Kézdivásárhelyi Körkép

Röviden

Katonák és katasztrófavédelem Május 23-ig a 01297-es számú brăilai katonai egység tevékenységet folytat, amely keretében katonai egységek haladnak át Kézdivásárhely övezetében. A tevékenység ideje alatt kérjük betartani a következő intézkedéseket: tilos járművekkel csatlakozni a mozgásban lévő katonai menetoszlopokhoz vagy bevegyülni a menetoszlopokba. A katasztrófavédelem április 21-ig országos értesítési riadóztatási gyakorlatot tart, amelynek keretében megszólalnak a […]

Bővebben
Kiosztották a pályázati összegeket

Sport, kultúra támogatva

Kézdivásárhely városi tanácsának sport- és kulturális bizottsága április 13-án, csütörtökön határozott a pályázatokról. A bizottság kizárólag a sport- vagy kulturális tevékenységet célzó pályázatokat értékelte.

Bővebben
Változatos sportprogramok, koncertek, humorest

A KSE-napok programtervezete

Az alábbiakban a május 3–7. között esedékes sportnapok részletes programtervezetét olvashatják.

Bővebben

Röviden

Jelentkezés a KSE-sportnapokra Kézdivásárhely polgármesteri hivatala kereskedők jelentkezését várja a KSE-sportnapokra, amelyet május 4–7. között tartanak a sportcsarnoknál és környékén. A sportnapokra lacikonyhával, pattogtatott kukoricával, vattacukorral, jégkrémmel, pék- és cukrásztermékekkel (ide tartozik a kürtőskalács és a lángos), gyorsétkezde típusú árusítóhelyekkel (gyros, hamburger, szendvics, kebab, hot dog, pizza stb.), valamint vidámparkkal lehet jelentkezni. Kérik az érdeklődőket, […]

Bővebben
Nőtt a hulladékmennyiség
Eredményes volt a hétvégi lomtalanítás

Nőtt a hulladékmennyiség

Kézdivásárhely önkormányzata és a Gosp-Com Kft. évente kétszer, tavasszal és ősszel arra buzdítja a céhes városbeli lakókat, hogy váljanak meg fölösleges tárgyaiktól, hulladékaiktól. A hétvégi tavaszi lomtalanítás ismét megmozgatta a város lakosságot, s bár az őszi szemétgyűjtéskor is sok hulladék került a kukák mellé, ezúttal még több kidobnivaló akadt.

Bővebben

A Vigadó Művelődési Ház áprilisi programjai

    Április 6., 13.00 The Crazy Plumbers: Rockabilly roots, koncert Vigadó Művelődési Ház » nagytermi stúdió / belépés díjtalan   Április 6., 16.30 Ezüst Akadémia – Dr. Maróth Miklós: Az iszlám-politika elméletének bizánci gyökerei Vigadó Művelődési Ház » nagyterem   Április 7., 16.00 és 18.00 Óvodalnok: vetélkedő 4–6 évesek gyerekeknek Vigadó Művelődési Ház » […]

Bővebben
Zöldüljünk ki!
Tavaszi lomtalanítás és nagytakarítás

Zöldüljünk ki!

Kézdivásárhely Municípium Önkormányzata, a Gosp-Com Kft. és a Zöld Nap Egyesület 2017-ben is meghirdeti a háztartások tavaszi nagytakarítását, lehetőséget teremtve, hogy megszabaduljunk az otthonokban fölöslegessé vált tárgyaktól, veszélyes anyagoktól.

Bővebben

Brüsszelben a Diáknapok nyertesei

Március 21-23. között a Kézdivásárhelyi Diáknapok győztes csapata, a Buszuállók háromnapos brüsszeli tanulmányúton vett részt Sógor Csaba és Winkler Gyula európai parlamenti képviselő meghívására.

Bővebben
Harmincezer lejt gyűjtöttek
Civil Licit: Kézdivásárhely bizonyított

Harmincezer lejt gyűjtöttek

Vállalkozók, civil szervezetek képviselői és más érdeklődők gyűltek össze a Vigadó Művelődési Ház nagytermében hétfőn 18 órakor, ahol a Civil Licit nevű rendezvény zajlott. A versenyhelyzettel kombinált jótékonysági rendezvényen harmincezer (!) lej gyűlt össze.

Bővebben

Röviden

Hirdetés Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala a közigazgatási döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó, 2003/52-es törvény alapján közzéteszi a Kézdivásárhely területére vonatkozó parkolók és a fizetéses parkolási rendszer létrehozására vonatkozó működési szabályzatot. Javaslatokat, véleményeket írásban 2017. március 29-ig várnak.   Álláshirdetés Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala felvételt hirdet a megalakulóban levő Parcuri Industriale Târgu Secuiesc Kft. vezetőtanácsába. Általános feltételek: két […]

Bővebben
Hétfőn Civil licit
Mindenkit várnak a Vigadóba

Hétfőn Civil licit

Március 27-én, hétfőn első ízben tartanak Civil licitet Kézdivásárhelyen. Az ötletet a céhes városban Bakk Vitális Kinga, a New Fashion és Zarah Moden készruhagyárak vezérigazgatója, a Wegener–Pro Sanitate Alapítvány kuratóriumának elnöke karolta fel. Arról érdeklődtünk, hogy miért tartotta fontosnak ezt a kezdeményezést támogatni.

Bővebben

RÖVIDEN

Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala a közigazgatási döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó 52/2003-as törvény alapján közzéteszi a Kézdivásárhely területére vonatkozó parkolók és a fizetéses parkolási rendszer létrehozására vonatkozó működési szabályzatot.

Bővebben
Március 15. emlékére
A mai ünnepségek programtervezete

Március 15. emlékére

Kézdivásárhelyen az alábbiak szerint zajlanak a megemlékezések, főhajtások a nemzeti ünnepen.

Bővebben

Röviden

Kaján Botond nyerte a szavalóversenyt Kaján Botond nyerte az önkormányzat és a Vigadó Művelődési Ház által március 15. tiszteletére szervezett szavalóversenyt, így március 15-én, szerdán 12 órától a központi ünnepségen Wass Albert Láthatatlan lobogó című versét fogja előadni a nagyközönségnek. Összesen 25 versenyző részvételével zajlott le az immár negyedik alkalommal megrendezett, V–VIII. osztályos diákok számára […]

Bővebben
„Hazám, ha volt is…”
Március 15-ei programok Kézdivásárhelyen

„Hazám, ha volt is…”

Tegnap közös sajtótájékoztatón számolt be Ménessy Kinga, az önkormányzat szóvivője, illetve Lung László Zsolt, a Vigadó Művelődési Ház igazgatója a céhes város március 15-i ünnepi programjáról.

Bővebben

ÁLLÁSHIRDETÉSEK

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala kazánfűtőt alkalmaz a városgazdálkodási osztályhoz.

Bővebben
A Legfarsang legjobbjai

A Legfarsang legjobbjai

Négy kézdivásárhelyi középiskola vett részt a már hagyományos Legfarsang nevű rendezvényen, ami az oktatási intézmények által szervezett télbúcsúztató rendezvények seregszemléjéről kikerült legjobb produkciók versenyszerű újrajátszását jelenti.

Bővebben

Röviden

Múzeumpedagógia Vargha Mihály és Ilés-Muszka Rudolf Szoborerdő című kiállításához kapcsolódóan Mi fán terem a szobor? – Barangolás a szoborerdőben címmel múzeumpedagógiai foglalkozást hirdet a kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum. Ezt elsősorban I–VIII. osztályos tanulóknak ajánlják, célja a műtárgyakkal való találkozás új és érdekes élményét nyújtani, lehetőséget biztosítani a vizuális művészeti alkotások mélyebb átélésére, értelmezésére, hozzájárulni […]

Bővebben

328-an jelentkeztek

Még meg sem kezdődött, máris sikerként könyvelhető el az Ezüst Akadémia kézdivásárhelyi állomása is, hiszen a betervezett 250 személy helyett 328-an jelentkeztek az előadássorozatra. Az Ezüst Akadémia megnyitója február 23-án, csütörtökön 16.30-tól lesz a Vigadó Művelődési Házban, amelyet rögtön az első előadás követ dr. Kádár Annamária Én, mint a saját mesém hőse címmel.

Bővebben

A Vigadó Művelődési Ház közelgő programjai

A Vigadó Művelődési Ház és a Városi Színház gazdag programkínálattal várja az érdeklődőket és kultúrakedvelőket februárban is. A hónap második felében a Vigadó Akadémia és Vigadó Hangszín többször is jelentkezik, és két jótékonységi koncertnek is helyet ad a kulturális intézmény. Valamennyi programra belépőket vásárolni vagy helyet foglalni a közönségszolgálati irodában lehet, hétfőtől csütörtökig 8-tól 19 óráig, pénteken 8-tól 15 óráig, valamint előadás előtt egy órával.

Bővebben
Civil licit Kézdivásárhelyen is

Civil licit Kézdivásárhelyen is

A Pro Sanitate Alapítvány idén negyvenezer eurót fordít jótékonysági célokra. A kézdivásárhelyi alapítvány évek óta azért dolgozik, hogy a lehető legtöbbet adja a város lakói számára, ez idén sem lesz másként, tájékoztatott az alapítvány elnöke, Bakk-Vitális Mária Kinga.

Bővebben

Röviden

Zúg Március szónokverseny Az előző évekhez hasonlóan, az RMDSZ kézdivásárhelyi szervezete az idei március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával kiírja a Zúg Március szónokversenyt. A megmérettetésre március 7-én, kedden 17 órakor az Incze László Céhtörténeti Múzeum dísztermében kerül sor. Versenyünkre középiskolás diákok jelentkezését várjuk, akik egy elkészített és segédeszköz nélkül elmondott, az alkalomhoz illő, maximum négy […]

Bővebben
Ezüst Akadémia a céhes városban

Ezüst Akadémia a céhes városban

Nemrég Bokor Tibor, Kézdivásárhely polgármestere aláírt egy együttműködési megállapodást a Sapientia Tudományegyetemmel, és a tegnapi sajtótájékoztatón az egyetem csíkszeredai kirendeltségének dékánja jelenlétében bejelentették: a céhes városban is útjára indítják az ötven év felettiek számára tanulási lehetőséget nyújtó Ezüst Akadémiát.

Bővebben
FortyogHÓ Feszt

FortyogHÓ Feszt

Február 11-én a Fortyogófürdő havas tája diáknapokról jól ismert fiatalokkal lesz tele, hiszen első alkalommal szervez téli diákrendezvényt a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet.

Bővebben

RÖVIDEN

A Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtárban február 1-28. között könyvkiállítás tekinthető meg Domokos Pál Péter (1901–1992) halálának 25. évfordulója tiszteletére. Ma meseklub lesz, 14-15 óra között az óvodásoknak, 16-17 óra között az I-IV. osztályosoknak.

Bővebben

Röviden

Hirdetések Kézdivásárhely polgármesteri hivatala a közigazgatási döntéshozatal átláthatóságára vonatkozó 2003/52-es törvény alapján közzéteszi Bokor Tibor polgármester kezdeményezését, a romos állapotban levő épületek és a meg nem művelt belterületek 500 százalékos adózását meghatározó szabályzat jóváhagyásáról szóló határozattervezetet. Javaslatok, észrevételek, vélemények benyújthatók írásban a hivatal iktatójába 2017. február 1-ig, tartalmazva az illető személy nevét, lakcímét, valamint telefonszámát. […]

Bővebben
Bíznak a támogatásban

Bíznak a támogatásban

Átment az első szűrőn a kézdivásárhelyi kaszárnya épületének felújítására benyújtott pályázat, ez azt jelenti, hogy az iratcsomó formailag megfelelt, és ha a technikai-pénzügyi elbírálás végén a pontozás után felállított sorrendben is jól szerepel, megkaphatja a finanszírozást. Rossz hír azonban, hogy a pályázatokat elbíráló és finanszírozó Központi Fejlesztési Ügynökség visszadobta a minorita rendházra előkészített iratcsomót, arra hivatkozva, hogy hiányolja a római katolikus egyház alapító okiratát. A döntést megfellebbezte az önkormányzat.

Bővebben
Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást írt alá Kézdivásárhely polgármestere, Bokor Tibor és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem dékánja, dr. Makó Zoltán, amelynek legfőbb célja egymás támogatása különböző területek, programok kapcsán. A hivatalos dokumentum aláírására Kézdivásárhelyen, a polgármesteri hivatalban került sor január 17-én, kedden délben.

Bővebben
Megújul a Wesselényi könyvtár

Megújul a Wesselényi könyvtár

Hosszú ideje esedékes volt a kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár patinás épületének tatarozási munkálata, a helyi önkormányzat tavaly a tetőcserét, a külső javítást végezte el, a munkálat idén tovább folytatódik. Erről és az intézmény életé­ről Vántsa Judit igazgatót kérdeztük.

Bővebben

RÖVIDEN

KIÁLLÍTÁS A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban január 21-én, szombaton 18 órától nyílik Ilés-Muszka Rudolf és Vargha Mihály Szoborerdő című képzőművészeti kiállítása. A tárlatot Dobolyi Annamária művészettörténész köszönti, közreműködik Nagy-Babos Tamás kézdivásárhelyi magyartanár. Az est házigazdája Dimény Attila, az Incze László Céhtörténeti Múzeum igazgatója. << KONCERT Az RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezetének meghívására Bagdi Bella életmódfejlesztő énekesnő […]

Bővebben