Olvasónk arra panaszkodott, hogy a sepsiszentgyörgyi Kaufland szupermarketben egy félreértés miatt úgy kezelték, mintha tolvaj lenne. Az üzlet bukaresti vezetőségétől is kikértük a véleményét az incidens kapcsán.

A hölgy elmesélte, hogy augusztus 7-én, hétfőn délután közel 25 percet álltak sorba a pénztárnál férjével és páréves gyerekével. A férfi egy, a kasszagép közelében hátrahagyott fésűvel iparkodott szórakoztatni a gyermeket, bretonját igazította meg, és visszatette a műanyagtárgyat. Fizetés után távozni készültek, amikor az üzleti őr durván rájuk szólt.

– Előre megijedtem, hogy a fiam elhozott valamit a tudtunk nélkül. Aztán amikor a fésűt kezdte emlegetni, kértem, hogy hagyjon bennünket, mert a gyerek nyűgös, és így is feszített idegállapotban vagyunk a várakozás miatt. Egy civil ruhás férfi is előkerült, aki nem akarta engedni, hogy elhagyjam az üzletet, elém állt a kijáratnál. Kellemetlen volt, mintha tolvajok lettünk volna! Mindezt olyan körülmények között tették, hogy azelőtt az üzletben a saját szemünk láttára felbontották a fagyasztott gyümölcsöt, majszolták, majd a csomagot visszatették a mélyhűtőbe. Azokat az embereket nem merték megszólítani – panaszolta a nő, aki végül kifizette a fésűt.

A Kaufland bukaresti vezetősége tegnap arról tájékoztatott, kivizsgálták az estet, és sajnálatosnak tartják, ám a hétfőn 19 órakor készült felvételek azt igazolják, hogy az őrök udvariasan közelítették meg a hölgyet. Továbbá hangsúlyozták, az üzlet területén elfogyasztott termékeket, személyes higiéniára szánt tárgyakat használat után ki kell fizetni.

„Elképzelhető, hogy már az őrök egyszerű közeledése kellemetlenül érinti a kuncsaftot: ahogy ebben az esetben is történhetett” – összegeztek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 22

  A tolvaj kiáltja “tolvaj”, minap vásároltunk a Kauflandból egy fürdőköpenyt, a polcon a feltüntetett ár 29,99 RON volt a kasszánál viszont 39,99 RON-t tüntetett fel a kasszagép. Szerencsére észre vettük de az árát ki kellett fizetni és a tudakozónál kérhettük vissza a 10 lej különbözetet. Ez szerintem csalás, a jóhiszemű vásárló becsapása, megjegyzem nem először történik hasonló eset és nem csak a Kauflandban, úgy látszik a nagy űzletláncoknál nemzeti sportként működik.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 11., 11:35
   ÉRTÉKELÉS: 17

   Vigyázni kell a Kauflandban mert csalnak! A polcokon több helyen, többféle áron van kitéve ugyanaz az áru, de a kasszánál a nagyobbikat olvassák be, s ha kell le is tagadják az esetet! Már kétszer megjártuk így, egyik alkalommal 30 lejünk bánta!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 14., 1:17
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A lényeg itt az, hogy ha üzletben térük be, azt mindig kell tudjuk, hogy előre fizetünk és azután eszük. Vagy előre kifizessük a tárgyat s azután használjuk. S az üzletben viselkedjünk civilizáltan!
  Ami Kauflandi biztonsági felügyelőket illeti, személyesen ismerem őket!
  Biztos vagyok abban, hogy szakszerűen vegzik munkájukat, s e történetben sem tették másként!

Ajánló

Nem találtak fertőzött tojást

A Fipronil hatóanyagú rovarirtó miatt szennyezett tojások, illetve az uniós riasztás tükrében számos ellenőrzést végeztek a háromszéki illetékesek: 100 tojást le is foglaltak, ám nem fertőzés, hanem a melegben való tárolás miatt – tájékoztatott érdeklődésünkre dr. Sikó Barabási Sándor megyei főállatorvos.

Alkalmazhatatlan törvény

Ismét van egy első látásra nemes célból alkotott törvény, aminek egyetlen baja az, hogy alkalmazhatatlan. Nehéz ugyanis úgy huszonegyezni, hogy az ellenfél látja a lapodat.

Erdélyben is kóstolhatják

Nemzeti ünnepünkön idén hetedik alkalommal készítik el a Kárpát-medence kenyerét a Szolnoki Művésztelepen. Hagyományosan háromszéki pékek is részt vesznek a kenyérsütésben.

Búcsú a Perkőn

Vasárnap az előző évek szokásához híven ismét búcsút tartanak a Perkőn, így Szent István napján benépesül a Kézdiszentlélek fö­löt­ti hegyoldal. Idén műalkotást is avatnak, Szent László-mellszobor fogja ezentúl díszíteni a katolikus templommal szembeni parkosított teret.

Emberölés Háromszéken

Mint arról korábban egy megyei rendőrségi sajtótájékoztató nyomán beszámoltunk, idén visszaesett a bűnözés Háromszéken, az illetékesek hangsúlyozták, eddig csupán két gyilkosságot jegyeztek. Nem Kézdivásárhely környékén, ahogyan a sajtótájékoztatón elhangzott, hanem Sepsiszentgyörgyön és Zalánban.

Mohó az állam

Egyik kezével ad, másikkal meg bevételek után kapirgál az állam, a generikumok gyártóira kivetett clawback-adó növelését is egy módszernek találja az államkincstár utántöltéséhez. Erről más véleményen vannak a gyártók, állításuk szerint 2000 gyógyszer is eltűnhet a romániai piacról, és ezt nagyon megsínylik a betegek.

Ismét jó célért tekernek

Szeptember elsején megismétli az eddigiekben is szép sikereket elért adománygyűjtő akcióját a Háromszéki Közösségi Alapítvány. A Tekerj velünk egy jó célért! akció ezúttal szentgyörgyi kutyafuttatók kialakításáért történik. A szervezők úgy gondolják, ezek nemcsak a négylábúak gazdáinak, hanem minden városlakónak hasznára válnak. A tegnapi sajtótájékoztatón a részleteket is megtudhattuk.

RÖVIDEN

Valaki látta ezt a gyereket? 13 éves gyereket keres a Kovászna megyei rendőrség: Gáspár Norbert (a fotón) augusztus 12-én este távozott egy kézdivásárhelyi gyermekotthonból, és tegnap lapzártáig nem akadtak a nyomára. Norbert szombaton este szökött el, erről másnap értesítették a rendőrséget, utóbb országos keresés indult az ügyében. Tegnap a rendőrség közleményben fordult a sajtóhoz, amelyben […]

Többmilliós munkálat

A kézdivásárhelyi Vágóhíd és Május 1. utcák korszerűsítését hosszas, többéves vajúdás előzte meg: a versenytárgyalás eredményét megóvták, pereskedni kellett, és csak ez év közepén köthetett az önkormányzat kivitelezési szerződést.

Kis koldusokat kaptak el

Mint arról már beszámoltunk, Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester sajtótájékoztatón ismerte el, hogy a városban egyre több gondot okoznak a felügyelet nélküli koldus gyermekek, ezzel kapcsolatosan kifejtette, hogy nem tolerálják a kéregetést. Fejleményekről érdeklődtünk.

RÖVIDEN

Pótérettségi  a küszöbön A Mihai Viteazul-líceumban tartják meg a Kovászna megyei pótérettségit, az írásbeli vizsgák augusztus 21-én kezdődnek, augusztus 25. és 31-e között zajlanak a nyelvvizsgák és a digitális kompetencia felmérése – tudatta a tanfelügyelőség. Eredményeket szeptember 1-jén közölnek, ugyanaznap délután fogadják az óvásokat is. A nyári érettségin 1211 megjelent diákból 833 volt sikeres, azaz […]

Keresztek közt a hegytetőre

Tegnap Nagyboldogasszony vagy Mária mennybevétele napján nagyszabású egyházi ünnep színhelye volt Gelence. A kézdi-orbaiszéki nagyközség római katolikus nagytemplomában ft. Tamás József segédpüspök főcelebrálásával tartott szentmise végén letette az esküt az egyháztanács, majd a község feletti tető oldalában állított, a golgotát jelképező keresztsort is megáldotta a magas rangú egyházi méltóság.

Erdőtüzek nyáridőben

A forró nyáridőben számos kiránduló rohamozza meg az erdőszéleket, és a tiltások ellenére is tüzet raknak az árnyékot biztosító fák közelében, sütögetnek, szórakoznak, és egyesek távozáskor a legkisebb elővigyázatosság nélkül hagyják hátra a még pislákoló parazsat. Ilyen és hasonló esetek miatt könnyen katasztrófa keletkezhet, mert minden csontszáraz – figyelmeztetett a megyei tűzoltóság.

Levél az államfőtől

A kapuk továbbra is nyitottak a párbeszédre Klaus Johannis államfő és a magyar közösség képviselői között. Legalábbis ezt sugallja az a levél, amit a napokban kapott Tamás Sándor, Kovászna megye tanácsának elnöke az államelnöki hivataltól.

Nem ígéretekre alapoznak

A bardoci önkormányzat megvásárolt egy 9 áras területet az erdőfülei temető mellett, azon ravatalozóház építésének fogtak neki. A munkálatokkal már javában haladnak, Kolumbán Sándor alpolgármester elmondása szerint idén be is fejezik a létesítményt, a következő ravatalozót vagy Bardocon, vagy Olaszteleken húzzák fel, ez még nincs eldöntve.