Bodoki Körkép

Jövőre díjugratás is lesz!
A falunapok és a fogathajtó-verseny egy nagy rendezvény

Jövőre díjugratás is lesz!

Szemet gyönyörködtető látványban volt részük, azoknak, akik július 6–8. között az oltszemi maratonhajtó-pályára látogattak. A lovak és a fogathajtás szerelmesei ez alkalommal is emlékezetes élményekkel térhettek haza.

Bővebben

Röviden

Házasság hete Február 25-én a bodoki református gyülekezeti teremben erősítették meg házassági esküjüket azok a párok, akik tíz, huszonöt és ötven évvel ezelőtt fogadtak örök hűséget egymásnak. A házasság hetének lezárása jegyében tartott istentiszteleten Roth Levente lelkipásztor a párkapcsolat fontosságáról, az abban adódó nehézségekről és örömökről beszélt, kihangsúlyozva, hogy ez a kötelék csak úgy működhet, […]

Bővebben
Köszönet és tisztelet!
Megemlékeztek a `48-as hősökről

Köszönet és tisztelet!

Százhetven év távlatából is hősként tekint Bodok közössége, kicsik és nagyok egyaránt azokra a szabadságharcosokra, akik a Bodoki-havasok lábától elindulva hosszú és példamutató utat tettek meg, a harcban a szabadság, a győzelem, az otthon hagyott édesanya vagy talán első szerelmük viszontlátása adva nekik erőt.

Bővebben
Lezárták a vadászidényt
Életük részévé vált a vadászat

Lezárták a vadászidényt

A Bodoki Vadász és Halász Sportegyesület február 23-án vadászbállal zárta az idényt. A József Attila Kultúrotthonban megtartott esemény jó alkalom volt az ünneplésre, kiértékelésre és tervezésre.

Bővebben
Jónak lenni mindhalálig
Nyilas Misi történetét vitték színpadra

Jónak lenni mindhalálig

Február 16-án a bodoki Henter Károly Általános Iskola 8. osztályos tanulói Móricz Zsigmond Légy jó mindhalálig című regényének zenés változatát vitték színre a farsangi mulatságon, a kisebbek pedig frappáns előadásokkal és jelmezes felvonulással szórakoztatták a közönséget a helyi kultúrotthonban.

Bővebben
Rövid hírek

Rövid hírek

  * A község három településén az önkormányzat felszereltette a térfigyelő kamerákat, így tartva szemmel azokat, akik szemetelnek, községi javakat rongálnak, vagy akár a csendzavarókat. * A községvezetés két pályázatot is benyújtott az Országos Helyi Fejlesztési Programba (PNDL), már alá is írták a szerződéseket a főúttól az Olt felé haladó, bodoki Vásár-patakát (fotó) hosszan szelő, […]

Bővebben
Gondviselés és jó szándék
Isten megtartja a mi életünket

Gondviselés és jó szándék

Amíg időnk van, tegyünk jót mindenkivel – szólt a Galata-levélből vett ige a bodoki református gyülekezet évi közgyűlésén január első vasárnapján.

Bővebben
Spórolt pénzből gazdálkodnak
Bodok részt vesz az idei, nemzetközi fogathajtóversenyen

Spórolt pénzből gazdálkodnak

Többségében sikerült megvalósítani a tavalyi év célkitűzéseit, idén viszont egyelőre úgy néz ki, hogy a megspórolt pénzből kell gazdálkodjanak, béreket és működési költségeket fizessenek, így nem marad anyagi keret a fejlesztésekre – összegezte Fodor István, Bodok község polgármestere. Az elöljáró felháborítónak tartja a kormány költségvetési tervezettel kapcsolatos döntését, mely szerint azon községeket részesíti előnyös anyagi juttatásban, amelyeknek üres a tartalékalapjuk. Sepsibodok természetesen nem tartozik ezek közé, ennek ellenére terveznek és bizakodnak.

Bővebben
Új igazgató a bodoki iskolában
A gyermekek fejlesztése a legfontosabb

Új igazgató a bodoki iskolában

Kozma Csaba 15 éve dolgozik magyartanárként a bodoki Henter Károly Általános Iskolában, idén szeptembertől pedig részidőben oktat, hiszen az igazgatói teendőket ő látja el. Emellett pedig a Babeș-Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatán kommunikációelméletet tanít és kutatási szemináriumot tart.

Bővebben
Korszerűsítik Zalán utcáit
Közösségi munkával épül az imaház

Korszerűsítik Zalán utcáit

Javában zajlanak a felújítási munkálatok a zaláni református imaházban, a 60-70 férőhelyes helyiségben 30 személyes tanácsterem is helyet kap, az alagsorban kazánházat, konyhát, kamrát és mellékhelyiséget alakítanak ki. A faluközpontban pedig azon dolgoznak, hogy sáncokat is kialakítsanak.

Bővebben
RÖVIDEN

RÖVIDEN

Vakációs Bibliahét Több mint ötven gyerek vett részt a szeptember 4-8. között a Sepsibodoki Református Egyháznál megtartott Vakációs Bibliahéten. A tábori program célja, hogy segítséget, mintát adjon a gyermekeknek arra, hogy miként lehet és miért jó hívő emberként élni bárhol a világon. A bibliahét központi témája Dániel történetére, illetve a Légy hű mindhalálig! (Jel. 2,10) […]

Bővebben
Példaértékű teljesítmény
Bodok Napok országos fogathajtóversennyel egybekötve

Példaértékű teljesítmény

Nagy utat járt be a Bodok Napok rendezvénysorozat az elmúlt 14 évben. A lovas programok köré épített esemény rendszeres követői évről évre tapasztalhatták a fejlődést. A kezdeti lószépségversenyek és amatőr fogathajtóversenyek után idén, július 7–9. között új helyszínen, az oltszemi kezelőközpont mellett, nemzetközi megmérettetések szervezésére alkalmas maratonhajtó-pályán tették próbára tudásukat az országos és világviszonylatban is elismert fogatok.

Bővebben
Közösen sikerül!
Jövőre nemzetközi versenyt szerveznek Oltszemen

Közösen sikerül!

Július 7-9. között Oltszemen rendezi meg az országos kettes fogathajtó verseny 2. fordulóját Kovászna Megye Tanácsa, a Román Lovas Szövetség és a bodoki önkormányzat, utóbbi az eseménnyel egybekötve szervezi meg a községi napokat is.

Bővebben
Húszéves barátság
Emléktáblát lepleztek le

Húszéves barátság

A bodoki Henter Károly Általános Iskola nemrég ünnepelte névadó ünnepségének, valamint a gyulai Kőrös-vidéki Vízügyi Igazgatósággal tartó kapcsolatának 20. évfordulóját, amelynek jeléül emléktáblát lepleztek le az intézményben.

Bővebben
A medve értékesebb az embernél?

Összetett kérdés…

Sepsibodok községben már szinte megszámlálhatatlanná váltak a „medve-esetek”. Az erdők királya már évek óta rendszeresen látogatja, mára szinte uralja a lakott területeket és azok környékét.

Bővebben
RÖVIDEN

RÖVIDEN

Gyereknapot tartottak Június 5-én, Pünkösd hétfőn első alkalommal tartottak gyereknapot a bodoki kicsiknek a helyi sportpályán. A Sepsibodoki Református Egyházközség és a Mesekunyhó szervezőcsapata igazi játszóteret alakított ki a hagyományos népi gyermekjátékokból. A rendezvény sikerességét bizonyítja az a nagyszámú gyerekcsapat, amely felhőtlen jókedvvel töltött el egy tartalmas délutánt. A hagyományteremtő szándékkal megszervezett eseményen a kicsik […]

Bővebben
Munkakutya-vizsga Bodokon
Júliusban országos kiállításra készülnek

Munkakutya-vizsga Bodokon

Április 22–23-án újra a bodoki sportpálya adott otthont a Kovászna Megyei Ebtenyésztők Egyesülete által immár 3. alkalommal megszervezett nemzetközi munkakutya-bajnokságnak. A kétnapos megmérettetésre 20 munkakutyát neveztek be az ország különböző részeiről érkezett gazdák.

Bővebben
A székelyeké is Farkas Bertalan
Bodokra látogatott az első magyar űrhajós

A székelyeké is Farkas Bertalan

Székelyföldi utazása során, április 7-én Bodokra látogatott Farkas Bertalan, aki 1980. május 26-án a Szojuz–36 űrhajó fedélzetén indult első magyarként a világűrbe, ezáltal beírva nemcsak magát, hanem Magyarországot is a történelembe. A ma 67 éves űrhajós nyolcnapi ott tartózkodása alatt különböző kutatási kísérleteket és megfigyeléseket végzett a Szovjetunió vezette Interkozmosz űrkutatási programja keretében. Bármerre jár a nagyvilágban, mindenhol szeretettel fogadják, ő pedig szívesen mesél élete legnagyobb utazásáról. A megunhatatlan történetről lapunknak is lelkesen beszélt.

Bővebben

Röviden

Tavaszi takarítás Az önkormányzat felkéri a község lakóit, hogy takarítsák ki, és tartsák tisztán a kapujuk előtti utcarészeket, valamint szedjék rendbe az ott található virágágyásokat. Idén is kötelező a fogatosok számára a trágyafelfogó zsák használata. Még több rózsa Az elkövetkező hetekben újabb, Csombordról hozott rózsatöveket osztanak szét a helyieknek, tovább bővítve a már meglévő közel […]

Bővebben
A nőket ünnepelték
„Az életünket szebbé és boldogabbá tettétek”

A nőket ünnepelték

„Szeretettel és hálával tartozunk néktek, kik az életünket szebbé és boldogabbá tettétek. Mellettünk vagytok egy életen át, hűségünket, szeretetünket nyújtjuk cserébe érte át” – hangzott el a nőnapi köszöntő március 8-án a bodoki József Attila Kultúrotthonban, ahol közel kétszáz nyugdíjas községbeli asszonyt köszöntöttek.

Bővebben
Össze kell fogni testvérrel, baráttal…

Tisztelet a bátraknak!

Március 15-én több helyszínen is megemlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharcban elesett bodoki hősökről. Az ünnepség református templomban istentisztelettel kezdődött.

Bővebben
Munka akad bőven idén is
Májusig helyreállítják a Mikó-kastély falfestményeit

Munka akad bőven idén is

Sikeresen zárta a tavalyi évet a bodoki önkormányzat. A kitűzött terveket nagyrészt megvalósították, de nem dőlnek hátra, hiszen idén is sok a tennivaló.

Bővebben