Kézdiszentléleki Körkép

Több mint ezren ropták
Erdélyi gyermek- és ifjúsági tánctalálkozó a Perkőn

Több mint ezren ropták

Szombaton a Perkő-nyeregben zajlott a tizenkettedik Erdélyi Gyermek- és Ifjúsági Tánctalálkozó. A Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és Kézdiszentlélek Polgármesteri Hivatala közös szervezésében tető alá hozott rendezvényen nyolc megye, negyven gyermek és ifjúsági tánccsoportjának mintegy ezerkétszáz táncosa vett részt.

Bővebben
Emléktúra a hűség településein
Nyalka huszárok Kézdiszentléleken

Emléktúra a hűség településein

Az idei huszártoborzót Kézdiszéken rendezték meg, a kétnapos rendezvény kiindulópontja Kézdiszentlélek volt, ahol legutóbb 2010-ben szerveztek hasonlót. Akkor startolt el az azóta hagyományossá vált, de évről évre más vidékeken tartott huszártoborzó, amelyet ebben az évben Kiss Sándor huszárezredes, a 11. Székely Határőr Huszárezred parancsnoka emlékének ajánlanak. A hétvégi rendezvényen több mint száz katonai hagyományőrző részvételével tíz kézdiszéki településen mutatták be, hogyan zajlott annak idején a huszárok verbuválása.

Bővebben

Röviden

  Aszfaltozások Kézdiszentléleken A kézdiszentléleki önkormányzat elkészített egy pályázatot a Kiskászon és Szentlélek közötti, a Perkőn átvezető földút aszfaltozására. A tervbe belefoglalták a volt szentléleki kollektív felé vezető, részben kockaköves út modernizálását is, ezt egészen a Kézdivásárhely felé vezető út végéig korszerűsítenék. Aszfaltoznák a kézdiszentléleki templommal szemben levő, a volt gépállomás (SMA) felé vezető utcát […]

Bővebben
Két rendezvény egyszerre
Nyalka huszárok és táncos gyerekek

Két rendezvény egyszerre

Június 10-én lesz, amire rácsodálkozni Kézdiszentléleken, ugyanis egy időben tartják a Felsőháromszéki Huszártalálkozót és az Erdélyi Gyermek és Ifjúsági Néptáncfesztivál.

Bővebben
Munkálatok Kézdikőváron
Egységként kezelik az egész községet

Munkálatok Kézdikőváron

A kézdiszentléleki önkormányzat azon igyekszik, hogy a hozzá tartozó négy települést – a községközpont mellett Kővárt, Szárazpatakot és Kiskászont – úgy kezelje, hogy egyik se érezze magát hátrányosan megkülönböztetve: így mindenhol utakat aszfaltoznak, szépítik a középületeket, és jut energia árvízvédelmi munkálatra is.

Bővebben