Nőnapi „ajándék”
Italozás után kapott hajba két zágonbárkányi lakos március 8-án, ami azzal ért véget, hogy a férfi eltángálta élettársát, egy 38 éves nőt. A riasztás után a helyszínre érkezett egyenruhások őrizetbe vették a 31 éves agresszort, a bántalmazott nőt és kiskorú gyermekét egy otthonban helyezték el. Kiderült, hogy a férfi nem először ütött, ráadásul gyanúsított legalább három lopásban Zágonbárkány területén. A 3 ezer lejnyi kárt már meg is térítették a tulajdonosoknak, a vádlott nevére 30 napos előzetes letartóztatási parancsot is kiadtak, fogdában van. <<

A saját lányát!
Február folyamán értesítették a zágoni rendőröket, hogy megerőszakoltak egy 14 éves kislányt. A helyszínelés megállapította, hogy február 20-ra virradóra a kislányt külföldről visszatért apja erőszakolta meg, aki a tett elkövetése után elhagyta az országot. A bizonyítékok összegyűjtése után körözési parancsot adtak ki ellene, és március 11-én Zágon község területén rá is akadtak. Ő is fogdába került. <<

Meglopta a barátját
Pénteken a bodzafordulói rendőrök állítottak meg a 10-es országúton egy haszonjárművet, amelyről kiderült, hogy 29 éves vezetője elkötötte, és akár a viccben, hajtási nélkül vezette a lopott járgányt. Nem volt részeg. A haszonjármű az egyik ismerőséé volt, akivel egy Brassó megyei panzióban szálltak meg, de összevesztek, ezután távozott a géppel. Több bűncselekmény miatt is felel majd. <<

Könnyű balesetek
Vasárnap délután balesethez riasztották a közlekedésieket Kökös területén. A helyszínelés megállapította, hogy egy 78 éves, biciklis férfi figyelmetlenül kanyarodott balra, és egy arra haladó mopedes elütötte. A kerékpáros könnyebb sérülésekkel megúszta a kalandot.
Hétfőre virradóra Uzon területén egy 28 éves nő feltehetően a fáradtság miatt áthajtott a szembejövő sávra személygépkocsijával, és egy kapunak ütközött. A sofőr itt is könnyű sérüléssel mehetett tovább. <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2018. március 13., 13:44
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Roviden:(a kommentnek nincs koze az ujsagban megjelent Roviden cimu cikkek egyikehez sem).A mult heten Vladimir Putin orosz allamfo kijelentette,hogy az orosz atomraketak celpontjaiva valnak mindazon orszagok,melyek teruleterol tamadast indit valaki Oroszorszag ellen vagy a tamado fel atomraketait tarolja teruleten ezen bizonyos orszag(vagy orszagok).Tehat magyaran Romania is egy ilyen “target” az oroszok szemeben.A hirt csak azer emlitettem meg,mert a minap neztem meg egy regi 1984-es BBC-s produkciot,mely egy elkepzelt atomhaborurol szolt a hideghaboru alatt,a volt Szovjetunio es Amerika kozt,mely a film szerint egy vilagmeretu humanitarius es termeszeti katasztrofahoz vezet.Hat gyerekek a legremisztobb horrorfilm gyerekjateknak tunik ez a film mellett.A film cime:THREADS (Fonalak) ,1984-es BBC-angol- ausztral koprodukcio,irta Barry Hines.A torrentekrol le lehet tolteni,igaz magyar szinkron nincsen a filmhez,de jo minosegu magyar felirat hozza ketto is van az opensubtitles.com-on.Javaslom mindenki aki csak teheti nezze meg (fokeppen politikai vezereinknek ajanlom),mert miutan megnezte biztosan nem fog egy ket ejszakat jol aludni.Gyerekeknek es gyengebb idegzetueknek, nem ajanlom!

Ajánló

Nincs második esély

Továbbra is kiemelt figyelmet fordít a kormány az iskola és munka közötti mezsgyén rekedt fiatalok (ún. NEET-ek) foglalkoztatására, közölte tegnapi sajtótájékoztatóján Kelemen Tibor munkaügyi igazgató.

Fogy az idő

Aki nem regisztrált, vagy nem biztos abban, hogy korábban regisztrált-e, az térjen be az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) és az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) irodáiba, és tegye meg, illetve ellenőrizze ezt a hétvégi határidőig. Aki nem regisztrál, az nem szavazhat a magyarországi országgyűlési választásokon – hangzott el tegnap a közös EMNP–EMNT-sajtóértekezleten.

A nevelés a legfontosabb

Mind azt már korábban megírtuk, idén nyártól tilos a vékony és nagyon vékony falú, fogófüllel ellátott műanyag szatyrok behozatala Romániába, jövő év január 1-jétől pedig ezek forgalmazása is. A rendelkezést a legtöbben üdvözölték, több háromszéki gondolja úgy, hogy fölösleges a sok műanyag zacskó.

Röviden

Kiállítás a víz világnapjára Védd természetesen! – ezzel a jelmondattal hirdetett pályázatot a Kovászna Megyei Vízügyi Hivatal a víz világnapjára. A beérkezett munkákat Sepsiszentgyörgy főterén állítják ki. Az ENSZ és az UNESCO által rendezett víz világnapja jelmondatának megjelenítését kérte fotókon és rajzokon a vízügyi hivatal azoktól, akik beneveztek a pályázatra. Bárki jelentkezhetett, akinek a képeiben […]

Leseperték a statútumot

Ismét a román–magyar párbeszéd ellen szavaztak – állapította meg Kulcsár-Terza József annak kapcsán, hogy a képviselőház közigazgatási bizottsága tegnap 21 szavazattal kettő ellenében vita nélkül elutasította a Székelyföld autonómiájára vonatkozó törvényjavaslatot.

Megalakult az EMÁE

A múlt héten hivatalosan is jegyezték, tehát megalakult az Erdélyi Magyar Állatorvosok Egyesülete – tájékoztatott dr. Sikó Barabási Sándor Kovászna megyei főállatorvos, az említett egyesület elnöke.

Az ár a szemetet is hozta

A napokban Erdővidéken levonult áradat megmutatta azt is, mennyire vigyázunk szülőföldünkre, mennyire vesszük komolyan az elődeink által ránk hagyott természeti örökség tisztaságát, vizeinket, életterünket. A Barót-patak mentén nagy mennyiségű pillepalack akadt „horogra”, de nemcsak a vizek mente szemetes.

Együttműködés és kisebbségvédelem

A csütörtöki kormányinfót sok szempontból tanítani lehetne politikusnak, újságírónak egyaránt. Lázár János, az Orbán Viktor miniszterelnök kabinetjét vezető miniszter magasiskoláját adja annak, hogy miként kell tisztán, érthetően, józanul, türelemmel, érvekkel (no, meg hatalmas háttértudással) válaszolni a néha barátságosnak nagy túlzással sem nevezhető kérdésekre. A március 15-i sajtóbeszélgetés, amelyre Antal Árpád polgármesterrel együtt hívták az újságírókat, természetesen sok szempontból rendhagyónak bizonyult: nem csak azért, mert Sepsiszentgyörgyön került rá sor, igen kötetlen körülmények közepette, de a sajtó is érdeklődéssel fordult a magyar kormány szóvivője felé, aki nem maradt adós azzal, hogy felvilágosítást adjon a magyar álláspontról néhány fontos kérdésben.

Jó úton a MSP

Már csak 15 napunk maradt, hogy elérjük a megfogalmazott célokat. A kisebbségek jogairól szóló polgári kezdeményezés (Minority Safe Pack – MSP) jó úton jár, de még kell százezer aláírás – hangoztatták az RMDSZ helyi vezetői tegnapi sajtóértekezletükön.

Elhunyt 4 nap kezelés után

Újabb életet követelt az influenzavírus a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórházban: az esetet tegnap erősítették meg, a nagybaconi, 65 éves beteg a szakemberek szerint nem szenvedett krónikus betegségekben, halálát tüdőgyulladás okozta.

Gyűrűzik a zászlóbotrány

A prefektus vagy a kormány helyi képviselője, nem tartja be a kormány utasításait, vagy – ami még ennél is rosszabb – nem a kormánytól kapja az utasításait – hangoztatták tegnap az RMDSZ helyi vezetői.

Röviden

Takarmánygyűjtést szerveznek Az Erdővidéket is sújtó áradások következtében kárt szenvedő gazdákat segítené a Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) egy takarmánygyűjtő akcióval. Lakatos László, a HÁRIT alelnöke Erdővidéken járva azt tapasztalta, hogy nagyon sok gazda takarmánya ázott el. Az ifjúsági szervezeti úgy döntött, a gazdák segítségére siet, céljuk ezer bála: 350 széna, 350 szalma és 350 lucerna […]

„Nincs titok, csak éljük az életet”

Március 15-én köszöntötték Pákéban a száz éve Csomakőrösön született és jelenleg Kovásznán élő Ördög, lánykori nevén Antal Ilonát, aki mint elmondta: jó egészségnek örvend, és legalább a 104 éves születésnapját is meg szeretné ünnepelni, hogy megelőzze nagymamáját, aki 103 évet élt.

Mindenkinek csak adnak

Fergeteges volt a hangulat azon a sepsiszentgyörgyi Park vendéglőben tartott szombati találkozón, ahol a Down-szindrómások világnapja alkalmából mintegy 40–50 érintett család, 160 résztvevő jött össze ismerkedni, szórakozni, kötetlenül beszélgetni a Mozgalmas Szamaritánus Keresztyén Egyesület szervezésében. A regionális találkozóra Csíkszeredából, Udvarhelyről, Gyergyószentmiklósról, Kézdivásárhelyről és Brassóból érkeztek.

Ajánló

ELMARAD! A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár mára, március 20-ra beharangozott rendezvénye – a Magyar Szemle folyóirat estje és Gróh Gáspár előadása – objektív okok miatt egy későbbi időpontra halasztódik. A szervezők az érdeklődők elnézését és megértését kérik.   MŰVÉSZ MOZI Ma: 16.15 Hurrikán meló (am. akcióthriller, 100 p., 2018.); 16.30 A Viszkis (magy. akciófilm, […]