A fotosi présház egyre több egészséges termékkel rukkol elő

A Szent György Napokon a termelői vásárban idén is találkozhattunk a gyümölcs- és zöldségpréseléssel foglalkozó fotosi Aranyalma vállalkozással, amelynek standján nemcsak a közkedvelt almás-murkos-céklás ivóleveket találtuk meg, hanem a tavaszi frissességet hordozó lucernából, tönkölybúzából, gyermekláncfűből készülteket is.

Cserei György társtulajdonos elmondta, mindegyik lének kiemelkedő gyógytulajdonságai is vannak, a lucernás lúgosító, a gyermekláncfüves a májnak, epének kedves, a tönkölybúzás rengeteg antioxidánst tartalmaz. Persze, a füvek nem olyan lédúsak, hogy önmagukban palackozott ivóléként forgalmazhatók legyenek, de amúgy túl koncentráltak is lennének, így a természetgyógyászok ajánlásai szerint 1 a 2-höz, 3-hoz arányban almalével keverik azokat.

A vállalkozást legnagyobb részben a tulajdonosok birtokában levő 2 hektáros gyümölcsösre alapozták, de természetesen begyűjtenek vadon élő növényeket is, így nemsokára például bodza- és akácvirágból is préselnek, gyártanak aromás és egészséges üdítőitalokat. És hogy még jobban kiszolgálhassák az ügyfeleket, a vállalkozók természetgyógyászati tanfolyamon is gazdagítják ismereteiket.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

RÖVIDEN

Gidófalván a református közösség is látogathatná a mostaninál hűségesebben az Isten házát, de legalább a nagypénteki zenés áhítaton, amelyet a fotosiakkal együtt tartottak meg, több mint harmoncan részt vettek, nézi a pozitívumokat a gidófalvi református lelkipásztor, Bereczki László.

Zsonglőrözni kell!

Legutóbbi beszélgetésünk óta megkapta a község a magasabb szinten „jól megrágott” költségvetést, így most már nemcsak tervekről diskurálunk Berde József polgármesterrel, hanem elindított, folyamatban levő munkákról is.

A mieinket ünnepelték

Jó együttműködés jellemzi a Diakónia és a helyi önkormányzat viszonyát Gidófalván, az alapítvány immár 11. éve látja el a község betegeit és öregeit. Nemrég szép ünneppel lepték meg őket.

Nem üti a széle a hosszát

Fontosak az ünnepek a falu életében, a közös élményeknek is összekovácsoló szerepük van. Még decemberben megtartották a hagyományos karácsonyi vásárt egy nem hagyományos helyszínen, hogy a gyermekek produkcióit ne nyomja el a vásári zsivaj, a kultúrotthon mögötti szabad téren a csikorgó hidegben igencsak fogyott a meleg tea, forralt bor.

Kihelyezett huszárbálon mulattak

A gidófalvi Szilaj Hagyományőrző Egyesület immár nyolcadik alkalommal szervezte meg hagyományos huszárbálját a sepsiszentgyörgyi Kolcza vendéglőben.