Baconi Körkép

Röviden

  A 11. erdei tábor Július 3–7. között szervezte meg a kisbaconi Bodvaj Egyesület a 11. Erdei iskola táborát. A 40 fős sátortábornak idén is Uzonkafürdő adott helyszínt. A hét során a kapcsolatteremtésre, kapcsolaterősítésre, csapaterősítésre fektettek a szervezők nagy hangsúlyt. Ebben segítségükre voltak Farkas Zsóka és Kolcza Jutka tábori játszómesterek, míg Benkő Jutka népi mesterrel […]

Bővebben
Kezdődik a munka
A kisutcákat is leaszfaltoznák

Kezdődik a munka

Simon András, Bacon község polgármestere szerint már a héten elkezdődnek a vezetékes vízhálózat kiépítésének munkálatai Kisbaconban. Egyidejűleg Kisbaconban és Magyarhermányban az útépítési munkákat is folytatnák, utóbbi településen október végéig be kell azokat fejezni.

Bővebben
A rezesbandák hazája
Fúvóstalálkozó és fúvóstábor Nagybaconban

A rezesbandák hazája

Augusztus 13-án, vasárnap 13. alkalommal tartották meg Nagybaconban az immár hagyományossá vált fúvóstalálkozót. A 13-as számnak úgy tűnik különös szerepet jutott ez alkalomból: a találkozót nemcsak, hogy 13-án tartották, de a nagybaconiak meghívásának is tizenhárom zenekar tett eleget, ennyin sereglettek össze, hogy bemutassák repertoárjukat.

Bővebben

Röviden

Uzonkafürdői tervek Tamás Sándor megyetanácselnök arra kérte a baconiakat, találjanak ki nagyobb léptékű terveket Uzonkafürdő fejlesztésével kapcsolatban. Megemlítette például a településen található volt pionírtábor helyzetét, mely ingatlan jelenleg romos, elhanyagolt állapotban várja sorsa jobbra fordulását. „Akár le is mondhatunk az ingatlanról, de a helyiekkel partnerségben is léphetünk hasznosítása, újjáépítése érdekében”, nyomatékosította. Jó hír egyelőre az, […]

Bővebben
Medvéktől, de kutyáktól is tartani kell

Uzonkafürdő gondjai

A Bacon községhez tartozó Uzonkafürdő gondjai is szóba kerültek a Nagybaconban tartott megyetanácsülésen. Pethő István tanácsos két dologra is felhívta kollégái, illetve a baconi polgármesteri hivatal figyelmét.

Bővebben
Jóváhagyták a terveket
Felújítják a Nagybaconon átvezető megyei utat

Jóváhagyták a terveket

A megyei tanács kihelyezett gyűlését tartották tegnap a nagybaconi kultúrotthonban.

Bővebben
Hősök napja Nagybaconban
Két egykori katona is jelen volt a megemlékezésen

Hősök napja Nagybaconban

Pünkösd hétfőjén Nagybaconban 27. alkalommal tartották meg a hősök napját. A falu ezen az ünnepen tiszteleg az I. és a II. világháborúban elesettek előtt, azon 147 nagybaconi katona emlékének adózva, akik nem térhettek haza a két világégésből. Ugyanakkor köszöntik a második világháborús, még élő veteránokat – mint elhangzott, ők öten vannak még közöttünk.

Bővebben
Jobb útra vár Kisbacon
Időveszteség a közbeszerzési eljárás miatt

Jobb útra vár Kisbacon

Ha az erdővidéki utak általános állapotát nézzük, különösebb szakértelem nélkül is elmondható, hogy a kisbaconi az egyik legrosszabb a vidéken. Az egykori aszfaltburkolat már csak elvétve fedezhető fel rajta, következésképp gidres-gödrös, tengelytörő, ahogy mondani szokták.

Bővebben

Minden munka meghozza gyümölcsét

A református kultúrotthonnál tartott ünnepség után a központi művelődési otthonban folytatódtak a március 15-i nagybaconi ünnepi rendezvények. Itt először istentiszteletet tartottak. Molnár Sándor református lelkész igehirdetésében a magyar történelmet a szőlőművelés folyamataihoz hasonlította, melyben, mint fogalmazott, a keservekkel tele időszakok után voltak örömünnepek is, amikor leszüreteltük munkánk gyümölcsét.

Bővebben
Március 15-e Nagybaconban
„Csak magunkra számíthatunk”

Március 15-e Nagybaconban

Március 15-én Nagybaconban, akárcsak a korábbi években, idén is lovas felvonulás kezdődött az ünnep a délelőtti órákban, majd a református kultúrotthon előtt gyülekeztek azok, akiknek fontos volt a főhajtás 1848–49 hősei előtt.

Bővebben