Gyorshajtó balesetezett
Felborult egy nyergesvontató a DN11 jelzésű úton, Bereck és Ojtoz között tegnap délután. A jármű sofőrjét kórházba szállították, állapotáról egyelőre nincsenek hírek. Az utat fél sávon lezárták, a kamiont daru segítségével emelték ki. A közlekedésiek szerint a balesetet a túl nagy sebesség okozta. <<

Liviu Pampu Romanescu lesz az új megyei rendőrfőkapitány?
Médiainformációk szerint megvan a keddi versenyvizsga „nagy nyertese”, így a jelentkezők közül végül a brassói származású, pályafutását Predealon kezdő Liviu Pampu Romanescu lesz az új megyei rendőrfőkapitány Háromszéken.
Bartok Alexandru, a Kovászna megyei rendőrség szóvivője érdeklődésünkre elmondta, hogy egyelőre nem kaptak hivatalos értesítést Bukarestből – ahol különleges bizottság előtt zajlott a vizsga –, így nem tudja megerősíteni a hírt, és az sem mellékes, hogy a versenyvizsga eredménye még megfellebbezhető. A szóvivő ígérte, ahogyan értesítik őket „a központból”, azonnal sajtóközleménnyel rukkolnak elő, és közzéteszik az új megyei rendőrfőkapitány nevét. <<

Három tűz egyszerre
Kedden este, 8–9 óra között három tűzesethez is riasztották a megyei tűzoltókat: egy sepsiszentgyörgyi, egy előpataki, illetve egy zágoni hívás miatt szálltak ki terepre a lánglovagok, végül két esetben nem kellett tüzet oltsanak. Tolvaj Mariustól, a megyei tűzoltóság szóvivőjétől megtudtuk, hogy elsőre Sepsiszentgyörgyön egy kereskedelmi egységtől riasztották az egyenruhásokat, akik a helyszínen végül mégsem kellett beavatkozzanak, mivel az ottani alkalmazottak az érkezésükig már megfékezték a lángnyelveket, amelyek egy csarnokban törtek fel. Ezzel párhuzamosan Előpatakról kértek segítséget, mert egy lakóház kigyulladt: itt sikerült 2 tűzoltóautóval megfékezni a valószínűleg a rosszul szigetelt, gyúlékony anyagokhoz túl közel lévő kémény okozta lángokat. A lángok végül 25 négyzetméteren károsították a tetőszerkezetet, illetve a manzárdszobákban tönkrement több elektromos szerkezet, bútorok, textilanyagok. Az előpataki oltás közben Zágonból is befutott egy segélykérés, mivel itt is kigyulladt egy lakás: ide is két tűzoltóautóval siettek ki a tűzoltók, de végül nem kellett beavatkozzanak, mivel a házigazda időközben eloltotta a tüzet, amely miatt egy szőnyeg és egy fotel károsult. (tt) <<

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Terítéken a víz minősége Tegnap tanácsülést tartottak Kézdivásárhelyen. Az alig pár perces ülés során módosították a költségvetést, elfogadták a kézdivásárhelyi műjégpálya közélelmezési helyiségének bérbeadására vonatkozó tanácshatározat módosítását, és rábólintottak a Kanta utca 29/A szám alatti ingatlan (a bútorgyár szomszédságában levő téglaépületről van szó – szerk.) adminisztrálási jogának a visszavonását. Döntés született a New Fashion készruhagyártól […]

Kirakatokat is betörtek

Baróton úgy tűnik, hogy a fiatalok nem tudnak összhangba kerülni az elvárásokkal, ami az éjszakai órákban való viselkedést illeti, és ez a legutóbbi tanácsülésen is napirendre került.

Bedő Albertre emlékeznek

A falu legnagyobb szülöttjére emlékeznek szombaton Kálnokon: éppen száz éve hunyt el Bedő Albert, a legnagyobbnak tekintett magyar erdész. Az unitárius templomban és a mellette álló sírnál és emléktáblánál szombaton 13 órától tartanak megemlékezést.

Éltető víz Pákéban

A jó minőségű ivóvíz nélkülözhetetlen, mindannyiunk számára fontos volt ez a beruházás – mondta el tegnap Tán­czos Szabolcs. Barátos község polgármestere nehezen leplezte örömét, hogy „megnyithatta a csapot” Pákéban, és az emberek finom ivóvízhez juthatnak.

Máltai szűrés indul

Szűrőprogramot indít jövő héten Magyar Máltai szeretetszolgálat, annak erdélyi osztálya. A Tischler Ferenc országos főtitkár által koordinált program általános állapotfelmérés, tüdőgyógyászat, szemészet és gyermekortopédia területére terjed ki, és várhatóan 1200 embert érint.

11 millió lejt pályáznak

Úgy tűnik, anyagilag kedvező időszak áll a baróti kórház előtt, legalábbis erre lehetett következtetni a városban csütörtökön lezajlott rendkívüli tanácsülésen elhangzottakból.

Parkolódíjakból okostáblák

Harmadik mandátumom egyik prioritása az oktatás – indokolta meg Antal Árpád sepsiszentgyörgyi polgármester, miért is épp a Mikes Kelemen Elméleti Líceumot választotta a tegnapi kihelyezett sajtótájékoztató helyszínéül, amelyet Sztakics Éva alpolgármesterrel együtt tartott. Kifejtette, az oktatásban a soft és a hard egyaránt fontos, előbbin a különböző fejlesztési programokat, ösztöndíjakat értve, utóbbin az ingatlanokat, intézményeket.

Két autó ütközött Kilyén és Szotyor között

Két autó ütközött csütörtök reggel a DN12 jelzésű úton Kilyén és Szotyor között. Egy személyt kórházba szállítottak. A baleset következtében közel két órán át akadozott a forgalom az említett útszakaszon, dél körül vehették újra birtokba a teljes útfelületet az arra közlekedők. A megyei rendőrség tájékoztatása szerint a baleset a követési távolság be nem tartása miatt […]

Röviden

Iskola az iskola után Sepsiszentgyörgy önkormányzata 2015-től támogatja azt a Diakónia Keresztény Alapítvány által indított délutáni oktatási programot, amelynek célja a sepsiszentgyörgyi hátrányos helyzetű családokból származó gyermekek megsegítése. A program során az elemi osztályokba járó gyerekek heti négy napon meleg ebédet kapnak, majd oktatók segítségével oldják meg a házi feladatokat. Ugyanakkor közösségépítő játékokban és csoportos […]

Új embereket a politikába

A szervezőkön és az újságírókon kívül alig volt ember tegnap délben Sepsiszentgyörgy központjában, aki Dacian Cioloşra várt volna. A volt miniszterelnöknek, ennek ellenére sikerült néhány aláírást összegyűjtenie az Új emberek a politikában című kampányában.

Így is lehet!

Még az a csoda is megeshet, hogy a bevállalt határidőre, mindössze három nap alatt, felújítják egy sepsiszentgyörgyi belvárosi utca útburkolatát. „Csak” ember, felszerelés, anyag és egyáltalán nem utolsósorban, szervezés szükségeltetik.

Juhokat ölt a medve

Az alsócsernátoni Makó János öregségére döntötte el, hogy juhokat fog nevelni, azonban a jószágokban lelt öröme hamar véget ért, mert kedden éjszaka, szerdára virradólag a medve egytől egyig elpusztította állatait. Nem ő az első károsult a községben, és vélhetően nem is az utolsó, mert bár kilövési engedélyt hármat adtak, de a medveportyázásoknak azok se vetettek véget.

Bevonnák a várost

Az oldaná meg a Szakszervezetek Művelődési Házának kérdését, hogyha a megyeszékhelyi tanács hosszú távon bérbe venné, és működtetné azt – véli Vasile Neagovici. A Sanitas Szakszervezet Kovászna megyei elnöke szerint, ahogy most van, az biztosan nem jó.

Akadozó időpontkérés

Több olvasónk fordult levélben szerkesztőségünkhöz, hogy a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében működő diszpécser szolgálat telefonszámán hiába csengetnek napokig, mégsem sikerül időpontot kérni, válaszra sem méltatják őket.

A legrosszabb megoldás

Elkezdődött az avarégetés szezonja, amikor a lehullott leveleket és a kerti hulladékokat sokan egyszerűen felgyújtják és elégetik. A tarló- és avarégetés nem teljesen tilos Romániában, viszont csak ellenőrzött körülmények között végezhető el a művelet.