Október 16-tól lehet igényelni és leadni a kéréseket fűtéstámogtásra a közönségkapcsolati iroda órarendje szerint. Fűtéstámogatásra jogosultak azon családok, amelyekben az egy főre eső jövedelem nem haladja meg a 615 lejt, és nem képezi tulajdonukat a mellékelt listán felsorolt javak egyike sem. A fűtéstámogatás igényléséhez szükséges iratok: típuskérés; a kérvényező, valamint a családtagok személyazonossági igazolványának másolata, illetve keresztlevél-másolat a 14 éven aluli gyerekek esetében; a lakás tulajdonjogát igazoló akták (adásvételi szerződés, érvényes bérleti szerződés stb.); az utolsó gázszámla másolata (gázzal történő fűtés esetén); az utolsó villanyszámla másolata (elektromos árammal történő fűtés esetén); jövedelmi igazolás (fizetésigazolás, nyugdíjszelvény, saját felelősségre adott nyilatkozat stb.); gépjárműtulajdonosok esetében törzskönyv vagy forgalmi engedély másolata.

A kérvényezőnek a típuskérésben nyilatkozott javakra vonatkozó adatait a hivatal mezőgazdasági, illetve az adó- és illetékirodában előzetesen láttamoztatnia kell. A bérlakásban élő személyek/családok érvényes bérleti szerződés alapján igényelhetik a támogatást. Azon személyek ellen, akik hamis adatokat közölnek a család jövedelmére vagy a családtagok számára vonatkozóan, eljárás indítható a büntető törvénykönyv értelmében. A kérések leadásának határideje november 17.

***

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala nyílt árverésen bérbe ad egy-egy felületet büfé és raktárhelyiség működtetésére a sportcsarnok épületében. Az árverés időpontja: november 17., péntek 11 óra. Kérések letételének határideje: november 16., csütörtök 17 óra, a hivatal iktatójába. A tenderfüzet megtalálható a hivatal jogi irodájában (209-es szoba). Bővebb felvilágosítást a 0267-361974-es telefonszám 130-as belső számán, valamint a 0730-660280-as mobiltelefonszámon nyújtanak.

***

A városi könyvtár belső felújítási munkálatai miatt meghatározatlan időre szünetelnek a következő szolgáltatások: óvodások és iskolások csoportos könyvtárlátogatása, meseklub, biblioterápia, internethasználati tanfolyam. Továbbra is működik az egyéni dokumentumkölcsönzés a könyvtár pincéjében. Türelmüket és megértésüket köszönjük!

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Pályázat Kézdivásárhely municípium helyi tanácsa pályázatot hirdet a városban működő civil szervezetek, oktatási intézmények számára kulturális rendezvények (a 2018-as évre), valamint sportrendezvények (a 2018-as év első félévére) szervezésére. Benyújtási határidő: 2018. március 9., péntek 13 óra – a polgármesteri hivatal iktatójába. Pályázati űrlapot, valamint bővebb tájékoztatást a hivatal 105-ös számú irodájában vagy a 0267.361.974-es (111-es […]

Ünnep a jégen

Március 2-án, pénteken 13 órakor rendezik a kézdivásárhelyi műjégpálya avatóünnepségét az alábbi program szerint.

A 170. évfordulóra hangolva

Kézdivásárhely idén is méltón emlékezik a márciusi ifjakra, többnapos programsorozattal ünnepli az 1848–49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulóját. A központi ünnepség idei díszszónoka Vargha Mihály szobrászművész, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója, kézdivásárhelyi büszkeségünk lesz.

Kisebb lesz a számla

A tegnap megtartott kézdivásárhelyi rendkívüli tanácsülésen a testület jóváhagyta a municípiumi kórház sebészeti osztályának energetikai hatékonyságára vonatkozó tanulmányát, valamint a műszaki- gazdasági mutatók jóváhagyását.

Andalúziával ismerkedtek

Február 9-én, pénteken a Vigadó Művelődési Ház dísztermében a kézdivásárhelyieknek lehetőségük adódott jobban megismerni Európa egyik legváltozatosabb országának, Spanyolországnak a legdélebbi tájegységét, Andalúzia régiót.

Röviden

Szavalóverseny A március 15-i megemlékező ünnepség alkalmával Kézdivásárhely önkormányzata és a Vigadó Művelődési Ház szavalóversenyt hirdet a város V–VIII. osztályos tanulói számára. A verseny időpontja és helyszíne: március 6., kedd 17 óra, Vigadó Művelődési Ház. Versenyünkre V–VIII. osztályos diákok jelentkezését várjuk, akik egy segédeszköz nélkül elmondott verssel jelentkezhetnek. A vers témája: március vagy tavasz. A […]

Totem-pályázat

Kézdivásárhely polgármesteri hivatala január 15-én írta ki a „Szimbólum (totem) Kézdivásárhely Municípium bejárataihoz” című alkotói pályázatot. A pályázat egy olyan szimbólum megtalálására hivatott, amely a legjobban képviseli a céhes várost. A pályázat első fordulója január 30-án zárult, kérdések feltevésére február elsejéig volt lehetőség. A benyújtott űrlapok alapján kilencen szállnak harcba a totem megalkotásáért. Első két […]

Megújulóban a városi könyvtár

Vántsa Judittal, a tavaly augusztus óta belső felújítás alatt álló Kézdivásárhelyi Báró Wesselényi Miklós Városi Könyvtár igazgatójával beszélgettünk.

Kamuhírrel riogattak

Egy kattintásvadász-oldal pánikot okozott a háromszékiek körében, ugyanis azt terjesztette, hogy a román kormány félszáz migránst helyezett el Sepsiszentgyörgyön, s jutott belőlük Kézdivásárhelyre is. Bokor Tibor polgármester nevetségesnek minősítette a híresztelést. Korábban azt is rebesgették, hogy a két ipari park a bevándorlók számára épült, ami természetesen úgyszintén nem igaz.

Első lépések a jégen

A sikeres Korisuli-program után beindult a Hokisuli is a kézdivásárhelyi műjégpályán. Míg előbbi egyelőre a céhes városi 0-IV. osztályosoknak szól, és célja, hogy senki se végezze el úgy az iskolát, hogy ne tudjon korcsolyázni, utóbbi kifejezetten a jégkorong-utánpótlás kinevelését szolgálja. 2007 után született, talpraesett gyerekek csatlakozhatnak a csapathoz, akik heti három alkalommal, négy fiatal, helyi edző segítségével leshetik el a sportág rejtelmeit.

Tervezők kerestetnek

Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatala alkotói pályázatot ír ki Szimbólum (totem) Kézdivásárhely municípium bejárataihoz címmel, amelyről még novemberben hozott döntést Kézdivásárhely Helyi Tanácsa. A pályázat egy olyan szimbólum megtalálására hivatott, amely a legjobban jelképezi a céhes várost. A pályázat több lépésben zajlik, eredményhirdetés 2018. április 25-én esedékes. A pályázat elsősorban a Romániai Építészkamara tagjaihoz szól, valamint a […]

Idén beüzemelnék

A Kézdi Lacto Coop Szövetkezet 2016 áprilisában kezdte meg működését, és a háromszéki lakosság már több mint egy éve fogyaszthatja a helyi tejből készült, Kézdi márkanévvel ellátott termékeket.

Röviden

Lendületes évkezdés a Vigadóban Az új évben is élettel telik meg a Vigadó Művelődési Ház, a kulturális intézmény az év első hónapjában is bőven kínál programot a kézdivásárhelyiek számára. Januárban kétszer lesz Ezüst Akadémia, január 11-én dr. Szép Sándor, majd dr. Prohászka-Rád Boróka tartanak előadást az akadémia regisztrált hallgatóinak a Vigadó nagytermében. Január 12-én 19 […]

Fiatal szakemberek érkeztek

Egyszerre öt háromszéki szakorvos érkezett a kézdivásárhelyi kórházba, ilyen eseményre évek óta nem volt példa – tájékoztatta a sajtót dr. Kelemen András korábbi kórházmenedzser, az egészségügyi intézmény szóvivőjének szerepét felvállaló szülész-nőgyógyász főorvos. Ezáltal olyan réseket sikerült betömni az ellátási palettán, amik miatt eddig el kellett utazni a céhes városból más településre. A fiatal szakemberek remélhetőleg itt is maradnak.

Színvonalas munkákból válogattak

Gyerekzajtól volt hangos Kézdivásárhely Polgármesteri Hivatalának gyűlésterme, ahol a téli rajzpályázat 16 díjazottja arra várt, hogy átvegye nyereményét a város vezetőjétől, Bokor Tibor polgármestertől. Az elöljáró köszöntőjében rávilágított: az, hogy évről évre szebb és több rajz érkezik be az önkormányzat rajzpályázatára, azt is mutatja, hogy felkészült pedagógusaink vannak, akik szívesen méretik meg tanulóikat egy-egy versenyen.