Baconi Körkép

Hősök napja Nagybaconban
Két egykori katona is jelen volt a megemlékezésen

Hősök napja Nagybaconban

Pünkösd hétfőjén Nagybaconban 27. alkalommal tartották meg a hősök napját. A falu ezen az ünnepen tiszteleg az I. és a II. világháborúban elesettek előtt, azon 147 nagybaconi katona emlékének adózva, akik nem térhettek haza a két világégésből. Ugyanakkor köszöntik a második világháborús, még élő veteránokat – mint elhangzott, ők öten vannak még közöttünk.

Bővebben
Jobb útra vár Kisbacon
Időveszteség a közbeszerzési eljárás miatt

Jobb útra vár Kisbacon

Ha az erdővidéki utak általános állapotát nézzük, különösebb szakértelem nélkül is elmondható, hogy a kisbaconi az egyik legrosszabb a vidéken. Az egykori aszfaltburkolat már csak elvétve fedezhető fel rajta, következésképp gidres-gödrös, tengelytörő, ahogy mondani szokták.

Bővebben

Minden munka meghozza gyümölcsét

A református kultúrotthonnál tartott ünnepség után a központi művelődési otthonban folytatódtak a március 15-i nagybaconi ünnepi rendezvények. Itt először istentiszteletet tartottak. Molnár Sándor református lelkész igehirdetésében a magyar történelmet a szőlőművelés folyamataihoz hasonlította, melyben, mint fogalmazott, a keservekkel tele időszakok után voltak örömünnepek is, amikor leszüreteltük munkánk gyümölcsét.

Bővebben
Március 15-e Nagybaconban
„Csak magunkra számíthatunk”

Március 15-e Nagybaconban

Március 15-én Nagybaconban, akárcsak a korábbi években, idén is lovas felvonulás kezdődött az ünnep a délelőtti órákban, majd a református kultúrotthon előtt gyülekeztek azok, akiknek fontos volt a főhajtás 1848–49 hősei előtt.

Bővebben