Nőnapi „ajándék”
Italozás után kapott hajba két zágonbárkányi lakos március 8-án, ami azzal ért véget, hogy a férfi eltángálta élettársát, egy 38 éves nőt. A riasztás után a helyszínre érkezett egyenruhások őrizetbe vették a 31 éves agresszort, a bántalmazott nőt és kiskorú gyermekét egy otthonban helyezték el. Kiderült, hogy a férfi nem először ütött, ráadásul gyanúsított legalább három lopásban Zágonbárkány területén. A 3 ezer lejnyi kárt már meg is térítették a tulajdonosoknak, a vádlott nevére 30 napos előzetes letartóztatási parancsot is kiadtak, fogdában van. <<

A saját lányát!
Február folyamán értesítették a zágoni rendőröket, hogy megerőszakoltak egy 14 éves kislányt. A helyszínelés megállapította, hogy február 20-ra virradóra a kislányt külföldről visszatért apja erőszakolta meg, aki a tett elkövetése után elhagyta az országot. A bizonyítékok összegyűjtése után körözési parancsot adtak ki ellene, és március 11-én Zágon község területén rá is akadtak. Ő is fogdába került. <<

Meglopta a barátját
Pénteken a bodzafordulói rendőrök állítottak meg a 10-es országúton egy haszonjárművet, amelyről kiderült, hogy 29 éves vezetője elkötötte, és akár a viccben, hajtási nélkül vezette a lopott járgányt. Nem volt részeg. A haszonjármű az egyik ismerőséé volt, akivel egy Brassó megyei panzióban szálltak meg, de összevesztek, ezután távozott a géppel. Több bűncselekmény miatt is felel majd. <<

Könnyű balesetek
Vasárnap délután balesethez riasztották a közlekedésieket Kökös területén. A helyszínelés megállapította, hogy egy 78 éves, biciklis férfi figyelmetlenül kanyarodott balra, és egy arra haladó mopedes elütötte. A kerékpáros könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot.
Hétfőre virradóra Uzon területén egy 28 éves nő feltehetően a fáradtság miatt áthajtott a szembejövő sávra személygépkocsijával, és egy kapunak ütközött. A sofőr itt is könnyű sérüléssel mehetett tovább. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2018. március 13., 13:44
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Roviden:(a kommentnek nincs koze az ujsagban megjelent Roviden cimu cikkek egyikehez sem).A mult heten Vladimir Putin orosz allamfo kijelentette,hogy az orosz atomraketak celpontjaiva valnak mindazon orszagok,melyek teruleterol tamadast indit valaki Oroszorszag ellen vagy a tamado fel atomraketait tarolja teruleten ezen bizonyos orszag(vagy orszagok).Tehat magyaran Romania is egy ilyen “target” az oroszok szemeben.A hirt csak azer emlitettem meg,mert a minap neztem meg egy regi 1984-es BBC-s produkciot,mely egy elkepzelt atomhaborurol szolt a hideghaboru alatt,a volt Szovjetunio es Amerika kozt,mely a film szerint egy vilagmeretu humanitarius es termeszeti katasztrofahoz vezet.Hat gyerekek a legremisztobb horrorfilm gyerekjateknak tunik ez a film mellett.A film cime:THREADS (Fonalak) ,1984-es BBC-angol- ausztral koprodukcio,irta Barry Hines.A torrentekrol le lehet tolteni,igaz magyar szinkron nincsen a filmhez,de jo minosegu magyar felirat hozza ketto is van az opensubtitles.com-on.Javaslom mindenki aki csak teheti nezze meg (fokeppen politikai vezereinknek ajanlom),mert miutan megnezte biztosan nem fog egy ket ejszakat jol aludni.Gyerekeknek es gyengebb idegzetueknek, nem ajanlom!

Ajánló

Röviden

Harc egy kicsi ráadásért A kedden közzétett képességvizsga-eredmények után a nyolcadikos diákok összesen 142 óvást tettek le: 31 esetben a magyar nyelv és irodalom, 61 esetben a román, 50 esetben a matematika dolgozatra kapott jegyüket fellebbezték meg – tájékoztatott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A végleges eredményeket június 23-án teszik közzé. << Illemtantábor Az RMDSZ Kézdivásárhelyi […]

Átlátható lesz a pálya

Idén július 13-a és 15-a között kerül sor a Székely vágtára – jelentették be újfent tegnapi sajtóértekezletükön a szervezők. Sztakics Éva és Demeter János elmondta azt is, hogy idén elmarad a szombat esti nagyelőadás, amelynek az lesz a „járulékos következménye”, hogy színpad hiányában mindenhonnan jobb rálátás nyílik a pálya teljes hosszára.

Kell a pénz közművesítésre

Kézdivásárhely tanácsának csütörtöki soros ülése az önkormányzat által év elején kiírt totem-pályázat győzteseinek díjazásával kezdődött.

Amikor bekopog a rendőr

Az Országos Személynyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen méretes, az egész országot átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett: az akció során azokat a 14-18 év közötti vagy felnőtt személyeket keresik fel, akik szerepelnek az országos személynyilvántartásban, de 2017. december 31-ig nem kérték még az első személyigazolványuk kiállítását.

Tíz év a város életében

Tíz év alatt nemcsak mi lettünk idősebbek, hanem a város is jelentősen átalakult – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén Antal Árpád (képünkön). A sepsiszentgyörgyi polgármester abból az alkalomból tekintett vissza az elmúlt évtizedre, hogy majdnem napra pontosan tíz éve (2008. június 20-án) tette le a polgármesteri esküt.

Veszélyes kútvizek

Háromszéken számtalan kút vize baktériumokkal, nitritekkel, nitrátokkal, ammóniával fertőzött, az elemzésre bevitt vízminták 95%-a ilyen, tudtuk meg a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóság keretében működő környezet-egészségügyi iroda szakembereitől.

Most lenne alkalom

Bár a kormánypártoknak kényelmes többségük van a parlamentben, a fontos törvények megszavazásánál az RMDSZ segítségét kérik. Ilyen esetben alkalom lenne megerősíteni a magyarság szempontjából fontos előírásokat – vélik az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői.

Nyáron szekeret, télen szánkót

Gázáremelésről szólnak a híradók – eddig sem volt olcsó a fűtés, semmilyen formájában –, ezt pedig feltételezhetően a kritikusan alulfizetett háromszéki lakosság megsínyli. Mégis, miért állt le a tömbházak szigetelésének folyamata Szentgyörgyön? – érdeklődtünk az illetékeseknél.

Röviden

Emberi csontokra lelt Június 12-én a Gelence fölötti Hertán pusztáján talált emberi csontokat egy erdész, aki azonnal riasztotta a megyei rendőrséget. Tolvaj-Marin Nicoleta, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy az elsődleges vizsgálatok igazolták, hogy valóban emberi csontdarabokról van szó, ám hangsúlyozta, hogy az eddigi nyomozás eredménye nem utal gyilkosságra. A talált csontok nem […]

„Leszivárognak” az Őrkőről

Sepsiszentgyörgy utcáin az elmúlt hetekben megugrott a kóbor kutyák száma, ezek már a városközpontban is zavartalanul heverésznek – jelezték olvasóink. Az illetékesektől érdeklődtünk, akik egy jelenségre mutattak rá.

Nem sérült meg senki

Egy személyszállító kisbusz és egy kisautó ütközött tegnap délelőtt Kézdivásárhely és Kézdisárfalva között. Szerencsére a balesetnek nem voltak komolyabb következményei.

Dolgos fiatalok lehetőségei

A 600 frissen végzett középiskolással is rendkívül alacsony a Kovászna megyei munkanélküliség (3,35 % – 2895 személy), illetve még kisebb a támogatásban részesülők száma (327 személy) – közölte Kelemen Tibor munkaügyi igazgató havi sajtótájékoztatóján.

Kastélyok, kúriák nyomában

Kovászna megyei kastélytúrát szervez az RMDSZ Háromszéki Nőszervezete hölgyek számára 2018. június 30-án, szombaton. Az egész napos, tartalmas kikapcsolódásra június 26-ig lehet jelentkezni.

Lezárnák a földutat

Tegnap Fazakas Ildikó és Miklós András, a Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezetének tagjai az Oltmező utcai, két szociális tömbház lakóinak panaszára kívánta felhívni a közvélemény figyelmét. Góga Árpád, a sajtótájékoztatóra meghívott helyi polgár saját szavaival tolmácsolta az ott lakók lassan 3 éve megoldatlan problémáját.

Sok hozama van

Uzon község polgármestere örömmel tudatta lapunkkal, hogy a vidékfejlesztési minisztériumtól is megkapták a jóváhagyást a község általános rendezési tervére (PUG), és miután a helyi tanács is elfogadta azt, hétéves folyamatra tettek pontot.