Gidófalvi Körkép

RÖVIDEN

Gidófalván a református közösség is látogathatná a mostaninál hűségesebben az Isten házát, de legalább a nagypénteki zenés áhítaton, amelyet a fotosiakkal együtt tartottak meg, több mint harmoncan részt vettek, nézi a pozitívumokat a gidófalvi református lelkipásztor, Bereczki László.

Bővebben
Gyilkos bürokrácia, halódó falunapok

Zsonglőrözni kell!

Legutóbbi beszélgetésünk óta megkapta a község a magasabb szinten „jól megrágott” költségvetést, így most már nemcsak tervekről diskurálunk Berde József polgármesterrel, hanem elindított, folyamatban levő munkákról is.

Bővebben
Az Aranyalma-termékek
Füvek és virágok palackba zárva

Az Aranyalma-termékek

A Szent György Napokon a termelői vásárban idén is találkozhattunk a gyümölcs- és zöldségpréseléssel foglalkozó fotosi Aranyalma vállalkozással, amelynek standján nemcsak a közkedvelt almás-murkos-céklás ivóleveket találtuk meg, hanem a tavaszi frissességet hordozó lucernából, tönkölybúzából, gyermekláncfűből készülteket is.

Bővebben
A mieinket ünnepelték
Az öregség terheit viselni segít a Diakónia

A mieinket ünnepelték

Jó együttműködés jellemzi a Diakónia és a helyi önkormányzat viszonyát Gidófalván, az alapítvány immár 11. éve látja el a község betegeit és öregeit. Nemrég szép ünneppel lepték meg őket.

Bővebben
Nem üti a széle a hosszát

Nem üti a széle a hosszát

Fontosak az ünnepek a falu életében, a közös élményeknek is összekovácsoló szerepük van. Még decemberben megtartották a hagyományos karácsonyi vásárt egy nem hagyományos helyszínen, hogy a gyermekek produkcióit ne nyomja el a vásári zsivaj, a kultúrotthon mögötti szabad téren a csikorgó hidegben igencsak fogyott a meleg tea, forralt bor.

Bővebben
Kihelyezett huszárbálon mulattak

Kihelyezett huszárbálon mulattak

A gidófalvi Szilaj Hagyományőrző Egyesület immár nyolcadik alkalommal szervezte meg hagyományos huszárbálját a sepsiszentgyörgyi Kolcza vendéglőben.

Bővebben