A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Eladta erdőit a Schweighofer

Eladta erdőit a Schweighofer Gazdaság

Az osztrák fafeldolgozónak, a Schweighofernek nem csak üzemei, hanem jelentős erdőtulajdonai is vannak Romániában. A több megyében található területektől a cég „stratégiai” okokból megválik, az új tulajdonos pedig egy svéd cég, a GreenGold Group lesz.
A döntésről Cătălin Hosu szóvivő írásban értesítette szerkesztőségünket, felvezetőjében azt hangsúlyozva, hogy a cég továbbra is mindent megtesz a fenntartható erdőgazdálkodás érdekében. Az erdők a Schweighofer-csoporthoz tartozó Cascade Empire Kft. tulajdonát képezték, és az eladás mögött stratégiai húzás van, bármit is jelentsen ez. A cég ugyanakkor a Cascade Empire nevű erdészetét is eladja a GreenGold Group-nak.
Az adásvétel részletei, valamint a vételár nem nyilvános, de vélhetően nem kis summáról van szó, ugyanis a Hunyad, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamț és Suceava megyékben levő teljes erdőterület 14.283 hektárt tesz ki. A közleményből kiderül, hogy a Cascade Empire az erdőket 2003–2011 között vásárolta meg, és 19 alkalmazottat foglalkoztatott, akiket az új tulajdonos vesz át. Hogy a svédeknek mi a tervük a zöld arannyal, az a jövő titka. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. március 28., 9:37
  ÉRTÉKELÉS: 8

  Micsoda kerdes.Szerinted mi lehet a tervuk?! A kivagas es ertekesites.Milyen jo,hogy orszagunk kincseivel masok kereskednek,mig az itt elok dogolnek etlen es a kulfoldiek rabszolgaiva valtak a sajat hazajukban.Egy masik hirt is mondok nektek.Az “Insula Mare a Brailei-t”,Romania legnagyobb buzatermelo videket is folvasarolta egy Saud Arabiai arab.Ugyhogy nem a sok esso meg a sok ho miatt fog dragulni ismet a kenyer,hanem a hazaarulok miatt.Es mivel lassacskan mar nincs mit eladni ebben a hazaarulok altal vezetett orszagban igy hat nagyot gondolt a szabadkomuves rablobanda,csettintett egyet az ujjaval es kijelentette,hogy Romania egyesulni akar Moldvaval.Logokus, nem?!Ha itthon mar mindent eladtak,akkor most kovetkezzen Moldva.

 • User
  Dátum: 2018. március 29., 16:31
  ÉRTÉKELÉS: 7

  14000 ha 1 valaki megvegyen ez állati! A környékünken is sokat hallottunk olyanokról akik nagy területeket kaptak hamis papírokkal, politikai alapon nagykutyákat elégített ki a polgármeister, az ilyenek tudtak eladni nagyobb területeket!