Olvasónk arra panaszkodott, hogy a sepsiszentgyörgyi Kaufland szupermarketben egy félreértés miatt úgy kezelték, mintha tolvaj lenne. Az üzlet bukaresti vezetőségétől is kikértük a véleményét az incidens kapcsán.

A hölgy elmesélte, hogy augusztus 7-én, hétfőn délután közel 25 percet álltak sorba a pénztárnál férjével és páréves gyerekével. A férfi egy, a kasszagép közelében hátrahagyott fésűvel iparkodott szórakoztatni a gyermeket, bretonját igazította meg, és visszatette a műanyagtárgyat. Fizetés után távozni készültek, amikor az üzleti őr durván rájuk szólt.

– Előre megijedtem, hogy a fiam elhozott valamit a tudtunk nélkül. Aztán amikor a fésűt kezdte emlegetni, kértem, hogy hagyjon bennünket, mert a gyerek nyűgös, és így is feszített idegállapotban vagyunk a várakozás miatt. Egy civil ruhás férfi is előkerült, aki nem akarta engedni, hogy elhagyjam az üzletet, elém állt a kijáratnál. Kellemetlen volt, mintha tolvajok lettünk volna! Mindezt olyan körülmények között tették, hogy azelőtt az üzletben a saját szemünk láttára felbontották a fagyasztott gyümölcsöt, majszolták, majd a csomagot visszatették a mélyhűtőbe. Azokat az embereket nem merték megszólítani – panaszolta a nő, aki végül kifizette a fésűt.

A Kaufland bukaresti vezetősége tegnap arról tájékoztatott, kivizsgálták az estet, és sajnálatosnak tartják, ám a hétfőn 19 órakor készült felvételek azt igazolják, hogy az őrök udvariasan közelítették meg a hölgyet. Továbbá hangsúlyozták, az üzlet területén elfogyasztott termékeket, személyes higiéniára szánt tárgyakat használat után ki kell fizetni.

„Elképzelhető, hogy már az őrök egyszerű közeledése kellemetlenül érinti a kuncsaftot: ahogy ebben az esetben is történhetett” – összegeztek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. augusztus 11., 8:22
  ÉRTÉKELÉS: 22

  A tolvaj kiáltja “tolvaj”, minap vásároltunk a Kauflandból egy fürdőköpenyt, a polcon a feltüntetett ár 29,99 RON volt a kasszánál viszont 39,99 RON-t tüntetett fel a kasszagép. Szerencsére észre vettük de az árát ki kellett fizetni és a tudakozónál kérhettük vissza a 10 lej különbözetet. Ez szerintem csalás, a jóhiszemű vásárló becsapása, megjegyzem nem először történik hasonló eset és nem csak a Kauflandban, úgy látszik a nagy űzletláncoknál nemzeti sportként működik.

  • User
   Dátum: 2017. augusztus 11., 11:35
   ÉRTÉKELÉS: 17

   Vigyázni kell a Kauflandban mert csalnak! A polcokon több helyen, többféle áron van kitéve ugyanaz az áru, de a kasszánál a nagyobbikat olvassák be, s ha kell le is tagadják az esetet! Már kétszer megjártuk így, egyik alkalommal 30 lejünk bánta!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 14., 1:17
  ÉRTÉKELÉS: -1

  A lényeg itt az, hogy ha üzletben térük be, azt mindig kell tudjuk, hogy előre fizetünk és azután eszük. Vagy előre kifizessük a tárgyat s azután használjuk. S az üzletben viselkedjünk civilizáltan!
  Ami Kauflandi biztonsági felügyelőket illeti, személyesen ismerem őket!
  Biztos vagyok abban, hogy szakszerűen vegzik munkájukat, s e történetben sem tették másként!

 • User
  Dátum: 2017. augusztus 19., 11:38
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Vigyázni kell a Kauflandban mert csalnak! A polcokon több helyen, többféle áron van kitéve ugyanaz az áru, de a kasszánál a nagyobbikat olvassák be, s ha kell le is tagadják az esetet!
  A legfrissebb, a tegnap vettem az Ursus – Timisoreana nyereményes árleszállításra egy nyolc dobozos reklám köteget. A dobozok piros fülén levő szám és betű kombinációt kell beküldeni. Otthon tudtam meg, hogy nekem egy piros fül sem jutott. Szétnéztem a boltban, de a többi szinteken is ami látható, nincs versenyzőképes csomag. A 8 dobozt tartalmazó csomagon az áll, hogy jutalékos, 7 árán nyolcat kapsz, ha el nem kapod, mert 2,37 helyett 2,06 – ban kapod. Két lejért van mind a nyolc, holvan a + be nem számított örösdoboz? Mennyit ér valóban, ha a sorsolásra nem mehetsz vele? Ne vedd meg, javasolja itt az
  egyik észrevevő. Megvettem a 2,37 – est. Azon nem ír semmit, sem jutalék, sem leszállítás, sem egyéb félliteres sör dobozban, sárga nyak, piros cimke, s alatta beküldhető szám. A nem beküldhetőt is megiszom, mert erre a csalási kísérletre jól esik ….

Ajánló

Idén víztisztító is épül

Erdővidék közigazgatási egységei közül kétségkívül a bardoci az, mely a beruházásokat, de a megvalósításokat is tekintve az élen halad. Idén egy olyan létesítményt kapna a község, ami megyeszinten, de talán országszinten is újdonságnak számít. „Egy lépéssel előbbre vagyunk, mint mások” – fogalmazott Balázsi Dénes polgármester, mikor részletezte a község idei terveit.

Egy józan román hang

Egészen szokatlanul józan, nyitott és jövőbemutató hangot ütött meg (tegyük hozzá gyorsan, nem először) az Identitás és Dialógus Egyesület (AID). Az Alexandru Andriesei által vezetett civil szervezet nyílt levelét a három magyar párt autonómiával kapcsolatos közös állásfoglalásáról érdemes lenne teljes terjedelmében lehozni, de helyszűke miatt kénytelenek vagyunk rövidíteni rajta. A helyi RMDSZ-vezetők vesszőparipája, hogy ők nyitnának a románság felé, de „nincs partner, akivel beszélni lehetne”. Ajánljuk szíves figyelmükbe az alábbi dokumentum szerzőit.

Röviden

Hasba szúrta feleségét Vasárnap délután Bükszádra, egy elmérgesedett családi veszekedés helyszínére riasztották a rendőrséget. A házastársak az alkohol hatása alatt estek egymásnak, a 40 éves férfi a dulakodás során hasba szúrta feleségét. Az áldozatot a megyei kórházba szállították, a férfit 24 órás őrizetbe vették, az ügy besorolásáról a nő egészségi állapotának függvényében és a törvényszéki […]

Magánterületen esett el

Érdekes esetre hívták fel figyelmünket: a helyszínen meggyőződhettünk, hogy valóban „jégpálya” az említett útszakasz, ám amint az utólag kiderült, magánterületet használnak közterületként a sepsiszentgyörgyi polgárok, így nem lehet senkit felelősségre vonni a kialakult helyzet miatt.

Elő a hólapátot!

Nem mondhatni, hogy mindenki elégedettséggel nyugtázta a hóeltakarító eke ténykedését Baróton a minapi nagyobb havazások után, észrevételek munkájával kapcsolatban még a városi ta­nács­ülésen is elhangzottak.

Vidéki kiszállásokat ígértek

Szép sikertörténet az 1968 szeptemberében, azaz 50 éve megalakult Művészeti és Népiskoláé, amely annak idején egy szakkal indult, ma pedig huszonkétféle művészeti ágban nyújt oktatást. Az évforduló tiszteletére vasárnap a Tamási Áron Színházban lépett fel az önképzést vállaló diákok egy része.

Huszonöt év után új elnök

Az Erdélyi Kárpát-egyesület háromszéki osztálya (HEKE) január 13-i tisztújító közgyűlésén a csoportot vezető Dukrét Lajos 25 évi elnökség után átadta helyét a fiatalabb nemzedéknek. A frissen megválasztott Kozma Zoltán (képünkön) nagy tervekkel néz a jövőbe.

Az egység hiánya

Nagyon felemásan ítélik meg az emberek, hogy Kulcsár-Terza József képviselő egymaga benyújtotta a Székely Nemzeti Tanács (SZNT) autonómia-statútumát a parlamentbe. Afölött nincs vita, hogy be kellett nyújtani, de az, hogy egyetlen képviselő tette ezt meg, hiteltelenné és erőtlenné teheti a próbálkozást. Afelől viszont, hogy miért nem támogatták a kezdeményezést legalább a háromszéki képviselők, erősen megoszlanak a vélemények, és nyilvánvaló, hogy valaki erősen csúsztat.

Megégett egy nő

Hétvégén számos alkalommal riasztották a megyei lánglovagokat: több tűzeset történt Háromszéken, ezeket sikerült eloltaniuk, de tehetetlenné vált idős hölgyek segítségére is siettek az életmentők. Pénteken este a sepsiszentgyörgyi Egészség sétány egyik tömbházából kértek segítséget, miután egy idős hölgy lakásából jajveszékelést, segélykéréseket hallottak a szomszédok. Mint utólag kiderült, a körülbelül 75 éves hölgy éppen az ágyból […]

Tarolt a Potio Nobilis

Öt kategóriagyőztes (Champion) nagydíj, 11 arany- és 11 ezüstérem, ez a Potio Nobilis hétvégi „nemesfémzsákmánya” Európa legnagyobb pálinkaversenyén, az ongai Quintessencen. A sepsiszentgyörgyi cégnek egyetlen ezüstérem hiányzott, hogy a legtöbb díjjal elvigye a győztes pálinkafőző díjat is.

Még tart a kampány

Január 31-ig zajlik az ismertető kampány, amely során a megyei munkafelügyelőség szakemberei a bérezések újratárgyalásának fontosságáról tájékoztatják a háromszéki munkaadókat, munkavállalókat – magyarázta legutóbbi beszélgetésünk során Ördög Lajos, a Kovászna megyei munkafelügyelőség vezetője, aki újdonságokról, eredményekről is beszámolt.

Porlunk, mint a szikla?

A polgármesteri hivatalok anyakönyvvezetőitől kapott kimutatások alapján 2017-ben Háromszéken egyedül Sepsiszentgyörgyön nőtt az újszülöttek száma az előző évi adatokhoz viszonyítva, mind Kézdivásárhelyen, mind Kovásznán és Baróton csökkent a házasodási kedv is.

Új év, új helyszín

Hosszú évek hagyományával szakított Barót polgármestere és jegyzője, amikor múlt év végén a városi tanács ülését már nem a polgármesteri hivatal gyűléstermébe, hanem a szomszédos, jelenleg iskolaként is szolgáló épület egyik termébe hívták össze.

Munkaügyi kihágás

Ünnepekkor, illetve hétvégéken történő „dolgoztatásra” folyamatosan panaszkodnak a Kovászna megyei munkafelügyelőségen. Egy konkrét eset apropóján kerestük fel Ördög Lajost, a munkafelügyelőség vezetőjét: sepsiszentgyörgyi olvasónk azt kifogásolta, január elsején is berendelte a munkaadója.

Európai színvonalon

Ünnepélyes keretek között nyitották meg szerdán Sepsiszentgyörgy főterén az új turisztikai információs központot. A hatóságok szerint az „európai színvonalú” létesítmény jelentősen hozzájárul majd a háromszéki turizmus fellendítéséhez.