Kommandói Körkép

Két napig állt a bál
Sikeres falunapok kitűnő időben

Két napig állt a bál

Szombaton és vasárnap turistákkal, érdeklődőkkel volt tele a település, ahol a helyi önkormányzat szervezésében falunapokat tartottak.

Bővebben
Építkezés előtt a község
Remélik, nem húzzák az időt fellebbezésekkel

Építkezés előtt a község

Közbeszerzés előtt a Horn Dávid Általános Iskola megépítése, őszig el kell készülnie a focipálya 150 férőhelyes fedett lelátójának, és az egészségügyi központ építésére is megvannak a tervek – derült ki Kocsis Béla kommandói polgármesterrel folytatott beszélgetésünkből.

Bővebben
Évet értékelt a polgármester
Építőteleppé válhat Kommandó

Évet értékelt a polgármester

Kommandón eredményes évet tudhat maga mögött az önkormányzat, hiszen sikerült megoldani a község nagy gondját: elkészült a leégett iskola újraépítéséhez szükséges tervrajz, és idén már megkezdhetik a munkálatot. Továbbá egyéb olyan kisebb tevékenységek is zajlottak, amelyek a község fejlődését szolgálják – derült ki a Kocsis Béla polgármesterrel készített évértékelőből.

Bővebben
Sikeres faluünnepet tartottak
A fél ország fent volt Kommandón

Sikeres faluünnepet tartottak

Hétvégén ünneplőbe öltözött Kommandó, ahol immár 15. alkalommal szervezték meg a nemcsak a helyiek körében méltán népszerű, hanem a szomszédos településekből, illetve a megyén és határon túlról is sok érdeklődőt vonzó falunapokat.

Bővebben
Önkormányzati szemle
Kisebb-nagyobb munkálatok a községben

Önkormányzati szemle

Az elmúlt években a helyi költségvetésre nem lehetett panasz, és Kocsis Béla polgármester elmondása szerint a pénzt igyekeznek okosan a község fejlesztésére fordítani, hogy ezáltal is eleget tegyenek a lakosság igényeinek, és megtartsák Kommandót a fejlődő települések sorában.

Bővebben
Egy évnyi munka előtt állnak
Korszerű tábor készül Kommandón

Egy évnyi munka előtt állnak

Habár az iskolatűzből adódó telekrendezés miatt megkéstek a munkával, most újra jó úton halad a kommandói tábor létesítése, és hamarosan megkezdik az építkezést is – tudtuk meg Gáj Nándortól, a tábort létesítő sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskola igazgatójától.

Bővebben
Támogatják a sportéletet
Tribünt pályáznak Kommandónak

Támogatják a sportéletet

A nemrég megtartott tanácsülésen a kommandói testület rábólintott, hogy a LEADER keretében pályázhassanak egy fedett tribün építésére a helyi focipályára.

Bővebben

RÖVIDEN

Készen állnak az iskolaépítésre A januári iskolatűz után sokan összefogtak az egyik szárnyát elvesztő Horn Dávid Általános Iskola megsegítéséért, illetve újjáépítéséért. Kocsis Béla polgármester kérdésünkre elmondta, az új iskola építése reményeik szerint még idén elkezdődhet. – Tudjuk, hogy Romániában nem fénysebességgel történik a pályázatok elbírálása, azt is tudjuk, hogy milyen viharos néha a politikai helyzet, […]

Bővebben

RÖVIDEN

Téli Rally Kommandón Habár a hagyományosnak számító Kommandói Hóünnep az elmúlt években elmaradt, mivel nem volt elég hó, a magasan fekvő települést érintő másik téli rendezvényt, a sepsiszentgyörgyi Auto Crono által tető alá hozott Winter Rallyt nagy erőkkel szervezik. Simon Árpádtól, az Auto Crono vezetőjétől megtudtuk, hogy január 12-15. között tartanák meg a nemzetközi Téli […]

Bővebben
Karitatív tevékenység zajlott

Karitatív tevékenység zajlott

A Kommandói Református Egyházközségben több rendezvénynyel is ráhangolódtak a karácsony megünneplésére. Teadélutánt, karitatív tevékenységet, valamint kántálást tartottak az ünnepek alatt.

Bővebben
Évértékelő Kommandón

Évértékelő Kommandón

Megvalósítások terén jó évet zárt Kommandó község önkormányzata – tudtuk meg Kocsis Béla polgármestertől, aki a továbbiakban részletezte az idén lezajlott munkálatokat, illetve a jövőre vonatkozó terveket is ismertette.

Bővebben