Kézdialmási Körkép

Idén is megkerülték a határt
„A feltámadt Úr Jézus Krisztus mindig legyen velünk!”

Idén is megkerülték a határt

Kézdialmáson néhai Kovács Dénes kezdeményezésére, az 1990-es években elevenítették fel a határkerülés szép hagyományát. Az egykori vőfély elhunyta után a stafétát Cserei Lázár egyházgondnok, megyebíró vette át, aki azóta évről évre megszervezi az egyre nagyobb érdeklődésnek örvendő rendezvényt. Ebben partnere a lemhényiek részéről Dani József, ő a szomszédos községet mozgósítja húsvét vasárnapján. A határkerülés persze […]

Bővebben
Fogyatkozó gyereklétszám

Fogyatkozó gyereklétszám

A fejlett nyugati társadalom egészére jellemző a lakosság elöregedése, az egyre kevesebb gyerek születése, és ez alól Románia sem kivétel.

Bővebben
Nagy eséllyel felújíthatják

Nagy eséllyel felújíthatják

A körképünkben többször írtunk arról, hogy a lemhényi és az almási önkormányzatoknak, illetve a két község katolikus egyházi képviselőinek köszönhetően pályázati pénzből megújulhat a környék egyetlen viszonylag jó állapotban levő barokk stílusú műemlék épülete, a Szent Mihály-hegyi templom.

Bővebben
Egy csempekályha volt a ludas

Egy csempekályha volt a ludas

Az év első munkanapjának éjjelén, január harmadikáról negyedikére virradólag egy csempekályha miatt tűz ütött ki a kézdialmási iskola melletti tornateremben. Mivel időben sikerült a lángokat kioltani, a kár nem annyira jelentős, ennek ellenére a termet nem lehet használni.

Bővebben