Hétfőtől egyirányú lesz a Széna utca

Sepsiszentgyörgy önkormányzata tájékoztatja a lakosságot, hogy október 15-től, hétfőtől egyirányú lesz a Széna utca, a Lázár Mihály utcából a Horgász utca irányában lehet csak közlekedni. Az intézkedésre a lakosság kérésére került sor. Az egyirányú forgalomnak köszönhetően a parkolóhelyek biztosítása is megoldódik a Széna utcában.

Aszfaltozás miatt parkolási tilalom

Aszfaltozási munkálatok miatt október 15–17. között tilos lesz parkolni a sepsiszentgyörgyi Bem József utcában. Október 15–17. között a Bem József utcában újraaszfaltozzák a közlekedési sávot, ezért jövő hétfőn, kedden és szerdán az út teljes szakaszán tilos lesz a parkolás.

Másfél évtizedet megért idősotthon

Kétnapos rendezvénnyel emeli ki a sepsiszentgyörgyi Zathureczky Berta Központ fennállásának 15. évfordulóját a jövő hét elején: hétfőn, október 15-én reggel 9-kor kezdődik az évfordulós ünnepség, ahol Klárik Mária intézményvezető rövid intézménytörténeti áttekintője után Sztakics Éva alpolgármester is köszönti az időseket, és az életük szebbé tételére szerződött alkalmazottakat.

Háromszékiek a tállyai BBQ-fesztiválon

Két háromszéki csapat vesz részt október 12–14. között a magyarországi Tállyán a Kansas City Barbeque Society (KCBS) hivatalos versenyfordulóján.

A tokaji borvidéken zajló II. Tállya BBQ Verseny & Fesztiválra Európa minden részéből érkező csapatok 6 kategóriában küzdenek meg a dobogós helyezésekért. Ezen kívül a KCBS felajánlása szerint a legjobb helyezést elérő magyar csapat szabadkártyát kap a 2019-es Jack Daniel’s világbajnokságon való részvételre. A Kovászna Megye Turizmusáért Egyesület, társulva a sepsiszentgyörgyi Eleven Street Food-al, Transylvanian BBQ csapatként versenyez. Bunta Álmos, az Eleven Street Food ügyvezetője szerint fontos, hogy a helyi közösséggel megismertessék, miben rejlik a hagyományos flekkensütés és a barbecue-zás közötti különbség, illetve elterjesszék azt. A másik megyeszékhelyi csapat, a Bertis BBQ Family, amelynek sütőmestere Falvai János, a tállyai esemény kapcsán elmondta: a barbeque-zás „egy életérzés, teljesen más világ. A magyarországi rendezvényen 37 csapat erősíti a mezőnyt, ahol jelen lesz Európa első nyolc csapata is.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
  • User
    Dátum: 2018. október 12., 8:40
    ÉRTÉKELÉS: -3

    Roviden: A tegnap esti Starea Natiei cimu szatirikus politikai musorban Dragos Patraru ismet szuper musort hozott ossze.A rohogestol meg most is faj a torkom,hogy ez mit rakott ra a hatalomra es az opoziciora egyarant.Mert ebben a musorban sem Dragneat, sem Johannist,sem a tobbieket nem kimeltek.A rend eber oreire a roman rendorsegre,akik bilincsbe vittek el Ploiesti-en egy zoldsegarusnot…,ez aztan szuper jo ,es sajnos szuper igaz volt,amit Patraru ezekre rarakott.De nem kimelte a bankarokat sem,akiket Romania kifosztoinak nevezett es azt mondta roluk,idezem:”Degeaba va imbracati la cravata si costume la patru ace,ca tot a sobolani mirositi”.(magyarul kb. igy hangzik:”Hiaba oltoztok nyakkendobe es rendruhaba,mert ugyis patkany szagotok van.”) Huha! Ez kemeny volt,mi?! Na ugy latszik ott Bukarestbe nagyobb demokracia van mint Szekelyfoldon.Ott szabad ilyeneket mondani.Amikor en irtam ilyeneket a kommentjeimbe,azokat szepen mellozte a Hirmondo.Pedig ez igy igaz gyerekek,ahogyan ez a Patraru mondta az este.Egyesek oltozhetnek rendruhaba es nyakkendobe,mert a patkany szagukat ezzel sem tudjak elpalastolni.Mondtam en nektek,hogy nem a ruha teszi az embert.

Ajánló

Röviden

Terítéken a víz minősége Tegnap tanácsülést tartottak Kézdivásárhelyen. Az alig pár perces ülés során módosították a költségvetést, elfogadták a kézdivásárhelyi műjégpálya közélelmezési helyiségének bérbeadására vonatkozó tanácshatározat módosítását, és rábólintottak a Kanta utca 29/A szám alatti ingatlan (a bútorgyár szomszédságában levő téglaépületről van szó – szerk.) adminisztrálási jogának a visszavonását. Döntés született a New Fashion készruhagyártól […]

Kirakatokat is betörtek

Baróton úgy tűnik, hogy a fiatalok nem tudnak összhangba kerülni az elvárásokkal, ami az éjszakai órákban való viselkedést illeti, és ez a legutóbbi tanácsülésen is napirendre került.

Bedő Albertre emlékeznek

A falu legnagyobb szülöttjére emlékeznek szombaton Kálnokon: éppen száz éve hunyt el Bedő Albert, a legnagyobbnak tekintett magyar erdész. Az unitárius templomban és a mellette álló sírnál és emléktáblánál szombaton 13 órától tartanak megemlékezést.

Éltető víz Pákéban

A jó minőségű ivóvíz nélkülözhetetlen, mindannyiunk számára fontos volt ez a beruházás – mondta el tegnap Tán­czos Szabolcs. Barátos község polgármestere nehezen leplezte örömét, hogy „megnyithatta a csapot” Pákéban, és az emberek finom ivóvízhez juthatnak.

Máltai szűrés indul

Szűrőprogramot indít jövő héten Magyar Máltai szeretetszolgálat, annak erdélyi osztálya. A Tischler Ferenc országos főtitkár által koordinált program általános állapotfelmérés, tüdőgyógyászat, szemészet és gyermekortopédia területére terjed ki, és várhatóan 1200 embert érint.

11 millió lejt pályáznak

Úgy tűnik, anyagilag kedvező időszak áll a baróti kórház előtt, legalábbis erre lehetett következtetni a városban csütörtökön lezajlott rendkívüli tanácsülésen elhangzottakból.

Parkolódíjakból okostáblák

Harmadik mandátumom egyik prioritása az oktatás – indokolta meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, miért is épp a Mikes Kelemen Elméleti Líceumot választotta a tegnapi kihelyezett sajtótájékoztató helyszínéül, amelyet Sztakics Éva alpolgármesterrel együtt tartott. Kifejtette, az oktatásban a soft és a hard egyaránt fontos, előbbin a különböző fejlesztési programokat, ösztöndíjakat értve, utóbbin az ingatlanokat, intézményeket.

Két autó ütközött Kilyén és Szotyor között

Két autó ütközött csütörtök reggel a DN12 jelzésű úton Kilyén és Szotyor között. Egy személyt kórházba szállítottak. A baleset következtében közel két órán át akadozott a forgalom az említett útszakaszon, dél körül vehették újra birtokba a teljes útfelületet az arra közlekedők. A megyei rendőrség tájékoztatása szerint a baleset a követési távolság be nem tartása miatt […]

Röviden

Iskola az iskola után Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2015-től támogatja azt a Diakónia Keresztény Alapítvány által indított délutáni oktatási programot, amelynek célja a sepsiszentgyörgyi hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek megsegítése. A program során az elemi osztályokba járó gyerekek heti négy napon meleg ebédet kapnak, majd oktatók segítségével oldják meg a házi feladatokat. Ugyanakkor közösségépítő játékokban és csoportos […]

Új embereket a politikába

A szervezőkön és az újságírókon kívül alig volt ember tegnap délben Sepsiszentgyörgy központjában, aki Dacian Cioloşra várt volna. A volt miniszterelnöknek, ennek ellenére sikerült néhány aláírást összegyűjtenie az Új emberek a politikában című kampányában.

Így is lehet!

Még az a csoda is megeshet, hogy a bevállalt határidőre, mindössze három nap alatt, felújítják egy sepsiszentgyörgyi belvárosi utca útburkolatát. „Csak” ember, felszerelés, anyag és egyáltalán nem utolsósorban, szervezés szükségeltetik.

Juhokat ölt a medve

Az alsócsernátoni Makó János öregségére döntötte el, hogy juhokat fog nevelni, azonban a jószágokban lelt öröme hamar véget ért, mert kedden éjszaka, szerdára virradólag a medve egytől egyig elpusztította állatait. Nem ő az első károsult a községben, és vélhetően nem is az utolsó, mert bár kilövési engedélyt hármat adtak, de a medveportyázásoknak azok se vetettek véget.

Bevonnák a várost

Az oldaná meg a Szakszervezetek Művelődési Házának kérdését, hogyha a megyeszékhelyi tanács hosszú távon bérbe venné, és működtetné azt – véli Vasile Neagovici. A Sanitas Szakszervezet Kovászna megyei elnöke szerint, ahogy most van, az biztosan nem jó.

Akadozó időpontkérés

Több olvasónk fordult levélben szerkesztőségünkhöz, hogy a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében működő diszpécser szolgálat telefonszámán hiába csengetnek napokig, mégsem sikerül időpontot kérni, válaszra sem méltatják őket.

A legrosszabb megoldás

Elkezdődött az avarégetés szezonja, amikor a lehullott leveleket és a kerti hulladékokat sokan egyszerűen felgyújtják és elégetik. A tarló- és avarégetés nem teljesen tilos Romániában, viszont csak ellenőrzött körülmények között végezhető el a művelet.