A Bod Péter Megyei Könyvtár június 19-től kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 10–17, szombaton 9–13 óra között tart nyitva.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Nyári tábor

Június 26.–július 1. között kerül sor a 8–11 évesek számára meghirdetett gyerektáborra. A 12–14 évesek ifjúsági tábora július 2–8. között lesz megtartva az Aranyos menti Várfalván. Részvételi díj: 200 lej. A Magyar Unitárius Egyház legendássá vált táboraiba felekezeti hovatartozástól függetlenül várja a jelentkezőket. Részletek a www.unitarius.org honlapon, jelentkezés a cziresza@yahoo.com email címen.  

Vízelzárás

A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy június 22-én 8 –13 óra között, javítási munkálatok miatt felfüggeszti az ivóvíz-szolgáltatást Kézdivásárhelyen a Gábor Áron utcában és a 10-21-es udvarterekben.

Áramszünet

Gelencén június 22-én és jövő héten, 8–15 óra között, Nyujtódon június 22-én 9–16 óráig, Bodokon június 22-én 8–11 óráig a 3-as transzformátorállomás körzetében és Málnásfürdőn június 22-én 12–16 óráig szünetel az áramszolgáltatás.

Lomtalanítás

A Tega Rt. 20-án Szárazajtán 12–20 óra között lomtalanítást végez.

Honosítás

Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai 2018. június 20-án, szerdán, 16.00–17.30 között, Szotyorban a faluházán fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek segítenek a magyar állampolgárság kérelmezésében, a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, az útlevél igénylésében, regisztrációval, illetve anyasági- és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben, és dossziék összeállításában […]

Vigyázzunk az éltető vízre!

A Közüzemek Rt. felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy szárazság idején a szolgáltatott vizet kizárólag háztartási célokra használják, öntözésre alternatív öntözési rendszereket, kutakból szivattyúzott vizet vagy esőzések idején tartályokba felfogott esővizet javasolunk. A Közüzemek Rt. mindent megtesz annak érdekében, hogy a jelenlegi rendszer teljesítményét maximálisan kihasználja a szükséges ivóvíz biztosítására. Ezen feltételek mellett, ha a fogyasztók […]

Strand

Június 1-jén nyílik a Sepsi ReKreatív Rt. által működtetett sepsiszentgyörgyi strand. Hétfőtől vasárnapig naponta 10–20 óráig várják a fürdőzni vágyókat.

Traffipax

Június 22-én a 11-es országúton Szentivánlaborfalván, Uzonban, Maksán, Csernátonban és Sárfalván, a 12-es országúton Szotyorban, Oltszemen, Mikóújfaluban és Bükszádon folyik sebességellenőrzés.

Gombaellenőrzés

A László Kálmán Gombászegyesület és a Tega szervezésében a sepsiszentgyörgyi központi piacon szombat és hétfő kivételével naponta 9–11 óráig Zoltán Sándor gomba¬szakértő várja azokat, akik a gyűjtött gombát ellenőriztetni szeretnék. A szolgáltatás ingyenes.

Újra Siculus fesztivál

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont partnerei segítségével 2018-ban újraindítja az egykori, nagy sikernek örvendő Siculus fesztivált. Idén az ifjúság évét ünnepeljük Hargita megyében, amikor keressük a lehetőségét annak, hogy tehetséges, fiatal muzsikusok számára olyan fórumot teremtsünk, amely hazai pályán a saját szerzeményt, az egyéni zenei produkciót részesíti előnyben. A szeptember 6–9. között Székelyudvarhelyen megtartandó zenei […]

Terápiás program

A Bonus Pastor Alapítvány 2018. június 4–14. között kéthetes rövid terápiás programot szervez szenvedélybetegeknek és felnőtt hozzátartozóiknak. Várjuk azok jelentkezését, akik változtatni szeretnének alkohol-, drog-, játék- vagy társfüggőségükkel terhelt életmódjukon. Helyszín: Szentkatolna, Kovászna megye. Jelentkezési határidő: 2018. május 31. Jelentkezni, további részletek felől érdeklődni az Alapítvány központi irodáján, a 0265.254.460-as telefonon lehet.

Pályázati felhívás

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület (IREME ) 2018-ban is meghirdeti az Ignácz Rózsa alkotó- és prózamondó versenyét három korosztály számára: V–VIII., IX–XII. osztályosoknak és a felnőtteknek. Az alkotóverseny hívószava: KAPU. Minden versenyző két alkotással pályázhat. Az irodalmi alkotás (a műfajtól függetlenül) terjedelme maximum 5 oldal lehet (12-es Times New Roman betűtípus, 1,5-ös sorközzel). Az […]