Kézdiszentkereszti Körkép

Falunap Kézdiszentkereszten
Lezajlott a felsőháromszéki népdaltalálkozó

Falunap Kézdiszentkereszten

Szombaton hat felsőháromszéki népdalcsoport részvételével zajlott le az ötödik alkalommal megszervezett felsőháromszéki népdaltalálkozó. Az évről évre nagyobb sikernek örvendő hagyományőrző rendezvényre a kézdiszentkereszti falunapok alkalmával került sor, aminek részeként a házassági évfordulójukat ünneplő párokat is köszöntötték.

Bővebben
Nem kellene ma is összefogni?
Ünnepeltek Bélafalván és Kézdiszentkereszten

Nem kellene ma is összefogni?

Március 15-én reggel több mint kétszázan gyűltek össze Bélafalván, a Tuzson János nevét viselő iskola előtt, hogy még a kézdivásárhelyi felvonulás előtt megemlékezzenek a hőseikre, 1848-ra, a magyarság ünnepére.

Bővebben
A fő cél: a magántulajdon tiszteletben tartatása

A fő cél: a magántulajdon tiszteletben tartatása

Kézdiszentkereszt község alpolgármestere a tavalyi választások óta a 45 éves Turóczi István, aki két gyerek édesapja. A megválasztása óta eltelt fél évről kérdeztük a község második emberét, aki korábban négy évig tanácsosként is tevékenykedett. Az alpolgármester elmondása szerint inkább azokkal a problémákkal foglalkozik, amelyek a községen belül felmerülnek. Így az urbanisztikai és köztisztasági kérdéskör mellett […]

Bővebben
Helyben toporgunk

Helyben toporgunk

Hiába van pénz, az elköltése egyre nehezebb. Az elektronikus közbeszerzési eljárás, a különböző engedélyek kibocsátásához szükséges utánjárás az, ami egy önkormányzat erejét és idejét felemészti, így elég nehéz ilyen körülmények között dolgozni. Páll Endre kézdiszentkereszti polgármesterrel az elmúlt évet értékeltük ki, és az idei tervekről érdeklődtünk.

Bővebben