Kézdivásárhelyi Körkép

Röviden

Szükséges a fizetéses parkolás A fizetéses parkolás kérdésében április 26-ától szavazás indult a polgármesteri hivatal Facebook-profilján, ahová véleményeket lehetett megfogalmazni. Összesen 408-an éltek ezzel a lehetőséggel, a szavazók nagy többsége (61,8%) szerint szükség van a fizetős parkolásra Kézdivásárhelyen. 129-en, azaz 31,6% azt mondja, nem szeretne fizetni a parkolásért, 27-en pedig egyéb javaslatot fogalmaztak meg. Ezekben […]

Bővebben
Dísznövény-kiállítás és -vásár 2017.
Részletes programtervezet

Dísznövény-kiállítás és -vásár 2017.

Kézdivásárhely önkormányzata és az Assa Divi Kft. közös szervezésében első alkalommal 2009-ben tartottak dísznövény-kiállítást és vásárt Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás parkban. A május 18-án kezdődő és 21-én záruló négynapos rendezvény népszerűsége évente nő, ugyanis amellett, hogy helyi és külföldi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat, valamint kertészeti árucikkek vásárlására is van lehetőség, a szervezők […]

Bővebben
Színpompás szépségek
Dísznövények vására Kézdivásárhelyen

Színpompás szépségek

Kézdivásárhely önkormányzata és a magyarországi Assa Divi Kft. idén május 18–21. között rendezi meg a Dísznövény-kiállítást és -vásárt Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás-parkban.

Bővebben
Retró autók Kézdin
Forgalomkorlátozásra kell számítani!

Retró autók Kézdin

Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Klausenburg Retro Racing autós verseny ünnepélyes startja Kézdivásárhely főterén lesz, május 12-én 17 órától.

Bővebben
A KSE-napok programja

A KSE-napok programja

Május 3., szerda   10.00 U17-es, országos lány futsalválogatott csapatlabdarúgást népszerűsítő programja » Sportcsarnok 11.00 Fogyatékkal élők futóversenye » Sinkovits Stadion 14.00 Amatőr asztalitenisz-bajnokság 8 korosztálynak » Sportcsarnok (érdeklődni Kocsis Zoltánnál) 16.00 Cselgáncs-verseny » NMSK-judoterem (érdeklődni Veres Lászlónál, Vida Attilánál és Czifra Attilánál) 17.00 U17-es, országos lány futsalválogatott csapatlabdarúgást népszerűsítő programja » Sportcsarnok 18.00    Gyerek–anyu-torna […]

Bővebben
Retró autók versenye Kézdin
Klausenburg Retro Racing nálunk is

Retró autók versenye Kézdin

A nagysikerű Klausenburg Retro Racing idén Kézdivásárhelyre érkezik. A retró autók bemutatójára és versenyére május 12-14. között kerül sor a kézdivásárhelyi Skat-Kart kartingpályán, előtte parádés megnyitóval startol el a rendezvény a Gábor Áron térről.

Bővebben
Szavazás indul!
Elkészült a fizetéses parkolás szabályzata

Szavazás indul!

Kézdivásárhely önkormányzatának városrendészeti bizottsága előkészítette a város parkolási szabályzatát, amelyről a közeljövőben szavaz a helyi tanács. Mindaddig a bizottság szeretné a lakosság véleményét is kikérni, így meghallgatást tartanak a témában. Az mindenki számára nyitott, a bizottság tagjaival ott lehet megosztani az észrevételeket a fizetéses parkolás bevezetésével, működtetésével kapcsolatban.

Bővebben

RÖVIDEN

A Köztisztviselők Országos Ügynöksége versenyvizsgát hirdet köztisztviselői főépítész állás betöltésére Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatalához.

Bővebben

Röviden

Katonák és katasztrófavédelem Május 23-ig a 01297-es számú brăilai katonai egység tevékenységet folytat, amely keretében katonai egységek haladnak át Kézdivásárhely övezetében. A tevékenység ideje alatt kérjük betartani a következő intézkedéseket: tilos járművekkel csatlakozni a mozgásban lévő katonai menetoszlopokhoz vagy bevegyülni a menetoszlopokba. A katasztrófavédelem április 21-ig országos értesítési riadóztatási gyakorlatot tart, amelynek keretében megszólalnak a […]

Bővebben
Kiosztották a pályázati összegeket

Sport, kultúra támogatva

Kézdivásárhely városi tanácsának sport- és kulturális bizottsága április 13-án, csütörtökön határozott a pályázatokról. A bizottság kizárólag a sport- vagy kulturális tevékenységet célzó pályázatokat értékelte.

Bővebben
Változatos sportprogramok, koncertek, humorest

A KSE-napok programtervezete

Az alábbiakban a május 3–7. között esedékes sportnapok részletes programtervezetét olvashatják.

Bővebben

Röviden

Jelentkezés a KSE-sportnapokra Kézdivásárhely polgármesteri hivatala kereskedők jelentkezését várja a KSE-sportnapokra, amelyet május 4–7. között tartanak a sportcsarnoknál és környékén. A sportnapokra lacikonyhával, pattogtatott kukoricával, vattacukorral, jégkrémmel, pék- és cukrásztermékekkel (ide tartozik a kürtőskalács és a lángos), gyorsétkezde típusú árusítóhelyekkel (gyros, hamburger, szendvics, kebab, hot dog, pizza stb.), valamint vidámparkkal lehet jelentkezni. Kérik az érdeklődőket, […]

Bővebben
Nőtt a hulladékmennyiség
Eredményes volt a hétvégi lomtalanítás

Nőtt a hulladékmennyiség

Kézdivásárhely önkormányzata és a Gosp-Com Kft. évente kétszer, tavasszal és ősszel arra buzdítja a céhes városbeli lakókat, hogy váljanak meg fölösleges tárgyaiktól, hulladékaiktól. A hétvégi tavaszi lomtalanítás ismét megmozgatta a város lakosságot, s bár az őszi szemétgyűjtéskor is sok hulladék került a kukák mellé, ezúttal még több kidobnivaló akadt.

Bővebben

A Vigadó Művelődési Ház áprilisi programjai

    Április 6., 13.00 The Crazy Plumbers: Rockabilly roots, koncert Vigadó Művelődési Ház » nagytermi stúdió / belépés díjtalan   Április 6., 16.30 Ezüst Akadémia – Dr. Maróth Miklós: Az iszlám-politika elméletének bizánci gyökerei Vigadó Művelődési Ház » nagyterem   Április 7., 16.00 és 18.00 Óvodalnok: vetélkedő 4–6 évesek gyerekeknek Vigadó Művelődési Ház » […]

Bővebben
Zöldüljünk ki!
Tavaszi lomtalanítás és nagytakarítás

Zöldüljünk ki!

Kézdivásárhely Municípium Önkormányzata, a Gosp-Com Kft. és a Zöld Nap Egyesület 2017-ben is meghirdeti a háztartások tavaszi nagytakarítását, lehetőséget teremtve, hogy megszabaduljunk az otthonokban fölöslegessé vált tárgyaktól, veszélyes anyagoktól.

Bővebben

Brüsszelben a Diáknapok nyertesei

Március 21-23. között a Kézdivásárhelyi Diáknapok győztes csapata, a Buszuállók háromnapos brüsszeli tanulmányúton vett részt Sógor Csaba és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő meghívására.

Bővebben
Harmincezer lejt gyűjtöttek
Civil Licit: Kézdivásárhely bizonyított

Harmincezer lejt gyűjtöttek

Vállalkozók, civil szervezetek képviselői és más érdeklődők gyűltek össze a Vigadó Művelődési Ház nagytermében hétfőn 18 órakor, ahol a Civil Licit nevű rendezvény zajlott. A versenyhelyzettel kombinált jótékonysági rendezvényen harmincezer (!) lej gyűlt össze.

Bővebben

Röviden

Hirdetés Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala a közigazgatási döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó, 2003/52-es törvény alapján közzéteszi a Kézdivásárhely területére vonatkozó parkolók és a fizetéses parkolási rendszer létrehozására vonatkozó működési szabályzatot. Javaslatokat, véleményeket írásban 2017. március 29-ig várnak.   Álláshirdetés Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala felvételt hirdet a megalakulóban levő Parcuri Industriale Târgu Secuiesc Kft. vezetőtanácsába. Általános feltételek: két […]

Bővebben
Hétfőn Civil licit
Mindenkit várnak a Vigadóba

Hétfőn Civil licit

Március 27-én, hétfőn első ízben tartanak Civil licitet Kézdivásárhelyen. Az ötletet a céhes városban Bakk Vitális Kinga, a New Fashion és Zarah Moden készruhagyárak vezérigazgatója, a Wegener–Pro Sanitate Alapítvány kuratóriumának elnöke karolta fel. Arról érdeklődtünk, hogy miért tartotta fontosnak ezt a kezdeményezést támogatni.

Bővebben

RÖVIDEN

Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala a közigazgatási döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó 52/2003-as törvény alapján közzéteszi a Kézdivásárhely területére vonatkozó parkolók és a fizetéses parkolási rendszer létrehozására vonatkozó működési szabályzatot.

Bővebben
Március 15. emlékére
A mai ünnepségek programtervezete

Március 15. emlékére

Kézdivásárhelyen az alábbiak szerint zajlanak a megemlékezések, főhajtások a nemzeti ünnepen.

Bővebben

Röviden

Kaján Botond nyerte a szavalóversenyt Kaján Botond nyerte az önkormányzat és a Vigadó Művelődési Ház által március 15. tiszteletére szervezett szavalóversenyt, így március 15-én, szerdán 12 órától a központi ünnepségen Wass Albert Láthatatlan lobogó című versét fogja előadni a nagyközönségnek. Összesen 25 versenyző részvételével zajlott le az immár negyedik alkalommal megrendezett, V–VIII. osztályos diákok számára […]

Bővebben
„Hazám, ha volt is…”
Március 15-ei programok Kézdivásárhelyen

„Hazám, ha volt is…”

Tegnap közös sajtótájékoztatón számolt be Ménessy Kinga, az önkormányzat szóvivője, illetve Lung László Zsolt, a Vigadó Művelődési Ház igazgatója a céhes város március 15-i ünnepi programjáról.

Bővebben

ÁLLÁSHIRDETÉSEK

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala kazánfűtőt alkalmaz a városgazdálkodási osztályhoz.

Bővebben
A Legfarsang legjobbjai

A Legfarsang legjobbjai

Négy kézdivásárhelyi középiskola vett részt a már hagyományos Legfarsang nevű rendezvényen, ami az oktatási intézmények által szervezett télbúcsúztató rendezvények seregszemléjéről kikerült legjobb produkciók versenyszerű újrajátszását jelenti.

Bővebben

Röviden

Múzeumpedagógia Vargha Mihály és Ilés-Muszka Rudolf Szoborerdő című kiállításához kapcsolódóan Mi fán terem a szobor? – Barangolás a szoborerdőben címmel múzeumpedagógiai foglalkozást hirdet a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum. Ezt elsősorban I–VIII. osztályos tanulóknak ajánlják, célja a műtárgyakkal való találkozás új és érdekes élményét nyújtani, lehetőséget biztosítani a vizuális művészeti alkotások mélyebb átélésére, értelmezésére, hozzájárulni […]

Bővebben

328-an jelentkeztek

Még meg sem kezdődött, máris sikerként könyvelhető el az Ezüst Akadémia kézdivásárhelyi állomása is, hiszen a betervezett 250 személy helyett 328-an jelentkeztek az előadássorozatra. Az Ezüst Akadémia megnyitója február 23-án, csütörtökön 16.30-tól lesz a Vigadó Művelődési Házban, amelyet rögtön az első előadás követ dr. Kádár Annamária Én, mint a saját mesém hőse címmel.

Bővebben

A Vigadó Művelődési Ház közelgő programjai

A Vigadó Művelődési Ház és a Városi Színház gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket és kultúrakedvelőket februárban is. A hónap második felében a Vigadó Akadémia és Vigadó Hangszín többször is jelentkezik, és két jótékonységi koncertnek is helyet ad a kulturális intézmény. Valamennyi programra belépőket vásárolni vagy helyet foglalni a közönségszolgálati irodában lehet, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával.

Bővebben
Civil licit Kézdivásárhelyen is

Civil licit Kézdivásárhelyen is

A Pro Sanitate Alapítvány idén negyvenezer eurót fordít jótékonysági célokra. A kézdivásárhelyi alapítvány évek óta azért dolgozik, hogy a lehető legtöbbet adja a város lakói számára, ez idén sem lesz másként, tájékoztatott az alapítvány elnöke, Bakk-Vitális Mária Kinga.

Bővebben

Röviden

Zúg Március szónokverseny Az előző évekhez hasonlóan, az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete az idei március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával kiírja a Zúg Március szónokversenyt. A megmérettetésre március 7-én, kedden 17 órakor az Incze László Céhtörténeti Múzeum dísztermében kerül sor. Versenyünkre középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akik egy elkészített és segédeszköz nélkül elmondott, az alkalomhoz illő, maximum négy […]

Bővebben