Társaságban, egy sör mellett még a csapatunk győzelme is édesebb

Ma megkezdődik a 2018-as futball-világbajnokság. Ezzel nem mondtunk újat a labdarúgás szerelmeseinek, de tekintettel azokra, akik jobban szeretnek úgy szurkolni, hogy annak visszhangja is van, azaz társaságban, egy sör mellett, körülnéztünk a megyében, hogy hol, melyik vendéglátóhelyeken várják őket nagy szeretettel. Összeállításunk a teljesség igénye nélkül készült.

Sepsiszentgyörgyön, a stadionnal szemben található Bertis pubban természetesen most is lehet nézni a nagy képernyőn a meccseket, ahogy azt már megszokhatták. Akinek fontos tippelni, az beszállhat a Tribel vendéglőben szervezett versenybe, a döntőre kisorsolnak a verseny hivatalos labdájából két darabot, de addig is trikókat és egyéb focis emléktárgyakat lehet nyerni. Itt rossz idő esetén bent, de akár a teraszról is nézhetik a meccset. A Gödri Ferenc utcai Spes Caffé kerthelyiségében is jót lehet szurkolni, pont úgy, mint a Steffi pressó és bár teraszán. A Szimplában szintén a jó levegőn követhetik az eseményeket, és tippversenyt is indítanak. A versenybe bárki beszállhat, a végső összeszámolásnál a legtöbb pontot begyűjtők kézművessörcsomagot és Szimpla pálinkát nyernek. Részleteket a helyszínen.
A News kávézóban is bekapcsolják a tévét, ha igény van rá, ott légkondicionált helyiségben vészelhetik át a meleg helyzeteket. Ugyancsak a stadionnal szemben, a Camp Nou bárban is követhető a meccs, kint is, bent is, itt fogadóiroda is működik. A foci és sörkedvelők nagy örömére ilyenkor az italforgalmazók is kedvezményeket, nyereményeket kínálnak fel.
Kézdivásárhelyen a Jazz Bisztróban óriás tévéről nézhető a vébé, amit grillezéssel és borozással kötnek egybe. A Club For Youban 4k-s, óriás kivetítőn lehet majd követni a bajnokságot, emellett akciósan 3 lejért csapolják a Krémes Csíki Sört. A Székely Vendéglő a pub részlegét rendezi be e célra, ahol majd tévén lehet követni a bajnokságot.
Baróton, a fiatalok egyik közkedvelt szórakozóhelye a központban található Memento kocsma. Tulajdonosa, Lázár László elmondta, bár ő nem nagy focidrukker, a focivébé idején mindenképp lehetőséget teremt arra, hogy, aki szeretné, a helyszínen nézze a közvetítéseket. A Party Pub vendéglőben már megnyitása óta van televízió, így értelemszerűen a vendégek itt is drukkolhatnak kedvenc csapatuknak, akárcsak a Fényes vendéglő nyári kertjében.
Kovásznán a Bistro vendéglőben két tévén lehet követni a vébét, ahol ennek alkalmával a vásárlóknak sorsjegyeket adnak, amivel italokat vagy focilabdát lehet nyerni.
Csernáton nagyközség sem maradhat ki a sorból, a megyeszerte híres – és méltán – Rizotti pizzázó Relax teraszán várják a labdarúgás szerelmeseit, a meccseket óriástévén és kivetítőn közvetítik, és a sörök bő választékára, meg a konyhára sem lehet panasza senkinek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Ismét jó célért tekertek

Amint arról írtunk, csütörtökön a Háromszéki Közösségi Alapítvány (HKA) és a Zöld Nap Egyesület partnerségben a kézdivásárhelyi önkormányzattal negyedik alkalommal rendezte meg a Tekerj egy jó célért! adománygyűjtő akciót.

Piknik az Avas-tetőn

A szervezők a pénteki esős időjárás miatt úgy döntöttek, nem tartják meg a Szent Iván-éji álomra keresztelt, szombati rendezvényt, ami Almás és Lemhény közös falunapjaként is felfogható. Ennek ellenére pár száz ember így is felment a tetőre, ahol végül tábortüzet is gyújtottak.

Hatékony manipulálás

Menti a bőrét a Szociáldemokrata Párt (PSD) vezetősége, azért módosítják a Büntetőeljárási törvénykönyvet – legalábbis ettől hangos a közélet, ezért tüntetnek ezrek naponta az utcán. Ez „jól hangzik”, csak torz, és hatékony manipulálás eredménye – mondta pénteki sajtóértekezletén Márton Árpád.

Tíz év a város életében

Az elmúlt évtized megvalósításairól beszélt legutóbbi sajtóértekezletén a sepsiszentgyörgyi polgármester. Antal Árpád majdnem napra pontosan tíz éve tette le a polgármesteri esküt.

Nem történt támadás

Közösségi oldalakon egyre gyakoribb az elcsatangolt, a gazdijukat „kereső” fajkutyák fényképe. Lapunk arra volt kíváncsi, hogy a szépmezői kutyamenhelyen nőtt-e a fajkutya-befogások száma.

Ismét dübörögtek a lóerők

Hétvégén Kézdivásárhelyen rendezték meg a Klausenburg Retro Racing névre hallgató retróautó-bemutató és -verseny hetedik kiadását, amely a szombat délelőtti eső ellenére ismét sikeresnek bizonyult.

Székelyföld értékei Manchesterben

Különböző zenei és művészeti műfajt képviselő, Kovászna megyéhez köthető produkciók is szerepeltek a második manchesteri Góbéfesten, amelyet idén a családoknak szóló fesztiválként hirdettek meg. Székelyföld kulturális nagykövetei ezen a hétvégén belakták Manchester főterét, ahol vasárnap délig több mint tízezren fordultak meg.

Röviden

Harc egy kicsi ráadásért A kedden közzétett képességvizsga-eredmények után a nyolcadikos diákok összesen 142 óvást tettek le: 31 esetben a magyar nyelv és irodalom, 61 esetben a román, 50 esetben a matematika dolgozatra kapott jegyüket fellebbezték meg – tájékoztatott a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség. A végleges eredményeket június 23-án teszik közzé. << Illemtantábor Az RMDSZ Kézdivásárhelyi […]

Átlátható lesz a pálya

Idén július 13-a és 15-a között kerül sor a Székely vágtára – jelentették be újfent tegnapi sajtóértekezletükön a szervezők. Sztakics Éva és Demeter János elmondta azt is, hogy idén elmarad a szombat esti nagyelőadás, amelynek az lesz a „járulékos következménye”, hogy színpad hiányában mindenhonnan jobb rálátás nyílik a pálya teljes hosszára.

Kell a pénz közművesítésre

Kézdivásárhely tanácsának csütörtöki soros ülése az önkormányzat által év elején kiírt totem-pályázat győzteseinek díjazásával kezdődött.

Amikor bekopog a rendőr

Az Országos Személynyilvántartó és Adatbázis-kezelő Igazgatóság az Országos Rendőr-főkapitánysággal közösen méretes, az egész országot átfogó ellenőrzéssorozatba kezdett: az akció során azokat a 14-18 év közötti vagy felnőtt személyeket keresik fel, akik szerepelnek az országos személynyilvántartásban, de 2017. december 31-ig nem kérték még az első személyigazolványuk kiállítását.

Tíz év a város életében

Tíz év alatt nemcsak mi lettünk idősebbek, hanem a város is jelentősen átalakult – jelentette ki csütörtöki sajtóértekezletén Antal Árpád (képünkön). A sepsiszentgyörgyi polgármester abból az alkalomból tekintett vissza az elmúlt évtizedre, hogy majdnem napra pontosan tíz éve (2008. június 20-án) tette le a polgármesteri esküt.

Veszélyes kútvizek

Háromszéken számtalan kút vize baktériumokkal, nitritekkel, nitrátokkal, ammóniával fertőzött, az elemzésre bevitt vízminták 95%-a ilyen, tudtuk meg a Kovászna Megyei Egészségügyi Igazgatóság keretében működő környezet-egészségügyi iroda szakembereitől.

Most lenne alkalom

Bár a kormánypártoknak kényelmes többségük van a parlamentben, a fontos törvények megszavazásánál az RMDSZ segítségét kérik. Ilyen esetben alkalom lenne megerősíteni a magyarság szempontjából fontos előírásokat – vélik az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) vezetői.

Nyáron szekeret, télen szánkót

Gázáremelésről szólnak a híradók – eddig sem volt olcsó a fűtés, semmilyen formájában –, ezt pedig feltételezhetően a kritikusan alulfizetett háromszéki lakosság megsínyli. Mégis, miért állt le a tömbházak szigetelésének folyamata Szentgyörgyön? – érdeklődtünk az illetékeseknél.