Kézdivásárhelyi Körkép

Röviden

Hirdetés Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala nyílt árverésen elad egy 53,67 nm-es és egy 59/1139 nm-es hozzátartozó területet a Vágóhíd utca 6. szám, 1. lakrész alatt. A licit időpontja: 2017. december 21., csütörtök 12 óra. Kérések benyújtásának határideje: 2017. december 20., szerda 15 óra, a hivatal iktatójába. A tenderfüzet megtalálható a hivatal jogi irodájában (209-es szoba). […]

Bővebben
A nagy Gatsby-t idézték meg
Tanítóképzősök nyerték a Városi Szuper Gólyabált

A nagy Gatsby-t idézték meg

Pénteken este, a Vigadó Művelődési Ház nagytermében tartották a Városi Szuper Gólyabál idei kiadását, amelyen Kézdivásárhely öt középiskolájának gólyapárjai mérték össze ügyességüket, tudásukat, kreativitásukat izgalmas próbák során. A F. Scott Fitzgerald amerikai író remekművét A nagy Gatsby című regényt, illetve a róla készült film hangulatát megidéző gála végén Olosz Anita Bernadett és Babos Alpár került ki győztesen a Bod Péter Tanítóképző képviseletében, ezzel elnyerve a jogot, hogy részt vegyenek a Megyei Szupergólyabálon.

Bővebben
Hasznos tudnivalók
Hétfőtől elindult a fizetős parkolás

Hasznos tudnivalók

Három napja újra fizetőssé vált Kézdivásárhely néhány zónája, az új rendszer bevezetésével pedig felmerült pár kérdés is, legtöbb a lakóbérleteket érinti. Az új tanácshatározat szerint minden olyan személy jogosult a lakóbérlet megvásárlására, akinek személyigazolványa az adott fizetős zónába szól, továbbá gépjárművének forgalmi engedélye szintén arra a címre van beírva.

Bővebben
Újra műsoron a Vaknyugat

Újra műsoron a Vaknyugat

A kézdivásárhelyi Városi Színház december 7-én (csütörtökön) 13 órától és 9-én (szombaton) 19 órától újra műsorra tűzi a múlt évadban bemutatott Vaknyugat című előadását.

Bővebben

Az Ünnepváró programsorozat közelgő eseményei

Az első adventi gyertya gyújtásával indult útjára az Ünnepváró programsorozat, amely december 31-ig tart, több helyszínen. Az eseménysorozat számos programot tartogat még, a következő egy hétben a következő rendezvények lesznek: December 7., csütörtök 17 óra » Vöröskereszt székhelye KARÁCSONYI NÉPMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS ÉS VÁSÁR – megnyitó      A Barabás Zsombor Háromszéki Népművészeti Egyesület kiállítása. December 8-án és […]

Bővebben
Ünnepvárás Kézdin
Karácsonyra és újévre hangoló programsorozat

Ünnepvárás Kézdin

December 2-án, szombaton az első adventi gyertya meggyújtásával kezdődik, és december 31-ével ér véget a kézdivásárhelyi önkormányzat által immár ötödik éve szervezendő ünnepváró programsorozat, amelybe idén is bekapcsolódik a Vigadó Művelődési Ház, valamint helyi civil szervezetek és egyesületek.

Bővebben
Decembertől érvényes az új rendszer
Újra fizetőssé válik a parkolás Kézdivásárhelyen

Decembertől érvényes az új rendszer

A december elején érvénybe lépő fizetős parkolás a Gábor Áron teret, a Petőfi Sándor utca Boldog Özséb templomig tartó szakaszát, a katonanevelde előtti parkolót, a Függetlenség utcát, az Ady Endre utcát, a Kossuth Lajos teret, a Márton Áron teret, a Szőcs József és a Dózsa György utcát érinti. Kerékbilincselés nem lesz, aki pedig elfelejt jegyet váltani, egy napijegy megvásárlásával letudhatja a büntetését.

Bővebben

Indul az ünnepvárás Kézdivásárhelyen

December 2-án, az első adventi gyertya meggyújtásával ismét megkezdődik az ünnepváró programsorozat, amelyet Kézdivásárhely önkormányzata immár ötödik éve szervez.

Bővebben

Röviden

Táncolj a gyerekeddel! Ha minőségi együtttöltött időre vágysz gyerekeddel, miközben különböző táncok alaplépéseit sajátítod el vagy mozognál, csinosodnál, akkor ott a helyed minden kedden 19 órától a Vigadó Művelődési Házban. Az alsókorhatár 4 év. Oktató: Pap Ágnes (tel.: 0740.170.863). A helyek száma korlátozott. A Vigadó Művelődési Ház havi programja * November 16-án, csütörtökön 19 órától […]

Bővebben
Ahonnan nincs visszaút
Képzeletbeli utazás a fekete lyukak világában

Ahonnan nincs visszaút

Múlt csütörtökön a kézdivásárhelyi Vigadó nagytermében dr. Makó Zoltán egyetemi professzor tartott előadást Azok a csodálatos fekete lyukak címmel az Ezüst Akadémia Oktatási Program résztvevőinek.

Bővebben
Törökország sokszínűségéről, ízeiről
Sikeres török nemzeti est Kézdivásárhelyen

Törökország sokszínűségéről, ízeiről

A kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesülettel kapcsolatban nem túlzás kijelenteni, hogy a város legaktívabb civil szervezeteinek egyike, rendszeresen szervez tevékenységeket a legváltozatosabb jelleggel (mozgás, környezetvédelem, kultúra, világnapok stb.), amelyeknek van is egy állandó „törzsközönsége”.

Bővebben
Ünnepváró programbekérő
Készülődés az adventi időszakra

Ünnepváró programbekérő

December 2-án, az első adventi gyertya meggyújtásával ismét megkezdődik az Ünnepváró, amelyet Kézdivásárhely önkormányzata immár hatodik éve szervez. Az egyhónapos programsorozatba rendszerint bekapcsolódik a Vigadó Művelődési Ház, valamint civil szervezetek és egyesületek is.

Bővebben

Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatalának közleményei

Október 16-tól lehet igényelni és leadni a kéréseket fűtéstámogtásra a közönségkapcsolati iroda órarendje szerint. Fűtéstámogatásra jogosultak azon családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 615 lejt, és nem képezi tulajdonukat a mellékelt listán felsorolt javak egyike sem. A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges iratok: típuskérés; a kérvényező, valamint a családtagok személyazonossági igazolványának másolata, […]

Bővebben

Röviden

Kié lesz a legszebb rajz 2017-ben? A november az ünnepekre való felkészülés hónapja. Nincs ez másként Kézdivásárhely önkormányzatánál sem, ahol az Ünnepváró programsorozat keretében méltón hangolódunk rá a decemberi ünnepekre. A programok mellett immár hagyományosan, meghirdetjük a téli rajzpályázatot is, amely eredményeként a négy legszebb rajz karácsonyi üdvözletként tündököl majd. Az intézmény immár hatodik alkalommal […]

Bővebben
Vidám valós történet
A Kollokviumon a Skandináv lottó

Vidám valós történet

A kézdivásárhelyi Városi Színház is fellépett a Figura Stúdió Színház által, október 13-22. között Gyergyószentmiklóson szervezett XII. Nemzetiségi Színházi Kollokviumon. Kiss Csaba Skandináv lottó című darabját Kolcsár József vitte színre.

 

Bővebben
A tapasztalatok bemutatása
Építményeink 2017 konferencia Kézdivásárhelyen

A tapasztalatok bemutatása

Építményeink 2017 című, kiállítással egybekötött konferenciát szerveznek Kézdivásárhelyen, a Hotel Átriumban november 9–10-én. A témakörök magasépítés, mélyépítés, közlekedésépítés, környezetvédelem, épület-felújítás és -hasznosítás, műemlékvédelem, geotechnika, energia-megtakarítás.

Bővebben
„Másokban is gondolkodó ifjak”
1956-os megemlékezés a fiatalság jegyében

„Másokban is gondolkodó ifjak”

„Elődeink példái napjaink útmutatói kell legyenek” – e gondolat köré fűzte megemlékező műsorát a Református Kollégium diáksága, a tanulók a református temetőben elhelyezett kopjafáknál tisztelegtek az 56-os bátrak előtt Kézdivásárhelyen.

Bővebben
Bátraké a dicsőség!
Hétfőn 1956-ra emlékezünk

Bátraké a dicsőség!

Tavaly 60. évfordulóján köszönthettünk az 1956-os forradalmat, az elmúlt évek legjelentősebb szabadságharcát, amikor a magyar nép hangsúlyosan kiállt a sztálinista diktatúra ellen.

Bővebben

Röviden

Állás Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát hirdet három általános végrehajtó köztisztviselői állás betöltésére, nevezetesen: helyi rendőr. Kötelező feltételek: középiskolai végzettség, 9 év, 5 év és 6 hónap régiség és B-kategóriás hajtási jogosítvány. A versenyvizsga írásbeli próbáját november 14-én 10 órakor tartják a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal gyűléstermében, a szóbelit pedig november 16-án 10 órakor ugyanott. A […]

Bővebben
Egyre többet szemetelünk
Enyhén nőtt a szelektíven gyűjtött hulladék

Egyre többet szemetelünk

A Gosp-Com Kft. kimutatása szerint évről évre nő a szemétgazdálkodási cég által begyűjtött hulladék mennyisége.

Bővebben
Négyezer kukát vásárolnak
Olcsóbb lehetne a szemétszállítás?

Négyezer kukát vásárolnak

Amint arról már pénteki lapszámunkban beszámoltunk, csütörtökön tanácsülést tartottak Kézdivásárhelyen. A testület elé kerülő egyik legfontosabb tervezet, a fizetéses parkolásról hozott korábbi határozat módosítása nem kapta meg a szükséges kétharmados támogatást. Az ülés végén beszámolót tartott Zonda Balázs, a szemétszállítással foglalkozó Gosp-Com Kft. igazgatója, akit a tanácsosok kérdésekkel „bombáztak”.

Bővebben
Felújítás

Felújítás

Elkészült a Sinkovits stadion székeinek felújítása. A munkálat során nem csak új fehér-kék ülőkéket kapott a stadion, a lelátó egy részét sikerült befödni is. A hazai és a vendég kispadot is felújították.

Bővebben
Bátraké a dicsőség!
1956-ra emlékezünk Kézdivásárhelyen

Bátraké a dicsőség!

Tavaly 60 éves évfordulóján köszönthettük az 1956-os forradalmat, az elmúlt évek legjelentősebb szabadságharcát, ahol a magyar nép hangsúlyosan kiállt a sztálinista diktatúra ellen.

Bővebben

RÖVIDEN

Fűtéstámogatás igényelhető október 16-tól Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala értesíti a jogosultakat, hogy október 16-tól lehet igényelni és leadni a kéréseket fűtéstámogatásra, a Közönségkapcsolati Iroda órarendje szerint. Fűtéstámogatásra jogosultak azon családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 615 lejt. A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges iratok: – típuskérés – a kérvényező, valamint a családtagok […]

Bővebben

Röviden

Álláshirdetések * Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát hirdet egy háziorvosi állás betöltésére az iskolaorvosi rendelőbe. A versenyvizsgát október 17-én 11 órakor tartják a hivatal gyűléstermében. A versenyvizsgán résztvevők október 11-ig nyújthatják be iratcsomóikat a városháza 2-es számú irodájába. * Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát hirdet egy egészségügyi asszisztensi állás betöltésére az iskolaorvosi rendelőbe. Kötelező feltételek: posztliceális szakmai […]

Bővebben
Erdélyi Magyar Filmszemle a Vigadóban

Erdélyi Magyar Filmszemle a Vigadóban

2014 óta immár negyedik alkalommal ad otthont a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Ház a Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle vetítéseinek. Az idén 17. kiadásához érkezett fesztivál elsődleges célja eljuttatni az erdélyi közönséghez azokat a színvonalas és friss (az elmúlt egy-két évben készült) magyar filmalkotásokat, amelyek egyébként nem kerülnének moziforgalmazásba Romániában.

Bővebben
Beüzemelik a korcsolyapályát
Várhatóan a hónap végétől lehet jégre állni

Beüzemelik a korcsolyapályát

Több kézdivásárhelyi iskolában választották plusz foglalkozásként a kori-sulit, és bár ez eltérő véleményeket szült a pedagógusok körében, nagyon sok gyerek alig várja, hogy hódolhasson ennek a téli sportnak. Számukra jó hír, ha minden jól megy, éppen ma kapcsolják be először a transzformátort, majd sorra az összes berendezést.

Bővebben
Tizennégy előadással készülnek
Az Ezüst Akadémia második évfolyama

Tizennégy előadással készülnek

Egy nap alatt telt be a meghirdetett 250 hely a kézdivásárhelyi Ezüst Akadémia Oktatási Programra, amelyet tavaly indított a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara a céhes városban, partnerségben Kézdivásárhely Önkormányzatával, valamint a Pro Sanitate Alapítvánnyal és a Zöld Nap Egyesülettel. Az előadások zöme csütörtökön lesz, kivéve az első két alkalmat, amikor szerdán tartják az eseményt.

Bővebben

RÖVIDEN

Múzeumpedagógiai kínálat Az Incze László Céhtörténeti Múzeum állandó kiállításaihoz kapcsolódó múzeumpedagógiai kínálata rendkívül színes palettával jelentkezik a 2017–2018-as tanévre. Céhes mesterségek – a kézdivásárhelyi hagyományos mesterségeket bemutató kiállítás interaktív, feladatlapos, csoportos feldolgozása, ajánlott korosztály: ovisok, előkészítő, 1–8. osztály; Beavatás – az inasságtól a mesterré válásig. A foglalkozás során a gyerekek szerepjáték segítségével járják végig a […]

Bővebben

Röviden

Elbírálták a pályázatokat Kézdivásárhely városi tanácsának sport- és kulturális bizottsága szeptember 14-én, csütörtökön határozott a sportpályázatokról. A 2017-es év második felében 83 150 lejt osztottak el. A kiértékelésénél a bizottsági tagok azt tartották szem előtt, hogy milyen sporttevékenységekre kérik a támogatást. Azon csapatok, amelyek valamilyen országos bajnokságon vesznek részt, vagy eredményeikkel öregbítették a város hírnevét […]

Bővebben