Dálnoki Körkép

„Jó móka volt”
Farsangolás és tisztelgés a hősök előtt

„Jó móka volt”

Február végén a Darkó Jenő-iskola diákjai és óvodásai is kivették részüket a farsangolásból, és márciusban az 1948–1949-es forradalom és szabadságharc hőseiről sem feledkeztek meg, mondta el lapunknak Bonda Anna Mária intézményvezető.

Bővebben
Tervekben nincs hiány
Interjú Bartók Ede Ottó polgármesterrel

Tervekben nincs hiány

Tegnap az RMDSZ a Kisebbségvédelmi Keretegyezmény sajátos romániai alkalmazásáról tájékoztatta az Európa Tanács szakértői küldöttségét Kolozsváron, áll a Szövetség tegnapi közleményében.

Bővebben

Röviden

Az idősekre is gondoltak December első vasárnapján az önkormányzat, a református egyház és a Harmónia Kórus idősek vasárnapját rendezett a Darkó Jenő-iskola közreműködésével. A résztvevők meggyújtották a Beczási-kúria udvarán levő adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd a kultúrotthonba vonultak, ahol a Marosi Károly református lelkész celebrált istentiszteletet. A mezőcsávási kórus és fúvószenekar, továbbá a Harmónia kórus […]

Bővebben
Gyarapodó iskola

Gyarapodó iskola

A Darkó Jenő Általános Iskola mozgalmasan évet zárt, derült ki a Bonda Anna Mária igazgatóval folytatott beszélgetésből.

Bővebben
„Az V. ligában nincs ellenfelünk”

„Az V. ligában nincs ellenfelünk”

A dálnoki születésű, jelenleg Sepsiszentgyörgyön élő Szűcs Attila másfél éve edzi a Dálnoki Dózsát, amely azóta a labdarúgó V. liga élbolyában tanyáz. A tavaszi idényt első helyen váró csapat trénerét az őszi idényről és a tervekről kérdeztük.

Bővebben