Olvasónk arra panaszkodott, hogy a sepsiszentgyörgyi Kaufland szupermarketben egy félreértés miatt úgy kezelték, mintha tolvaj lenne. Az üzlet bukaresti vezetőségétől is kikértük a véleményét az incidens kapcsán.

A hölgy elmesélte, hogy augusztus 7-én, hétfőn délután közel 25 percet álltak sorba a pénztárnál férjével és páréves gyerekével. A férfi egy, a kasszagép közelében hátrahagyott fésűvel iparkodott szórakoztatni a gyermeket, bretonját igazította meg, és visszatette a műanyagtárgyat. Fizetés után távozni készültek, amikor az üzleti őr durván rájuk szólt.

– Előre megijedtem, hogy a fiam elhozott valamit a tudtunk nélkül. Aztán amikor a fésűt kezdte emlegetni, kértem, hogy hagyjon bennünket, mert a gyerek nyűgös, és így is feszített idegállapotban vagyunk a várakozás miatt. Egy civil ruhás férfi is előkerült, aki nem akarta engedni, hogy elhagyjam az üzletet, elém állt a kijáratnál. Kellemetlen volt, mintha tolvajok lettünk volna! Mindezt olyan körülmények között tették, hogy azelőtt az üzletben a saját szemünk láttára felbontották a fagyasztott gyümölcsöt, majszolták, majd a csomagot visszatették a mélyhűtőbe. Azokat az embereket nem merték megszólítani – panaszolta a nő, aki végül kifizette a fésűt.

A Kaufland bukaresti vezetősége tegnap arról tájékoztatott, kivizsgálták az estet, és sajnálatosnak tartják, ám a hétfőn 19 órakor készült felvételek azt igazolják, hogy az őrök udvariasan közelítették meg a hölgyet. Továbbá hangsúlyozták, az üzlet területén elfogyasztott termékeket, személyes higiéniára szánt tárgyakat használat után ki kell fizetni.

„Elképzelhető, hogy már az őrök egyszerű közeledése kellemetlenül érinti a kuncsaftot: ahogy ebben az esetben is történhetett” – összegeztek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 22

  A tolvaj kiáltja “tolvaj”, minap vásároltunk a Kauflandból egy fürdőköpenyt, a polcon a feltüntetett ár 29,99 RON volt a kasszánál viszont 39,99 RON-t tüntetett fel a kasszagép. Szerencsére észre vettük de az árát ki kellett fizetni és a tudakozónál kérhettük vissza a 10 lej különbözetet. Ez szerintem csalás, a jóhiszemű vásárló becsapása, megjegyzem nem először történik hasonló eset és nem csak a Kauflandban, úgy látszik a nagy űzletláncoknál nemzeti sportként működik.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 11., 11:35
   ÉRTÉKELÉS: 17

   Vigyázni kell a Kauflandban mert csalnak! A polcokon több helyen, többféle áron van kitéve ugyanaz az áru, de a kasszánál a nagyobbikat olvassák be, s ha kell le is tagadják az esetet! Már kétszer megjártuk így, egyik alkalommal 30 lejünk bánta!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 14., 1:17
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A lényeg itt az, hogy ha üzletben térük be, azt mindig kell tudjuk, hogy előre fizetünk és azután eszük. Vagy előre kifizessük a tárgyat s azután használjuk. S az üzletben viselkedjünk civilizáltan!
  Ami Kauflandi biztonsági felügyelőket illeti, személyesen ismerem őket!
  Biztos vagyok abban, hogy szakszerűen vegzik munkájukat, s e történetben sem tették másként!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 19., 11:38
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Vigyázni kell a Kauflandban mert csalnak! A polcokon több helyen, többféle áron van kitéve ugyanaz az áru, de a kasszánál a nagyobbikat olvassák be, s ha kell le is tagadják az esetet!
  A legfrissebb, a tegnap vettem az Ursus – Timisoreana nyereményes árleszállításra egy nyolc dobozos reklám köteget. A dobozok piros fülén levő szám és betű kombinációt kell beküldeni. Otthon tudtam meg, hogy nekem egy piros fül sem jutott. Szétnéztem a boltban, de a többi szinteken is ami látható, nincs versenyzőképes csomag. A 8 dobozt tartalmazó csomagon az áll, hogy jutalékos, 7 árán nyolcat kapsz, ha el nem kapod, mert 2,37 helyett 2,06 – ban kapod. Két lejért van mind a nyolc, holvan a + be nem számított örösdoboz? Mennyit ér valóban, ha a sorsolásra nem mehetsz vele? Ne vedd meg, javasolja itt az
  egyik észrevevő. Megvettem a 2,37 – est. Azon nem ír semmit, sem jutalék, sem leszállítás, sem egyéb félliteres sör dobozban, sárga nyak, piros cimke, s alatta beküldhető szám. A nem beküldhetőt is megiszom, mert erre a csalási kísérletre jól esik ….

Ajánló

Vásárcsarnok a bázis helyén

Korszerű vásárcsarnok és egy új színházépület felépítését tervezi a sepsiszentgyörgyi önkormányzat. Ugyanakkor megoldást keresnek a Cimborák Bábszínház székházgondjaira is, közölte Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Félszívvel, félszájjal

Pénteken lezajlott az elsősorban végzősöknek szóló munkabörze, de ahogy az lenni szokott, mások is szerencsét próbálnak ilyenkor.

RÖVIDEN

Átadták az Orbán Balázs-díjakat Idén a reformáció jegyében osztották ki a székelyföldi megyék legrangosabb elismerését. Kovászna megyéből Ft. Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke vehette át péntek este az Orbán Balázs-díjat a marosvásárhelyi Vártemplomban szervezett díjátadón. „Merem mondani, hogy Kató Béla a jelenkori Erdély Széchenyije. Hálát kell adnunk mindazoknak, akik egész életükkel, cselekedeteikkel mutatják […]

Kilométerek ezreit szaladták

Ötszáz órán át, több ezer kilométeren hirdették Bereck nevét a ReforMaraton 500 kezdeményezés résztvevői, Juhos Gábor maratonista és Bardócz Csaba református lelkipásztor. Az elmúlt pár hét során 179-szer hangzott el „nekifutamodásuk” során az ágyúöntő Gábor Áron szülőfalujának a neve, míg szombaton 180-adszorra is kiejthették szájukon, hiszen útjuk végén befutottak a legkeletibb, reformátusokat is befogadó településre, Bereckbe.

Hétvégi sokadalom

Jó időben, jó hangulatban zajlott szombaton a VI. alkalommal megszervezett Erdővidéki Őszi Sokadalom Baróton.

Elkészült a cégtoplista

Az „értékek találkozója” zárta péntek este a háromszéki vállalkozók hetét, a Startup Weeket. A Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 24. alkalommal díjazta ünnepi körülmények között a legeredményesebb 1100 háromszéki vállalkozást.

Válogassuk meg!

Barót, úgy tűnik, nem igazán tud előremozdulni a szelektív hulladékgyűjtés kényes ügyében, ugyanis a vegyes hulladék mennyisége idén semmivel sem csökkent a tavalyi értékekhez képest – hangzott el a város legutóbbi tanácsülésén.

Felújítják az iskolát

Tánczos Szabolcs barátosi polgármestertől megtudtuk, október 10-én sikerült aláírniuk a finanszírozási szerződést a fejlesztési minisztériumnál a közel 2,1 millió lejes pályázatra. Ez magában foglalja az iskola régi épületének – ami annyira romos állapotban van, hogy abba már nem tanítanak – teljes körű rehabilitációját: tetőcserét, külső-belső javítást, a központi fűtés beszerelését, új mosdók létesítését stb. A […]

A Kós Károly utca is készül

Hosszú várakozás után most sikerült Sepsiszentgyörgy önkormányzatának megkötni az első finanszírozási szerződést az Országos Helyi Fejlesztési Program (PNDL) keretén belül a Testvériség sétány felújítására, derült ki Antal Árpád polgármester tegnapi sajtótájékoztatóján.

Röviden

Szemétgyűjtés Kovásznán Szombaton 10 órától a kovásznai Tündérvár Székely Nagycsaládosok Egyesülete szemétgyűjtési akciót szervez a fürdővárosi Lőrincz Zsigmond-sípálya melletti erdőrészben. A találkozás a sípálya parkolójában lesz, a szemétszedéshez szükséges kellékeket a szervezők biztosítják. „Nem nagycsaládos, hanem takarítós, nevelős program ez. A legnagyobb haszonélvezői pedig a természet mellett a gyerekek lesznek, akik azt láthatják majd, hogy […]

Mellőzik a zászlónkat

Van egy törvény, ami arról szól, hogy el lehet fogadni megyei és települési zászlókat. Ennek ellenére ott tartunk, hogy nem tartják be a törvényt velünk szemben – emelte ki Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

Sokszor el kell mondani

Miután belföldön „nem sok jóra számíthatunk”, minden európai fórumon vagy európai szervezet képviselőjének el kell mondani, hogy Romániában nem tartják be a kisebbségek jogait – hangoztatta Kulcsár-Terza József. A Magyar Polgári Párt Kovászna (MPP) megyei elnöke legutóbb az Európai Unió Alapjogi Ügynöksége (FRA) képviselőinek beszélt a romániai magyarság helyzetéről.

Baj van a középületekkel

Tegnap délelőtt 11 órától a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégiumban tartottak tájékoztatót a megyei tűzoltóság képviselői, a téma a tűzvédelmi engedélyek megszerzése, az ezzel járó törvényes kötelezettségek, illetve az elkerülhetetlen bírságok voltak. A meghívott településvezetők, tervezők, tanintézmények, cégek vezetői főként a bírságok említése után adtak hangot elégedetlenségüknek.

Helyben a helyit

Bizonyára jó okuk van arra a kolozsvári, brassói, csíkszeredai vásárlóknak, hogy Tóth Kálmánék árkosi almapréselőjébe vigyék a gyümölcsöt, ha otthon szeretnék élvezettel kortyolgatni a saját termésnek a multiénál mindig édesebb levét. Megkezdődött a szezon, megnéztük, hogy haladnak a korral a présházban.

Figyelnek a reptérre

A megyei tanács rendkívüli ülésén döntöttek arról, hogy 6000 lejjel támogatják az Andrei Mureşanuan Színház november elején zajló Dbutan-T fesztivál megszervezését, és a megyetanácselnök beszélt a brassói reptér ügyéről is.