Fejbe ütötte a tolvaj
Vasárnap délután (18.30-kor) K. B. sepsiszentgyörgyi lakos jelentette a 112-es sürgősségi hívószámon, hogy egy ismeretlen személy fejbe ütötte a szomszédját a Borvíz utcában. Lapunk értesülése szerint a 69 éves áldozat, K. G. arra lett figyelmes, hogy egy férfi be akar hatolni a református Vártemplom parókiájára. Az idős férfi el akarta kapni a betörőt, az viszont egy vasrúddal fejbe ütötte, és kereket oldott. Szerencsére az esetnek szemtanúja is volt, aki a rendőrséget riasztotta. Az áldozatot koponyatöréssel és részleges bénulást okozó agyi vérömlennyel szállították a Dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórházba, ahonnan állapota súlyosbodása miatt továbbvitték a marosvásárhelyi klinikára. Meg nem erősített értesüléseink szerint a helyszínre siető rendőrök eredményesek voltak, a parókiáról távozóban a helyszínen fogták el a 44 éves B. B.-t, és a kerítésen belül megtalálták a korábban elemelt kábeleket, szerszámokat. A gyanúsított ellen rablás és gyilkossági kísérlet vádjával indult eljárás. <<

Részegen balesetezett
Hétfőn késő délután Nagyborosnyón, a 121A jelzésű községi úton anyagi kárral járó balesethez riasztották a rendőrséget. A helyszínelők megállapították, hogy a vétkes sofőr, B. A. elvesztette uralmát a jármű fölött, beleszaladt autójával a 139-es ház előtti átereszbe és sáncba, majd igyekezett eltüntetni a nyomokat, és beparkolt a 172-es ház udvarára. A rendőrség megtalálta a megrongálódott autót, majd a sofőr töredelmesen bevallotta, mi történt, valamint hogy az anyósülésen ülő, 52 éves testvére az arcán kisebb sérüléseket szenvedett a kinyíló légzsáktól. Mivel a sofőr alkoholszagot árasztott, megszondáztatták, és 1 mg-os légalkohol-szintet mértek nála, így ittas vezetésért bűnügyi vizsgálatot indítottak. <<

Sebességmérés
Ma a 121-es megyei úton Kézdivásárhelyen, Szentkatolnán, Imecsfalván és Zabolán, a 11-es országúton Kökösben, Uzonban, Szentivánlaborfalván, Nyujtódon és Lemhényben, a 12-es országúton Kilyénben, Oltszemen, Mikóújfaluban, Szotyorban és Bükszádon, valamint Kézdivásárhelyen és Sepsiszentgyörgyön folyik sebesség­ellenőrzés. <

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Ismét jó célért tekertek

Amint arról írtunk, csütörtökön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi önkormányzattal negyedik alkalommal rendezte meg a Tekerj egy jó célért! adománygyűjtő akciót.

Piknik az Avas-tetőn

A szervezők a pénteki esős időjárás miatt úgy döntöttek, nem tartják meg a Szent Iván-éji álomra keresztelt, szombati rendezvényt, ami Almás és Lemhény közös falunapjaként is felfogható. Ennek ellenére pár száz ember így is felment a tetőre, ahol végül tábortüzet is gyújtottak.

Hatékony manipulálás

Menti a bőrét a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége, azért módosítják a Büntetőeljárási törvénykönyvet – legalábbis ettől hangos a közélet, ezért tüntetnek ezrek naponta az utcán. Ez „jól hangzik”, csak torz, és hatékony manipulálás eredménye – mondta pénteki sajtóértekezletén Márton Árpád.

Tíz év a város életében

Az elmúlt évtized megvalósításairól beszélt legutóbbi sajtóértekezletén a sepsiszentgyörgyi polgármester. Antal Árpád majdnem napra pontosan tíz éve tette le a polgármesteri esküt.

Nem történt támadás

Közösségi oldalakon egyre gyakoribb az elcsatangolt, a gazdijukat „kereső” fajkutyák fényképe. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a szépmezői kutyamenhelyen nőtt-e a fajkutya-befogások száma.

Ismét dübörögtek a lóerők

Hétvégén Kézdivásárhelyen rendezték meg a Klausenburg Retro Racing névre hallgató retróautó-bemutató és -verseny hetedik kiadását, amely a szombat délelőtti eső ellenére ismét sikeresnek bizonyult.

Székelyföld értékei Manchesterben

Különböző zenei és művészeti műfajt képviselő, Kovászna megyéhez köthető produkciók is szerepeltek a második manchesteri Góbéfesten, amelyet idén a családoknak szóló fesztiválként hirdettek meg. Székelyföld kulturális nagykövetei ezen a hétvégén belakták Manchester főterét, ahol vasárnap délig több mint tízezren fordultak meg.

Röviden

Harc egy kicsi ráadásért A kedden közzétett képességvizsga-eredmények után a nyolcadikos diákok összesen 142 óvást tettek le: 31 esetben a magyar nyelv és irodalom, 61 esetben a román, 50 esetben a matematika dolgozatra kapott jegyüket fellebbezték meg – tájékoztatott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A végleges eredményeket június 23-án teszik közzé. << Illemtantábor Az RMDSZ Kézdivásárhelyi […]

Átlátható lesz a pálya

Idén július 13-a és 15-a között kerül sor a Székely vágtára – jelentették be újfent tegnapi sajtóértekezletükön a szervezők. Sztakics Éva és Demeter János elmondta azt is, hogy idén elmarad a szombat esti nagyelőadás, amelynek az lesz a „járulékos következménye”, hogy színpad hiányában mindenhonnan jobb rálátás nyílik a pálya teljes hosszára.

Kell a pénz közművesítésre

Kézdivásárhely tanácsának csütörtöki soros ülése az önkormányzat által év elején kiírt totem-pályázat győzteseinek díjazásával kezdődött.

Amikor bekopog a rendőr

Az Országos Személynyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen méretes, az egész országot átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett: az akció során azokat a 14-18 év közötti vagy felnőtt személyeket keresik fel, akik szerepelnek az országos személynyilvántartásban, de 2017. december 31-ig nem kérték még az első személyigazolványuk kiállítását.

Tíz év a város életében

Tíz év alatt nemcsak mi lettünk idősebbek, hanem a város is jelentősen átalakult – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén Antal Árpád (képünkön). A sepsiszentgyörgyi polgármester abból az alkalomból tekintett vissza az elmúlt évtizedre, hogy majdnem napra pontosan tíz éve (2008. június 20-án) tette le a polgármesteri esküt.

Veszélyes kútvizek

Háromszéken számtalan kút vize baktériumokkal, nitritekkel, nitrátokkal, ammóniával fertőzött, az elemzésre bevitt vízminták 95%-a ilyen, tudtuk meg a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóság keretében működő környezet-egészségügyi iroda szakembereitől.

Most lenne alkalom

Bár a kormánypártoknak kényelmes többségük van a parlamentben, a fontos törvények megszavazásánál az RMDSZ segítségét kérik. Ilyen esetben alkalom lenne megerősíteni a magyarság szempontjából fontos előírásokat – vélik az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői.

Nyáron szekeret, télen szánkót

Gázáremelésről szólnak a híradók – eddig sem volt olcsó a fűtés, semmilyen formájában –, ezt pedig feltételezhetően a kritikusan alulfizetett háromszéki lakosság megsínyli. Mégis, miért állt le a tömbházak szigetelésének folyamata Szentgyörgyön? – érdeklődtünk az illetékeseknél.