Dálnoki Körkép

Karácsonyra készülődve
A névadó unokája ellátogatott az iskolába

Karácsonyra készülődve

A Darkó Jenő Általános Iskola ismét mozgalmas év végéhez közeledik, újságolta el lapunknak Bonda Anna-Mária intézményvezető.

Bővebben
Csatornahálózatot építenek
A pályázatok gyümölcsei kezdenek beérni

Csatornahálózatot építenek

Év végéhez közeledve Dálnok elöljárójával, Bartók Ede Ottóval az idei megvalósításokról és a jövő évi tervekről beszélgettünk. Amint az alábbiakból kiderül, mindkettőből akad bőven.

Bővebben
Tizenharmadik Dálnok-nap
Kultúra és kikapcsolódás minden mennyiségben

Tizenharmadik Dálnok-nap

Szombaton, július 22-én ünnepelt a település apraja, nagyja. A tizenharmadik Dálnok-nap szervezői ismét kitettek magukért, változatos programmal várták Cserszegtomaj és Noszvaj testvértelepülések küldöttségeit, valamint a helyieket.

Bővebben
Oviban alvás és tanévzáró
Tovább csinosodik a Darkó Jenő Általános Iskola

Oviban alvás és tanévzáró

Pénteken a dálnoki Darkó Jenő Általános Iskolában a nyolcadikosok ballagási ünnepségével egybekötött tanévzárót tartottak. Az eseményről és az utóbbi hetek történéseiről Bonda Anna-Mária iskolaigazgató számolt be lapunknak.

Bővebben
Megőrizte felfedezőkedvét
Új élmények várnak a búvártó látogatóira

Megőrizte felfedezőkedvét

Sűrűnek bizonyult június közepe a dálnoki búvártónál, az Iskola másképp program keretében naponta 50–130 gyermek ismerkedett a merülés titkaival, a vízzel és annak élővilágával. A felnőttek is részt vehetnek a kísérletezésben, ráadásul nemcsak egy-két hétig, hanem télen-nyáron.

Bővebben
„Jó móka volt”
Farsangolás és tisztelgés a hősök előtt

„Jó móka volt”

Február végén a Darkó Jenő-iskola diákjai és óvodásai is kivették részüket a farsangolásból, és márciusban az 1948–1949-es forradalom és szabadságharc hőseiről sem feledkeztek meg, mondta el lapunknak Bonda Anna Mária intézményvezető.

Bővebben
Tervekben nincs hiány
Interjú Bartók Ede Ottó polgármesterrel

Tervekben nincs hiány

Tegnap az RMDSZ a Kisebbségvédelmi Keretegyezmény sajátos romániai alkalmazásáról tájékoztatta az Európa Tanács szakértői küldöttségét Kolozsváron, áll a Szövetség tegnapi közleményében.

Bővebben

Röviden

Az idősekre is gondoltak December első vasárnapján az önkormányzat, a református egyház és a Harmónia Kórus idősek vasárnapját rendezett a Darkó Jenő-iskola közreműködésével. A résztvevők meggyújtották a Beczási-kúria udvarán levő adventi koszorú harmadik gyertyáját, majd a kultúrotthonba vonultak, ahol a Marosi Károly református lelkész celebrált istentiszteletet. A mezőcsávási kórus és fúvószenekar, továbbá a Harmónia kórus […]

Bővebben
Gyarapodó iskola

Gyarapodó iskola

A Darkó Jenő Általános Iskola mozgalmasan évet zárt, derült ki a Bonda Anna Mária igazgatóval folytatott beszélgetésből.

Bővebben
„Az V. ligában nincs ellenfelünk”

„Az V. ligában nincs ellenfelünk”

A dálnoki születésű, jelenleg Sepsiszentgyörgyön élő Szűcs Attila másfél éve edzi a Dálnoki Dózsát, amely azóta a labdarúgó V. liga élbolyában tanyáz. A tavaszi idényt első helyen váró csapat trénerét az őszi idényről és a tervekről kérdeztük.

Bővebben