeleneteket bemutató diákokat a helyi […]

Bővebben
„A lelkesedésük motivál”

„A lelkesedésük motivál”

A Bem József Általános Iskolában két éve lányfocicsapat is működik. A részletekről Teleki Ferenc tornatanár számolt be lapunknak.

Bővebben

Felráznák a helyieket

A faluban valamivel több mint egy éve fejti ki tevékenységét a hagyományok újraélesztését és a közösségi programokat zászlajára tűző Háromszéki Népfőiskola Egyesület. Az eddigi tevékenységről és a további tervekről Biró Erika egyesületi elnökkel és Biró Attilával beszélgettünk.

Bővebben