Lara Tomika szerepében

A Nyomorultak című musical Cosettje után a Rocksuli Tomikájaként tért vissza a budapesti Madách Színház színpadára a sepsiszentgyörgyi Zöldi Lara. A nyolcadik osztályos lány az Erdélyben turnézó Csík Zenekar meghívott vendége lesz.
Jól alakul Zöldi Lara karrierje, újra szerepet kapott a budapesti Madách Színházban, közben meghívásoknak tesz eleget, és már két saját dallal is büszkélkedhet, melyeket Molnár Tamás és Somogyvári Dani írt számára: a Félszavakból és az Ejtőernyő. Ez utóbbihoz videoklip is készült.
Lara akkor vált ismerté, amikor 2016-ban a Fenegyerekekkel megnyerte az RTL Klub Kicsi Óriások tehetségkutató műsorának csapatversenyét. Azóta megnyíltak előtte a kapuk, tudását egyre több helyen mutathatta meg, és szorgalommal, kitartással párosuló tehetségének köszönhetően a Madách Színház is bizalmat szavazott neki, két musicalben is szerepet kapott. Jelenleg Andrew Lloyd Webber Rocksuli című darabjában alakítja Tomikát.
– Tavaly szeptemberben volt a casting, többszáz gyerek volt jelen. Több fordulós felkészítés zajlott, és végül csak azok maradtak, akikre szerepet is osztottak. Májusban kaptuk meg a szerepeket, szeptember 22-én volt a premier – magyarázta Lara. A távolság miatt hétvégeken játszik, három nap alatt négy fellépése is van.
– Musicalről van szó, tehát folyton mozgásban vagyunk, énekelünk, táncolunk. Ez néha fárasztó, de megéri, mert egy álmom vált valóra. A Rocksuliban Tomikát, egy visszahúzódó kislányt alakítok, aki új az iskolában és beilleszkedési nehézségei vannak. De végül, a zenének köszönhetően sikerül barátokra lelnie, ugyanis a tanárjuk egy bandát alakít, és abba őt is beveszik énekesnek. Beneveznek a bandák csatájára, ahol rengeteg izgalmas dolog történik. Tomika kicsit hasonlít rám, hiszen nekem sem sikerül mindig egyből beilleszkednem, de egy bizonyos idő után feloldódok – tudtuk meg Larától.
Az előadások miatt néha hiányzik az iskolából, de lemaradását igyekszik bepótolni. Osztálytársai és tanárai drukkolnak neki. Tanulmányait Budapesten szeretné folytatni.
– Most nyolcadikos vagyok a Székely Mikó Kollégiumban, a középiskolát a magyar fővárosban szeretném folytatni. A Madách Színháznak van egy iskolája, ahol színművészetet és táncot tanítanak, oda szeretnék bekerülni. Felvételizni kell, remélem sikerülni fog. Tudom, hogy távol kerülök a családomtól, kollégiumban fogok lakni, de vállalom, mert ez az álmom és tennem kell azért, hogy valóra váljon – tette hozzá.
Lara az énekhangja mellett a beszédhangját is képezi, egy budapesti stúdió képzésére jár, és a kurzus elvégzése után szinkronizálhat is. Lara céltudatos, szorgalmas lány, naponta skálázik, énekel és zongoraórára is jár. Bízik benne, hogy bővülni fog saját dalainak a száma, és sikerül összegyűjtenie egy CD-re valót. A színházban való fellépés új utakat nyitott meg számára, az éneklés mellett egyre jobban érdekli a színészkedés is.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Bolyai-csapatverseny Október 12-én szervezték meg a 3–8. osztályosok számára a Bolyai Matematika Csapatverseny Kovászna megyei fordulóját Sepsiszentgyörgy, Barót, Kovászna és Kézdivásárhely körzetben. A rangos megmérettetésen 178 csapat vett részt. Az ünnepélyes eredményhirdetésre október 24-én kerül sor a Székely Mikó Kollégium konferenciatermében. Évfolyamonként az első helyezett csapatok továbbjutnak a november 24-i magyarországi döntőre. A megmérettetés célja […]

Díjazott kisdiákok

A kézdivásárhelyi Petőfi Sándor Általános Iskolában nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományápolásra, beleértve hatalmas és értékes népdalkincsünk megismertetését, népszerűsítését és továbbörökítését. Lelkes pedagógusok segítik, támogatják a gyerekeket tehetségük kibontakoztatásában, lehetőséget teremtve tudásuk bemutatására. Minden alkalmat kihasználnak, vetélkedőkre viszik el tanítványaikat. A kitartás, a befektetett munka mindig meghozza gyümölcsét. Legutóbb a 17. Tiszta forrás népdalvetélkedőre benevezett öt kisdiákból hármat díjaztak.

Mátyás öröksége

A Háromszéki Népfőiskola Egyesület szervezésében a lemhényi Bem József Általános Iskola diákjai is összemérhették mesemondó tehetségüket.

Leckehangversenyre fel!

Elkezdődött a Leckehangversenyek sorozat 2018/2019-es évadja. Az öt alkalomból álló rendezvénysorozat célja a gyermekek komolyzene iránti érdeklődésének felébresztése. A program alkalmanként 600–800 gyermeket szólít meg.  A gyermekeknek szóló komolyzenei sorozat első koncertjeit október 17-én tartották a Tamási Áron Színházban, ahol A kis tigris című szimfonikus mesét adta elő a Bon Bon Matiné, a Georgius és […]

Elmélkedés Mérleg-módra

Mikor a természet erejét veszti, és megáll az alkonyodó nap árnyékában, a legszebb dolog történik velünk, észrevesszük, hogy milyen szép is az őszi táj. Ilyenkor ábrándozni kezdünk az élet szépségéről, de kettős képet is alkot a képzeletünk, mert a szép, amit látunk múló, de a jó, amit teszünk maradandó. Ezért, legyetek jók, ha tudtok! A […]

Népdalkincsünk védelme

Az Eufónia Kulturális Egyesület immár tizenhetedik alkalommal szervezte meg a Tiszta forrás népdalvetélkedőt, melynek idén is a Plugor Sándor Művészeti Líceum adott otthont. A rangos zenei rendezvényen közel száz gyerek vett részt.

Verébperpatvar

A tél végén, kora tavasszal kihelyeztem a tyúkudvaron lévő diófára egy mesterséges madárodút a cinegéknek, de sejtettem, hogy a verebeknek is tetszeni fog, ezért még egyet készítettem.

Előadás a barátságról

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház ma 18, és szombaton 11 órától szabad előadásként játssza a Bálna Béla című tengeri történetet a Cimborák Bábszínház stúdiótermében.

Olvasni jó!

A Bod Péter Megyei Könyvtár ez alkalommal is két könyvet ajánl a gyerekek és a szülők figyelmébe.

Zenés foglalkozások

A Székely Nemzeti Múzeumban harmadik alkalommal szervezik meg a Meleté nevet viselő, svájci-magyar közös projektet, melynek célja, hogy svájci zenepedagógusok a német nyelvterületen elterjedt alapfokú zenei oktatást Sepsiszentgyörgyön is megismertessék. A zenei foglalkozássorozat vezetői Sara Franchini, Jonas Gassmann és Salat-Zakariás Soma lesznek, akik október 15–19. között három különböző programmal is várják a zene varázslatára nyitott gyerekeket és felnőtteket.

Gyerek által írt mese

Egyszer egy ember gondolta, hogy elmegy a királyhoz, és köszönti Mátyás napjára. Felvette a legszebb ruháját, és elindult a kastély felé. Útközben találkozott egy katonával: – Hová mész te székely ember? – Megyek a királyhoz – mondta a székely. – A király nem ér rá most! – De muszáj! – folytatta a székely. Azzal tovább […]

A cinege cipője

A cinege cipője mindannyiunk gyermekkori, Móra Ferenc által írt kedvenc verse. Emlékszem, azonnal meg is tanultam, és azóta is tudom. Év közben megfeledkezek róla, de minden évben, amikor beköszönt az ősz – a levelek sárgulni kezdenek, szilva és szőlő illat járja át a környezetünket, és feltűnik a sárga mellényes, fekete sapkás kis madarunk a széncinege, izgágán kutat rovarok után, átfésül minden faágat, benéz minden levél alá – azonnal eszembe jut a költemény.

Varázslatos muzsika szólt

Szombaton, szeptember 29-én a kézdivásárhelyi Borudvarban található Pajtában tartotta az Antanténusz Egyesület Jeles napok-programsorozatának Szent Mihály napjához fűződő hagyományápoló gyerekfoglalkozását.

Háromszékiek Újszentesen

Tizenegy diák képviseli Háromszéket a X. Őszirózsa Országos Népdalvetélkedőn. A rangos rendezvényt október 19–21. között szervezik meg Újszentesen.

Kinyitották a mesetarisznyát

Pénteken, szeptember 28-án délután a Háromszéki Népfőiskola Egyesület Mesék Mátyás királyról címen mesemondóversenyt szervezett szörcsei és székelytamásfalvi iskolásoknak.