Olvasónk arra panaszkodott, hogy a sepsiszentgyörgyi Kaufland szupermarketben egy félreértés miatt úgy kezelték, mintha tolvaj lenne. Az üzlet bukaresti vezetőségétől is kikértük a véleményét az incidens kapcsán.

A hölgy elmesélte, hogy augusztus 7-én, hétfőn délután közel 25 percet álltak sorba a pénztárnál férjével és páréves gyerekével. A férfi egy, a kasszagép közelében hátrahagyott fésűvel iparkodott szórakoztatni a gyermeket, bretonját igazította meg, és visszatette a műanyagtárgyat. Fizetés után távozni készültek, amikor az üzleti őr durván rájuk szólt.

– Előre megijedtem, hogy a fiam elhozott valamit a tudtunk nélkül. Aztán amikor a fésűt kezdte emlegetni, kértem, hogy hagyjon bennünket, mert a gyerek nyűgös, és így is feszített idegállapotban vagyunk a várakozás miatt. Egy civil ruhás férfi is előkerült, aki nem akarta engedni, hogy elhagyjam az üzletet, elém állt a kijáratnál. Kellemetlen volt, mintha tolvajok lettünk volna! Mindezt olyan körülmények között tették, hogy azelőtt az üzletben a saját szemünk láttára felbontották a fagyasztott gyümölcsöt, majszolták, majd a csomagot visszatették a mélyhűtőbe. Azokat az embereket nem merték megszólítani – panaszolta a nő, aki végül kifizette a fésűt.

A Kaufland bukaresti vezetősége tegnap arról tájékoztatott, kivizsgálták az estet, és sajnálatosnak tartják, ám a hétfőn 19 órakor készült felvételek azt igazolják, hogy az őrök udvariasan közelítették meg a hölgyet. Továbbá hangsúlyozták, az üzlet területén elfogyasztott termékeket, személyes higiéniára szánt tárgyakat használat után ki kell fizetni.

„Elképzelhető, hogy már az őrök egyszerű közeledése kellemetlenül érinti a kuncsaftot: ahogy ebben az esetben is történhetett” – összegeztek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 22

  A tolvaj kiáltja “tolvaj”, minap vásároltunk a Kauflandból egy fürdőköpenyt, a polcon a feltüntetett ár 29,99 RON volt a kasszánál viszont 39,99 RON-t tüntetett fel a kasszagép. Szerencsére észre vettük de az árát ki kellett fizetni és a tudakozónál kérhettük vissza a 10 lej különbözetet. Ez szerintem csalás, a jóhiszemű vásárló becsapása, megjegyzem nem először történik hasonló eset és nem csak a Kauflandban, úgy látszik a nagy űzletláncoknál nemzeti sportként működik.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 11., 11:35
   ÉRTÉKELÉS: 17

   Vigyázni kell a Kauflandban mert csalnak! A polcokon több helyen, többféle áron van kitéve ugyanaz az áru, de a kasszánál a nagyobbikat olvassák be, s ha kell le is tagadják az esetet! Már kétszer megjártuk így, egyik alkalommal 30 lejünk bánta!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 14., 1:17
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A lényeg itt az, hogy ha üzletben térük be, azt mindig kell tudjuk, hogy előre fizetünk és azután eszük. Vagy előre kifizessük a tárgyat s azután használjuk. S az üzletben viselkedjünk civilizáltan!
  Ami Kauflandi biztonsági felügyelőket illeti, személyesen ismerem őket!
  Biztos vagyok abban, hogy szakszerűen vegzik munkájukat, s e történetben sem tették másként!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 19., 11:38
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Vigyázni kell a Kauflandban mert csalnak! A polcokon több helyen, többféle áron van kitéve ugyanaz az áru, de a kasszánál a nagyobbikat olvassák be, s ha kell le is tagadják az esetet!
  A legfrissebb, a tegnap vettem az Ursus – Timisoreana nyereményes árleszállításra egy nyolc dobozos reklám köteget. A dobozok piros fülén levő szám és betű kombinációt kell beküldeni. Otthon tudtam meg, hogy nekem egy piros fül sem jutott. Szétnéztem a boltban, de a többi szinteken is ami látható, nincs versenyzőképes csomag. A 8 dobozt tartalmazó csomagon az áll, hogy jutalékos, 7 árán nyolcat kapsz, ha el nem kapod, mert 2,37 helyett 2,06 – ban kapod. Két lejért van mind a nyolc, holvan a + be nem számított örösdoboz? Mennyit ér valóban, ha a sorsolásra nem mehetsz vele? Ne vedd meg, javasolja itt az
  egyik észrevevő. Megvettem a 2,37 – est. Azon nem ír semmit, sem jutalék, sem leszállítás, sem egyéb félliteres sör dobozban, sárga nyak, piros cimke, s alatta beküldhető szám. A nem beküldhetőt is megiszom, mert erre a csalási kísérletre jól esik ….

Ajánló

Röviden

Kigyulladt autó Tegnap délután fél kettő körül értesítették a megyei tűzoltókat, hogy a sepsiszentgyörgyi Kaufland parkolójában egy személygépkocsi motorja kigyulladt. A lánglovagok rögtön a helyszínre siettek, ahol kiderült, körülbelül tíz százalékban égett le, károsult a jármű motorja (a gyúlékony alkatrészek). A tüzet valószínűleg egy rossz vagy helytelenül szigetelt kábel miatti rövidzárlat okozhatta. Szerencsére senki nem […]

Jobb utakért

Az elmúlt 50 év legnagyobb összehangolt fejlesztését indítjuk el, emelte ki Tamás Sándor tanácselnök a megyei tanács soros ülésén tegnap, ahol Orbaiszék településeinek modernizációs programját mutatta be. Kovászna Megye Tanácsa Zágonban tartotta májusi ülését.

Agresszív hajléktalanok

Olvasónk agresszív, kolduló hajléktalanra panaszkodott, aki a sepsiszentgyörgyi, központi Erzsébet parkban kezdett szitkozódni, miután nem kapott aprót italra. A hajléktalanszálló vezetőségétől érdeklődtünk, és elgondolkodtató részletekről szereztünk tudomást.

Ballagási könyvajándékozás

Pár évtizede még a könyv volt a ballagások ajándékslágere. Jogosan: tanult éretteknek vittük az olvasnivalót, a könyv mindenki számára ugyanolyan hasznos, nem kell testre szabni, méretre, nemre. És tartós. Kíváncsiak voltunk, a digitalizálódás világában mire jutottunk, visznek-e még ilyen ajándékot kicsengetésre.

Olt utcai kálvária

A sepsiszentgyörgyi Olt utcában húzódó járda a téli fagyok után szinte éves rendszerességgel áldatlan állapotba kerül. A városvezetéstől érdeklődtünk a jövőbeli tervekről.

Új elnököt választottak

Tisztújító közgyűlést tartottak szerdán a kézdivásárhelyi Maassluis Nyugdíjasklubban. Szántó Évát egyöntetűen szavazták meg a nyugdíjas szervezet élére a jelenlévő tagok.

Politikai hátszél is kéne

Antal Árpád polgármester a megyeszékhelyen zajló útfelújítási munkálatokat újságolta tegnapi sajtótájékoztatóján: az önkormányzat által megrendelt útfestő-gép végre megérkezett, így egy munkacsapat dolgozik is vele. Az elöljáró szerint majd’ minden nap egy-egy újonnan festett úttest, parkolósáv, biciklisáv fog megjelenni a városban, a tervek szerint a nyár végére az egész város úthálózatát újrafestik.

Röviden

Varsóban egyeztetnek Ma Varsóban kerül sor az első kormányközi megbeszélésre Lengyelország és Románia között. „Délután, a kormányülést követően utazunk el több miniszterrel Varsóba, hogy részt vegyünk május 25-én Lengyelország és Románia első kormányközi egyeztetésén. A tárgyalásra az ad okot, hogy mindkét állam idén ünnepli centenáriumát – Románia a nagy egyesülés évfordulóját, Lengyelország függetlenségének évfordulóját ünnepli” […]

Öt ló ment a vágóhídra

Csupán május hónapban (1–22. között, a statisztikai adatok szerint) nem kevesebb mint 5 kóbor lovat fogtak be a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrök, de belterületen legeltető pásztorral is akadt gondjuk, akinek májusban átlag hetente 2 jegyzőkönyvet állítottak ki az egyenruhások. Részletekről érdeklődtünk.

Kis jövedelműeknek

Május végéig tehetik le az igényléseket az iskolák az Euro200 támogatási programra, azon diákok számára, akik számítógép-vásárlási értékjegyet kapnak. Az értékjegy, a gyerekek számától függetlenül, családonként csak egy alkalommal igényelhető.

A láthatatlanok

Kapkod a kormány a fiatal munkaerő után, ám az intézmények, törvényszövegek közötti egyeztetést krónikusan elhanyagolja, így a megtett erőfeszítések hatékonysága is csekély mértékű. Eközben a munkaerő-foglalkoztatási hivatal az iskoláit elvégző (vagy elhagyó), de még nem foglalkoztatott és képzésben sem résztvevő, 25. életévüket be nem töltött fiatalokat – az úgynevezett NEET-eket – igyekszik nyilvántartásba venni.

Röviden

Figyeljünk a környezetünkre! Sepsiszentgyörgy polgármesteri hivatala tájékoztatni szeretné a lakókat arról, hogy mire érdemes odafigyelni egy természetben történő kirándulás alkalmával, hogy az ne csak biztonságos, hanem környezetkímélő is legyen. A legfontosabb előírás, hogy tüzet csak erre alkalmas, már előre kialakított helyeken lehet gyújtani. Ott, ahol nincs kialakított tűzhely, a kirándulók hordozható grillsütőt használhatnak. A szemetet, […]

Gépkocsi a hűségeseknek

A képen látható személygépkocsit vezetheti haza az az olvasónk, aki május 31-ig legalább 1 hónapra megrendeli lapunkat. A nyereményautó megtekinthető egészen május 26-ig Kovásznán, a Csacsa bár előtt, azután pedig Barót főterén, egészen május 31-ig.

Földön talált holmi?

Sok esetben halljuk a „bölcs tanítást”, miszerint a földön talált holmit megtartani nem lopás. Elvesztett tárgyak, pénztárcák komolyabb pénzösszegek visszaszolgáltatása után akadnak, akik a becsületes megtaláló fejéhez vágják, hogy biza jó bamba volt, hogy visszaadta, mert akár meg is tarthatta volna. A rendőrséget kérdeztük az ide vágó törvényekről.

A középiskoláig leállnak

Világszinten csaknem megduplázódott az elhízott gyermekek száma az elmúlt húsz évben, az európai tizenévesek csaknem harmada túlsúlyos vagy elhízott, a háromszéki gyerekek koruk előrehaladtával egyre kevesebbet akarnak mozogni, s erre a szülők is „rásegítenek”. A megoldás a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne – vélik a szakemberek.