Bodoki Körkép

Munkakutya-vizsga Bodokon
Júliusban országos kiállításra készülnek

Munkakutya-vizsga Bodokon

Április 22–23-án újra a bodoki sportpálya adott otthont a Kovászna Megyei Ebtenyésztők Egyesülete által immár 3. alkalommal megszervezett nemzetközi munkakutya-bajnokságnak. A kétnapos megmérettetésre 20 munkakutyát neveztek be az ország különböző részeiről érkezett gazdák.

Bővebben
A székelyeké is Farkas Bertalan
Bodokra látogatott az első magyar űrhajós

A székelyeké is Farkas Bertalan

Székelyföldi utazása során, április 7-én Bodokra látogatott Farkas Bertalan, aki 1980. május 26-án a Szojuz–36 űrhajó fedélzetén indult első magyarként a világűrbe, ezáltal beírva nemcsak magát, hanem Magyarországot is a történelembe. A ma 67 éves űrhajós nyolcnapi ott tartózkodása alatt különböző kutatási kísérleteket és megfigyeléseket végzett a Szovjetunió vezette Interkozmosz űrkutatási programja keretében. Bármerre jár a nagyvilágban, mindenhol szeretettel fogadják, ő pedig szívesen mesél élete legnagyobb utazásáról. A megunhatatlan történetről lapunknak is lelkesen beszélt.

Bővebben

Röviden

Tavaszi takarítás Az önkormányzat felkéri a község lakóit, hogy takarítsák ki, és tartsák tisztán a kapujuk előtti utcarészeket, valamint szedjék rendbe az ott található virágágyásokat. Idén is kötelező a fogatosok számára a trágyafelfogó zsák használata. Még több rózsa Az elkövetkező hetekben újabb, Csombordról hozott rózsatöveket osztanak szét a helyieknek, tovább bővítve a már meglévő közel […]

Bővebben
A nőket ünnepelték
„Az életünket szebbé és boldogabbá tettétek”

A nőket ünnepelték

„Szeretettel és hálával tartozunk néktek, kik az életünket szebbé és boldogabbá tettétek. Mellettünk vagytok egy életen át, hűségünket, szeretetünket nyújtjuk cserébe érte át” – hangzott el a nőnapi köszöntő március 8-án a bodoki József Attila Kultúrotthonban, ahol közel kétszáz nyugdíjas községbeli asszonyt köszöntöttek.

Bővebben
Össze kell fogni testvérrel, baráttal…

Tisztelet a bátraknak!

Március 15-én több helyszínen is megemlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban elesett bodoki hősökről. Az ünnepség református templomban istentisztelettel kezdődött.

Bővebben
Munka akad bőven idén is
Májusig helyreállítják a Mikó-kastély falfestményeit

Munka akad bőven idén is

Sikeresen zárta a tavalyi évet a bodoki önkormányzat. A kitűzött terveket nagyrészt megvalósították, de nem dőlnek hátra, hiszen idén is sok a tennivaló.

Bővebben