A kézdivásárhelyi Református Kollégium tavalyi végzősei

Lapunk összegyűjtötte a megyei magyar középiskolák által szervezett ballagási ünnepségek időpontját: a sort három kézdivásárhelyi iskola nyitja.

Kézdivásárhelyen
Május 18-án, pénteken 10 órától tartják a ballagási ünnepséget a Gábor Áron Műszaki Oktatási Központban, ahol két líceumi osztály 53, két szakiskola 44, egy esti szaklíceum 32 és egy posztliceális osztály 27 végzősét búcsúztatják. Ugyanezen a napon a Református Kollégium két osztályának 56 végzőse köszön el az iskolától a református templomban, a 11 órától kezdődő ünnepségen.
Pénteken 16 órakor a Vigadó Művelődési Házban búcsúzik a Babeş-Bolyai Tudományegyetem kihelyezett tagozatának, a tanító- és óvodapedagógia szaknak 13 főiskolása.
Május 25-én, pénteken 10 órakor a Nagy Mózes Elméleti Líceumban négy osztály 114 végzősének szól utoljára a csengő. 11 órakor az Apor Péter Szaklíceum három líceumi osztályának 57, két esti tagozatának 34 és két szakosztályának 58 végzőse ballag. A Bod Péter Tanítóképzőben június 1-én 11 órától csengetik ki a két osztály 59 végzősét.

Sepsiszentgyörgyön
A Mikes Kelemen Líceum május 26-án, szombaton 10 órától csengeti ki három végzős osztályát. 10 órától búcsúztatják a Berde Áron Kereskedelmi Líceum végzőseit (két 12. és egy 13. osztály), a Puskás Tivadar Szakközépiskola egy líceumi, két szakiskolai és három technikumi osztályát, valamint a Református Kollégium két osztályát, akik a belvárosi református templomban tartott istentiszteleten köszönnek el az alma matertől.
A Székely Mikó Kollégium végzősei – három osztály – június 2-án ballagnak 10 órától. A BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar keretein belül működő Közigazgatás szak végzőseinek (25 végzős) június 14-én 11 órától lesz a kicsengetése. A Környezettudományi Kar keretein belül működő Környezettudomány szak végzősei (15-en) június 14-én 11 órától ballagnak.
Kovásznán és Baróton
Május 26-án, szombaton 10 órától a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban két reál és egy humán osztály 59 végzősétől búcsúznak, míg a kétosztálynyi 20 szakiskolás június 15-én ballag.
A Baróti Szabó Dávid Líceum május 26-án, szombaton 9 órától tartja a ballagási ünnepségét, melyen négy osztály 79 diákja búcsúzik az iskolától.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Áthelyezték Bekééket A feketehalmi börtönből a csíkszeredaiba kerül Beke István és Szőcs Zoltán, az ún. székely terrorista ügyben négy-négy évre bebörtönzött két kézdivásárhelyi fiatalember. A hozzátartozók fel is keresték az elítélteket, így Szőcs Csongor, Zoltán testvére is. Elmondta: most pszichikailag jobb állapotban vannak, mint Feketehalmon, ahol a tranzitban lévén, mindenféle emberekkel voltak kénytelenek egy levegőt […]

Kezdődik a pótérettségi

Hétfőn, augusztus 20-án a román írásbeli vizsgával megkezdődik az idei pótérettségi, amelyre megyénkben 427-en iratkoztak be.

Megkoptatta az idő

Felújítják a sepsiszentgyörgyi ortodox katedrálist. A munkálatok elkezdődtek, a tervek szerint idén be is fejeznék.

Felújított osztályok

Két felújított osztályt adtak át a sajtó és Tamás Sándor megyetanácselnök jelenlétében a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Sürgősségi Kórházban. A gyermekosztály és a kardiológia kényelmesebb, modernebb, felszereltebb lett. Az első, a 2013–2017-es Regionális Operatív Programon belül megnyert pályázati pénzből (60 millió lej) korábban már végeztek szerkezet-megerősítési és épületfelújítási munkálatokat, a műszerezettséget is javították.

Természet, az élet forrása tábor idén is

Huszonnégy diák vett részt az idén harmadik alkalommal megszervezett Természet, az élet forrása nevet viselő táborban július 30.—augusztus 1. között Bikfalván. A Zöld Nap Egyesület, valamint a Kovászna Megyei Hulladékgazdálkodási Egyesület (ADI SIMD) és az AQUACOV Közösségfejlesztési Egyesület rendezvényre Csernátonból, Dálnokból, Gelencéről, Lisznyóból, Sepsiszentgyörgyről, Kézdivásárhelyről és Lemhényből pályáztak sikeresen a résztvevők.

Bezárhatják az ülepítőt

Baróton immár hosszú és unalmas története van a város víz- és csatornahálózatát felújító munkálat kivitelezésének. Nem is élnénk Romániában, ha a dolgok ne vettek volna mindenki számára kellemetlen fordulatot egy idő után.

Kedv van, víz van

Egész nyáron alig lehetett strandolni Sepsiszentgyörgyön a kedvezőtlen időjárás miatt, az elmúlt napokban azonban túlzsúfolt lett a létesítmény, más megyéből is érkeztek vendégek. A szezont szeptemberben zárják.

Kibúvót keres a miniszter

Nem akarta minősíteni Tamás Sándor a környezetvédelmi miniszter tusnádfürdői „zarándoklatát”, de azt elmondta: a helyi hatóságok százasával küldtek medvekárokról szóló dokumentációt a központi hatóságoknak, és „évek alatt sem kaptak választ”. A megyetanácselnök szerint nem ártana a dolgokat „megelőzni, nem utólag siránkozni”.

Fekete-tenger: rakétát lőtt ki az orosz flotta

Éles rakétát indított, majd több lövéssorozatot is leadott a Fekete-tengeren az orosz Grigorivics Admirális fregatt. A Kreml nyilatkozata szerint a lövöldözés egy hadgyakorlat része volt: most tesztelték először a Kalibr nevű (kaliber) – hadihajók és más felszíni célpontok ellen kifejlesztett rakétát.   A Fekete-tengeri orosz flotta közleménye sikeres operációról számolt be. Eszerint a fregatt által […]

Főhajtás a hősök előtt

Kedden délelőtt a kézdivásárhelyi református temetőben számos résztvevő jelenlétében emlékeztek meg vitéz Mező Ferenc második világháborús tartalékos zászlósra. Az eseményre a Laczkó-kriptánál került sor, ahol a Köröstarcsán született és Kászonjakabfalván elhunyt katona emlékét tábla őrzi.

Nem mindenhol lesz szabadnap

Annak ellenére, hogy a közszférában dolgozóknak három szabadnapjuk van a héten, bizonyos intézmények nyitva tartanak, és teljes programmal várják az ügyfeleket.

Székely zászlókat szenteltek

Tegnap nagy ünnepet ült Sárfalva és Szászfalu népe: a környékbeli papság részvételével búcsús szentmisére került sor a tavaly felújított Nagyboldogasszony-plébániatemplomban, ugyanakkor két nagyméretű székely zászlót is megszenteltek.

Ritka vírusos betegség Kézdin

A klímaváltozás napról napra beigazolódni látszik, hiszen az évszakok elveszítették jellegüket, és olyan betegségek jelentek meg, amikről eddig csak hírből hallottunk Székelyföldön. Kézdivásárhelyen egy idős személyről kiderült, hogy nyugat-nílusi lázban szenved, ezt pedig egy mifelénk ritka afrikai vírus okozza.

Kutyamelegek

A hobbiállatokra és haszonállatokra is fokozottan kell figyelni a kánikula idején – figyelmeztet az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság. A legfontosabb a víz és az árnyék biztosítása az állatok számára.

Vízgondok Vargyason

Vargyasiak jelezték még vasárnap este a közösségi oldalon, hogy a faluban nincs vezetékes víz, nem lehet mosni, tisztálkodni sem. Sütő Levente Lehel polgármestertől érdeklődve megtudtuk, a gondot a vízszivattyúk eldugulása okozta.