Dálnoki Körkép

Örömök és gondok
Fizetésre van, javításra nincs pénz

Örömök és gondok

A Darkó Jenő Általános Iskola háza táján zajló eseményekről Bonda Anna-Mária iskolaigazgatóval beszélgettünk.

Bővebben
Lesújtó az idei költségvetés
Hatszázezerrel kevesebb, mint amennyire szükség van

Lesújtó az idei költségvetés

A tavalyinál jelentősen vékonyabb költségvetés az önkormányzatok többségének fejfájást okozott, és ez alól az alig ezer lelket számláló Dálnok sem kivétel. Amint az alábbiakból kiderül, többek között falunapot sem tartanak idén.   „Tizennégy éve, amióta itt vagyok, nem volt ilyen gyenge költségvetésünk”, vágott a sűrűjébe beszélgetésünk elején Bartók Ede Ottó polgármester. „Mindenhol gondok vannak, ám […]

Bővebben
A tavalyi év képekben
Mozgalmas évet zártak Dózsa szülőfalujában

A tavalyi év képekben

Az alábbiakban – a teljesség igénye nélkül – összefoglaljuk a település tavalyi fontosabb eseményeit. A fotókat itt tekinthetik meg.   Állt a bál Februárban a Darkó Jenő-iskola diákjai és óvodásai is kivették részüket a farsangolásból, majd márciusban az 1948–1949-es forradalom és szabadságharc hőseire is emlékeztek.   Feljutott a Dózsa A Szűcs Attila edző-játékos  vezette Dálnoki […]

Bővebben
Karácsonyra készülődve
A névadó unokája ellátogatott az iskolába

Karácsonyra készülődve

A Darkó Jenő Általános Iskola ismét mozgalmas év végéhez közeledik, újságolta el lapunknak Bonda Anna-Mária intézményvezető.

Bővebben
Csatornahálózatot építenek
A pályázatok gyümölcsei kezdenek beérni

Csatornahálózatot építenek

Év végéhez közeledve Dálnok elöljárójával, Bartók Ede Ottóval az idei megvalósításokról és a jövő évi tervekről beszélgettünk. Amint az alábbiakból kiderül, mindkettőből akad bőven.

Bővebben
Tizenharmadik Dálnok-nap
Kultúra és kikapcsolódás minden mennyiségben

Tizenharmadik Dálnok-nap

Szombaton, július 22-én ünnepelt a település apraja, nagyja. A tizenharmadik Dálnok-nap szervezői ismét kitettek magukért, változatos programmal várták Cserszegtomaj és Noszvaj testvértelepülések küldöttségeit, valamint a helyieket.

Bővebben
Oviban alvás és tanévzáró
Tovább csinosodik a Darkó Jenő Általános Iskola

Oviban alvás és tanévzáró

Pénteken a dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolában a nyolcadikosok ballagási ünnepségével egybekötött tanévzárót tartottak. Az eseményről és az utóbbi hetek történéseiről Bonda Anna-Mária iskolaigazgató számolt be lapunknak.

Bővebben
Megőrizte felfedezőkedvét
Új élmények várnak a búvártó látogatóira

Megőrizte felfedezőkedvét

Sűrűnek bizonyult június közepe a dálnoki búvártónál, az Iskola másképp program keretében naponta 50–130 gyermek ismerkedett a merülés titkaival, a vízzel és annak élővilágával. A felnőttek is részt vehetnek a kísérletezésben, ráadásul nemcsak egy-két hétig, hanem télen-nyáron.

Bővebben
„Jó móka volt”
Farsangolás és tisztelgés a hősök előtt

„Jó móka volt”

Február végén a Darkó Jenő-iskola diákjai és óvodásai is kivették részüket a farsangolásból, és márciusban az 1948–1949-es forradalom és szabadságharc hőseiről sem feledkeztek meg, mondta el lapunknak Bonda Anna Mária intézményvezető.

Bővebben
Tervekben nincs hiány
Interjú Bartók Ede Ottó polgármesterrel

Tervekben nincs hiány

Tegnap az RMDSZ a Kisebbségvédelmi Keretegyezmény sajátos romániai alkalmazásáról tájékoztatta az Európa Tanács szakértői küldöttségét Kolozsváron, áll a Szövetség tegnapi közleményében.

Bővebben

Röviden

Az idősekre is gondoltak December első vasárnapján az önkormányzat, a református egyház és a Harmónia Kórus idősek vasárnapját rendezett a Darkó Jenő-iskola közreműködésével. A résztvevők meggyújtották a Beczási-kúria udvarán levő adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd a kultúrotthonba vonultak, ahol a Marosi Károly református lelkész celebrált istentiszteletet. A mezőcsávási kórus és fúvószenekar, továbbá a Harmónia kórus […]

Bővebben
Gyarapodó iskola

Gyarapodó iskola

A Darkó Jenő Általános Iskola mozgalmasan évet zárt, derült ki a Bonda Anna Mária igazgatóval folytatott beszélgetésből.

Bővebben
„Az V. ligában nincs ellenfelünk”

„Az V. ligában nincs ellenfelünk”

A dálnoki születésű, jelenleg Sepsiszentgyörgyön élő Szűcs Attila másfél éve edzi a Dálnoki Dózsát, amely azóta a labdarúgó V. liga élbolyában tanyáz. A tavaszi idényt első helyen váró csapat trénerét az őszi idényről és a tervekről kérdeztük.

Bővebben