Ötezer lejre büntették

Tizenkét köbméter tűzifára nem volt hivatalos papírja annak a férfinak, akit Sepsikőröspatakon állítottak meg az egyenruhások. Megbüntették, a fát elkobozták. 

Zöldség- és gyümölcstermesztő társulások figyelmébe

A kormány elfogadta azt a határozatot, amelynek alapján az európai mezőgazdasági hitelkeretből (Fondul European de Garantare Agricolă – FEGA) anyagi támogatást nyújtanak zöldség- és gyümölcstermesztő egyesületeknek, társulásoknak a termények értékesítésére. A támogatással a minisztérium segíteni szeretné e szakterületen a termesztői társulások létrejöttét és működtetését, ugyanakkor hozzájárul ahhoz, hogy a társulások folyamatosan lássák el a nagykereskedelmi egységeket, vagy akár exportra is termesszenek. A finanszírozásért a társulásoknak el kell készíteniük egy 3–5 éves üzleti tervet. A jóváhagyott terv alapján az Európai Unió a társulások valós költségének az 50%-át téríti meg. Azok, akinek már van üzleti tervük, november elsejéig az APIA megyei kirendeltségéhez fordulhatnak. 

LEADER-találkozók

Október 16–24. között az Alutus Regio Egyesület munkatársai a LEADER-térséghez tartozó tizenkét községben és Baróton a közeljövőben kiírásra kerülő pályázati lehetőségeket ismertetik az érdeklődőkkel. Az ismertetők helyszínei: október 16-án, hétfőn Árkoson (10 óra, polgármesteri hivatal), Sepsikőröspatakon (12 óra, polgármesteri hivatal) és Málnáson (15 óra, református egyház gyűlésterme). Október 17-én, kedden Bölönben (10 óra, Borvizek Útja kezelőközpont), Nagyajtán (12 óra, Áldás Háza) és Nagybaconban (15 óra, művelődési otthon). Október 18-án, szerdán Sepsibükszádon (10 óra, polgármesteri hivatal vendégháza), Mikóújfaluban (12 óra, polgármesteri hivatal) és Gidófalván (15 óra, polgármesteri hivatal). Október 19-én, csütörtökön Vargyason (10 óra, polgármesteri hivatal), Bardocon (12 óra, polgármesteri hivatal) és Baróton (15 óra, Party Pub vendéglő emeleti terme). Október 24-én, kedden Sepsibodokon (12 óra, Kakukk csárda). 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Figyelnek a reptérre

A megyei tanács rendkívüli ülésén döntöttek arról, hogy 6000 lejjel támogatják az Andrei Mureşanuan Színház november elején zajló Dbutan-T fesztivál megszervezését, és a megyetanácselnök beszélt a brassói reptér ügyéről is.

Irány a Bodoki-hegység!

A Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központnak köszönhetően elkészült a Bodoki-havasok teljes turistaútvonalának kijelölése, ami GPS-szel is elérhető, 17 turista ösvényt jelent 170 km hosszú szakaszon.

„Húsz év rólunk – értük”

Nagylélegzetű rendezvénnyel, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében tartott konferenciával ünnepelte tegnap a Kovászna Megyei Gyermekjogvédelmi Igazgatóság fennállásának huszadik évfordulóját, 20 év rólunk – értük címmel.

Röviden

Díjazzák az év vállalkozóit Huszonnegyedik alkalommal díjazza a legeredményesebb háromszéki cégeket a kereskedelmi és iparkamara. Pénteken 19 órától a sepsiszentgyörgyi Leonor Ballroomban több mint 1100 kiemelkedő eredményt elért céget díjaznak. Idén első alkalommal kap oklevelet az év leg­innovatívabb háromszéki vállalkozása, és az év háromszéki gazdasági újságírója is.  Mentorokat keresnek Vállalkozói iskolát indít a Háromszéki Ifjúsági […]

Tüntet a Sanitas

Tüntetést tart ma délelőtt a fővárosban a Sanitas Szakszervezeti Szövetség, amiért a kormány halogatja az egészségügyi és a szociális ellátórendszer gondjainak megoldását. A megmozduláson 130 Kovászna megyei dolgozó is részt vesz.

Minden jó, ha a vége jó

Nem lett igazuk azoknak, akik sáros őszt, járhatatlan utat, járdákat jósoltak a baróti, az alakja miatt csak Kifli-negyedként emlegetett városrész lakóinak, hiszen némi huzavona után igaz, de a munkálat most már a mindenki által várva várt végkifejlet felé közeledik.

Bicikliút-gondok Szentgyörgyön

Olvasónk arra panaszkodott, Sepsiszentgyörgyön kevés a bicikliút és sáv, illetve ami van, az is fejetlenül lett kialakítva. A férfi egy helyi sportoló megbírságolása kapcsán tette fel a kérdést, hogy a központi parkban miért nem lehet kerékpározni.

Röviden

Jelen volt az őrangyala Hétfő délután szerencsés módon ütközött egy kamionnal az a vigyázatlan sofőr, aki a tejgyári úton kifelé haladva a városból úgy kanyarodott balra a Csíki utcába, hogy nem adott elsőbbséget a szembejövő haszonjárműnek. Személyi sérülés nem történt a balesetben, de az autóvezető 6 büntetőpontot kapott, és két hónapra elvették a jogosítványát. Részeg […]

A város is támogatja a sportot

A megyei tanács után Sepsiszentgyörgy képviselőtestülete is tegnapi rendkívüli ülésén fogadta el a sportprogramok finanszírozási feltételeire, követelményeire és módszertanára vonatkozó szabályzatot a sporttörvény előírásai alapján. Ez azt jelenti, hogy a város is kiírhatja az élsport támogatására szánt pályázatot.

Ismét büntettek

A háromszéki fogyasztóvédelem munkatársai szeptemberben nem kevesebb mint 121 ellenőrzésen vettek részt, továbbá 26 panaszt jegyeztek fel, vizsgáltak ki.

Szemkiszúrás a kilövési kvóta

Minden este bejár a medve Sepsibükszádra, az emberek félnek kimenni a házból – írja szerkesztőségünknek címzett levelében Bács Márton Csaba. A sepsibükszádi polgármester szerint ebben a formában a sokat emlegetett kilövési engedély csak „szemkiszúrás”.

40-en felül a donorok száma

Múlt héten, október 12-én a megyei vérközpont munkatársainak részvételével szerveztek nagyszabású váradási kampányt a kézdivásárhelyi municípiumi kórházban. Az eredmény, azaz 42 alkalmasnak talált véradó jónak mondható, tudtuk meg az illetékesektől.

Sokrétű adatbázis készül

Idén nyáron 941 középiskolás és szakiskolás végzős regisztrált a munkaerő-foglalkoztatási hivatalban, közülük azokat várják a pénteken megrendezendő állásbörzére, akik nem mentek (nappali tagozatra) egyetemre. A börzét országos szinten megrendezik – számolt be a sajtónak Kelemen Tibor igazgató tegnapi sajtótájékoztatóján.

Egy minimálbér nyaralásra

Elfogadta a szenátus hétfői plenáris ülésén az üdülési jegyek kiosztására vonatkozó, 2017/46-os sürgősségi kormányrendeletet törvényerőre emelő tervezetet. Egyes szakemberek szerint ebből még nem kell messzemenő következtetéseket levonni.

Akcióban a SMURD

Idén – az első kilenc hónapban – a háromszéki rohammentők nem kevesebb mint 1998 alkalommal szálltak terepre, ebből 1987 orvosi eset volt, illetve 11 alkalommal közúti balesetek során a roncsok közé szorult áldozatot kellett kimenteniük. Arra voltunk kíváncsiak, milyen esetekben kérték legtöbbször a segítségüket.