Kézdivásárhelyi Körkép

Röviden

Álláshirdetés Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala versenyvizsgát hirdet általános végrehajtó köztisztviselő – helyi rendőr állás betöltésére. Kötelező feltételek: középiskolai végzettség, 6 hónap régiség, B-kategóriájú vezetői engedély. A versenyvizsga 2018. augusztus 16-án 10.00 órakor lesz a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal gyűléstermében. A versenyvizsgán résztvevők 2018. augusztus 7-ig tehetik le iratcsomóikat a polgármesteri hivatal iktatójába. << Hirdetés Kézdivásárhely polgármesteri hivatala […]

Bővebben
Továbbképzési lehetőség
VOLTA – Vízió, lehetőségek és munkahelyek

Továbbképzési lehetőség

Az Európai Szociális Alapból az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program 2014–2020 által társfinanszírozott projekt most Kézdivásárhelyre is megérkezett. A projekt 16–24 éves NEETs (vagyis oktatásban, alkalmazásban vagy továbbtanulásban nem lévő) munkanélküli fiatalok munkalehetőségének és munkapiacra való beilleszkedési lehetőségeinek növelését célozza a központi régióban, vagyis Brassó, Kovászna, Szeben, Hargita, Maros és Fehér megyékben.

Bővebben
Jelentkezőket várnak

Árusok az Őszi Sokadalomra

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala kereskedők jelentkezését várja az Őszi Sokadalom városnapokra, amelyet augusztus 31. és szeptember 2. között tartanak. A városünnepre öt kategóriában lehet jelentkezni, mindegyik kategóriában az űrlap kitöltésével, valamint a szabályzat elfogadásával válik érvényessé a jelentkezés.

Bővebben

Röviden

Jelöljön a Pro Urbe díjra!   Kézdivásárhely Municípium Önkormányzata idéntől minden évben kiosztja a Pro Urbe díjat egy olyan személynek, aki érdemes a cím megszerzésére. Pro Urbe díjban részesülhet bármely kézdivásárhelyi vagy Kézdivásárhelyen élő személy, aki tevékenységével hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez, és betöltötte 70. életévét. A díj csak élő személynek adományozható. Kézdivásárhely Önkormányzata várja […]

Bővebben
Fúvószene magas színvonalon
Lankadatlan, jó hangulatban telt a fesztivál

Fúvószene magas színvonalon

Az elmúlt hétvégén zajlott a 18. Nemzetközi Fúvószenekari és Mazsorett Találkozó, amelynek különlegességét a házigazda kézdivásárhelyi Tanulók Klubja fúvószenekarának 25. évfordulója adta. Az ünnepelteken kívül négy háromszéki és négy határon túli fúvószenekar tisztelte meg jelenlétével az eseményt, páratlan élménnyel ajándékozva meg a hallgatóságot. A házigazda fúvószenekar szervezésben és muzsikában is nagyot alkotott a hétvégén.

Bővebben

Röviden

Jelöljön a Pro Urbe-díjra! Kézdivásárhely Önkormányzata idéntől minden évben kiosztja a Pro Urbe-díjat egy olyan személynek, aki érdemes a cím megszerzésére. Pro Urbe-díjat kaphat bármely kézdivásárhelyi vagy Kézdivásárhelyen élő személy, aki tevékenységével hozzájárult a város hírnevének öregbítéséhez, és betöltötte 70. életévét. Pro Urbe-díjat csak élő személynek lehet adományozni. Kézdivásárhely Önkormányzata várja a jelöléseket a cím odaítélésére. […]

Bővebben
Székely Vágta 2018
Kézdivásárhely három lovast küld

Székely Vágta 2018

Hamarosan újra szurkolhatunk kedvenc lovasainknak Székelyföld legnagyobb lovasünnepén, a Székely Vágtán. A lovasrendezvényt idén július 13–15. között tartják a maksai Óriáspince-tetőn. Kulturális nagyprodukció helyett helyi művészeket felvonultató és megmozgató szabadtéri táncház lesz, emellett pedig négy, izgalmas futam keretében kerülnek ki győztesek. Kézdivásárhely önkormányzata három lovassal küzd meg a Székely Vágtán, s mivel tavaly sikerült megnyernie a rangos lovaseseményt, idén csak egy cél van: megduplázni a győzelmet.

Bővebben
Őszi Sokadalom 2018
Kézdivásárhelyen vendégszerepel a Magyar Állami Operaház

Őszi Sokadalom 2018

Kézdivásárhely Önkormányzata idén augusztus 30. és szeptember 2. között tartja az Őszi Sokadalom városünnepet. Kínálatukban kézműves kiállítás és termékvásár, kulturális, gyerek, sport és gasztronómiai programok kapnak helyet, de lesz utcazene és gyermekváros is, és ebben az évben, a rendezvény fénypontjaként, a Magyar Állami Operaház kamionja is begördül Kézdivásárhely főterére, a Gördülő Opera Székelyföld turné keretében.

Bővebben
Kézdin a különdíj
Székelyudvarhelyen szerepelt a Macskakő

Kézdin a különdíj

Június 15–17. között tizenhatodik alkalommal szervezte meg az amatőr színjátszók fesztiválját Székelyudvarhelyen az Udvarhelyi Fiatal Fórum és a Valeo Art Egyesület. A szakmai zsűri egyéni különdíja a kézdivásárhelyi Macskakő színjátszó csoport oszlopos tagjához, Biró Norberthez került.

Bővebben

Röviden

Parkolóhelyek kiadása   Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala július 10-én (kedd) 15 órai kezdettel nyilvános árverésre bocsátja a szabadon maradt parkolóhelyeket az alábbi kerületekben: Torjai út: 24, 25, 26, 27, 28, 39, 41, 43, 44 Margaréta utca: 9, 31, 34, 38, 50, 73B, 78 Stadion II.: 11, 20 December 1., I. zóna: 12, 13, 52, 56 […]

Bővebben
Kézdivásárhely önkormányzata is kifejezi megbecsülését

Pro Urbe díjra várnak jelöléseket

Kézdivásárhely önkormányzata tavaly novemberben módosította azt a tanácshatározatot, amely a különböző kitüntetések átadását szabályozza. A 2017-es határozat a Pro Urbe díjakra tér ki részletesen, szabályozva annak odaítélését, jelölési feltételeit. A város nem titkolt szándéka innentől fogva minden évben kiosztani a díjat egy olyan személynek, aki érdemes a cím megszerzésére. A javaslatokat 2018. július 30-ig várják a polgármesteri hivatal iktatójába. A díjat augusztus végén, az Őszi Sokadalom keretében adják át.

Bővebben
Startol a retró autók versenye

Startol a retró autók versenye

A nagysikerű Klausenburg Retro Racing hetedik, kézdivásárhelyi kiadása június 22-én, pénteken 18 órától startol a Gábor Áron térről. Első nap a versenyzők bemutatkozására, valamint retró járműveik szemléjére kerül sor, a futamokat június 23-án, szombaton reggel 9 órától a Skat Kart pályán követhetik. Az autók három kategóriában – klasszikus, valamilyen módosítással rendelkező és rally – jelentkezhettek, a szervező Klausenburg Retro Racing csapata tájékoztatása alapján több mint hatvanan vesznek részt a versenyen.

Bővebben
A környezet barátai
Bemutatkoztak az EVS-önkéntesek

A környezet barátai

Öt külföldi EVS-önkéntest fogad az idén a Zöld Nap Egyesület az Erasmus plusz finanszírozásával. A már megérkezett spanyol, magyar és orosz fiatalok pénteken, sajtótájékoztató keretében mutatkoztak be.

Bővebben
Befejezték a Vágóhíd utcát
Jelenleg a műjégpályánál dolgoznak

Befejezték a Vágóhíd utcát

A Vágóhíd utca első felének munkálatai pár napja befejeződtek, akkor még néhány méter járda lerakása volt hátra. A Kovászna Megyei Út- és Hídépítő Rt. a tegnap a műjégpályánál aszfaltozott.

Bővebben
Ünnepelt a KVISZ
Nyolc éve az ifjúság szolgálatában

Ünnepelt a KVISZ

Az elmúlt héten önkéntesek és partnerek körében ünnepelte alakulásának nyolcadik évfordulóját a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet (KVISZ). A Vigadó Művelődési Ház dísztermében megtartott rendezvényen Bajtárs-díjjal tüntették ki Illés Andreát, a szervezet alapító elnökét.

Bővebben

Értékes díjakért gyűjtöttek

Lezárult Kézdivásárhely önkormányzata és a Gosp-Com Kft. Légy az újrahasznosítás bajnoka! nevet viselő hulladékgyűjtési versenye. A vetélkedőbe nyolc oktatási intézmény kapcsolódott be, a begyűjtött hulladék mennyisége meghaladta a 7600 kilogrammot.

Bővebben
Elkészült az új „üvegház”
Egy helyre költöztetik a városi kertészetet

Elkészült az új „üvegház”

A városháza munkatársai sok éves munka után végre befejezték egy új üvegház építését. Ez azt jelenti, hogy a Molnár Józsiás park végében levő létesítményt felszámolják, és az egész szakiroda az Orbán Balázs utcába költözik. Ez mellett tovább korszerűsítik a Sinkovits sportpályát is.

Bővebben
Odaítélték az emlékdíjakat
Anyanyelvápoló támogatás diákoknak

Odaítélték az emlékdíjakat

Immár negyedik éve, hogy testvérvárosi önkormányzatok felajánlásából a tanév végén 100 ezer forintos ösztöndíjban részesülhet két, az anyanyelv ápolásában jeleskedő kézdivásárhelyi diák. Tavalyhoz hasonlóan, a díjat idén is a Nagy Mózes Elméleti Líceum két tanulója, Nánia Hilda és Fülöp Barbara nyerte el. Mezőkövesd önkormányzata 2014-ben ajánlotta fel először a 100 ezer forint értékű díjat, amellyel […]

Bővebben
Jelentős adományt kapott a romaiskola

„Megtörténhet a csoda”

A közelmúltban a hollandiai Növekedés és Virágzás Egyesület (Groei And Bloei) pénzadományban részesítette az oroszfalvi romaiskolát. A részletekről Deák Éva tanítónőt faggattuk.

Bővebben
Ezt is megértük!
Dolgoznak a Vasút utcában

Ezt is megértük!

Egy hete zajlik a munka a Vasút utcában Kézdivásárhelyen, a Bertis áruház és a villanyrendőr által behatárolt szakaszon. Némi földmunka és a járdák elkészítése után az aszfaltozás következik.

Bővebben
Klausenburg Retro Racing
Régiautó-verseny másodszor

Klausenburg Retro Racing

A nagysikerű Klausenburg Retro Racing idén másodszor érkezik Kézdivásárhelyre. A retró autók bemutatójára és versenyére június 22–23-án kerül sor a Skat-Kart kartingpályán, előtte parádés megnyitóval startol el a rendezvény a Gábor Áron térről.

Bővebben

Röviden

Hirdetés * Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala nyílt árverésen bérbe ad egy-egy felületet büfé- és raktárhelyiség működtetésére a sportcsarnok épületében. A licit időpontja: 2018. június 19., kedd 14.30. Kérések benyújtásának határideje: 2018. június 18., hétfő 15 óra, a hivatal iktatójába. * Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala nyílt árverésen bérbe ad egy 110,42 nm-es helyiséget büfé működtetésére a műjégpálya épületében. […]

Bővebben

Árverés

Az aktualizált, utólagosan módosított és kiegészített, a közintézmények tulajdonában lévő javak fizetés nélküli közvetítéséről és értékesítéséről szóló 1995/841-es számú kormányrendelet előírásai, valamint Kézdivásárhely Municípium Helyi Tanácsának 2018/42-es számú határozata értelmében, KÉZDIVÁSÁRHELY MEGYEI JOGÚ VÁROS (székhelye Gábor Áron tér 24. szám, Kovászna megye) 2018. 06. 25-én nyilvános, kikiáltásos árverést szervez 13 órától a Kézdivásárhely megyei jogú […]

Bővebben
Gyerkőcnapok hatodszor

Gyerkőcnapok hatodszor

Kézdivásárhelyen, mint minden évben, idén is méltón megünnepelik a gyerekeket. Május 30-a és június 1-je között színes, változatos programokkal várják a kicsiket és szüleiket. A 6. Gyerkőcnapok szervezője a Vigadó Művelődési Ház, az esemény partnere pedig Kézdivásárhely önkormányzata.

Bővebben

Röviden

Parkolóhelyek kiadása Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala nyilvános árverésre bocsátja május 29-én (kedden) 15 órától a szabadon maradt parkolóhelyeket az alábbi kerületekben: Millennium park: 2-től 13-ig, 16, 18, 20, 24, 25, 28, 29, 30, 34, 37, 39, 40, 42, 43, 44, 50, 53-tól 58-ig; Torjai út: 4, 7, 15, 24, 25, 26, 27, 28, 29, 39, […]

Bővebben
10. Dísznövény-kiállítás és vásár

10. Dísznövény-kiállítás és vásár

Kézdivásárhely önkormányzata és az Assa Divi Kft. közös szervezésében 2009-ben volt első alkalommal dísznövény-kiállítás és -vásár Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás parkban. Az idei négynapos rendezvényen, május 24–27. között helyi és külföldi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat, valamint kertészeti árucikkeiket. Kísérő programokban ezúttal sincs hiány, amint az alábbi programból is kiderül.

Bővebben
A parlamenttel ismerkedtek
Bukarestbe kirándultak a diáknapok győztesei

A parlamenttel ismerkedtek

Nemrég Fejér László Ödön szenátor meghívására bukaresti kiránduláson vett részt a 2017-es Kézdivásárhelyi Diáknapok győztes csapata, a Suncow és a QuizNight játékest márciusi győztesei. A fiatalok meglátogatták a parlament épületét és betekintést nyertek annak működésébe.

Bővebben

Röviden

Tárlatnyitó Május 18-án, pénteken 18 órától a Nagy Mózes Líceum rajztagozatos diákjainak évzáró kiállítását nyitják meg az Incze László Céhtörténeti Múzeumban. Köszöntőbeszédet mond dr. Mocsáry Gondos Beáta igazgatóhelyettes, a tárlatot méltatja Ferencz Éva tanárnő, közreműködnek a VIII. osztályos diákok, valamint az iskola kórusa, Pakó László zenetanár vezetésével.   Pakolóhelyek kiadása Kézdivásárhely Municípium Polgármesteri Hivatala nyilvános […]

Bővebben
Műfüves pályát avattak
Új sportlétesítmény a Nagy Mózesben

Műfüves pályát avattak

Hétfőn, a nagyszünetben különösebb felhajtás nélkül műfüves pályát avattak a Nagy Mózes Elméleti Líceumban. Az eseményen az iskola tanárai és diákok vettek részt, az avatószalagot Bejan András igazgató és Farkas Csaba sporttanfelügyelő vágta el.

Bővebben
10. Dísznövény-kiállítás és -vásár

10. Dísznövény-kiállítás és -vásár

Kézdivásárhely önkormányzata és az Assa Divi Kft. közös szervezésében 2009-ben volt első alkalommal dísznövény-kiállítás és -vásár Kézdivásárhelyen, a Molnár Józsiás parkban. Az idei négynapos rendezvényen, május 24–27. között helyi és külföldi termelők és kereskedők kínálják növényeiket és virágaikat, valamint kertészeti árucikkeiket. Kísérő programokban ezúttal sincs hiány, amint az alábbi programból is kiderül.

Bővebben