Társaságban, egy sör mellett még a csapatunk győzelme is édesebb

Ma megkezdődik a 2018-as futball-világbajnokság. Ezzel nem mondtunk újat a labdarúgás szerelmeseinek, de tekintettel azokra, akik jobban szeretnek úgy szurkolni, hogy annak visszhangja is van, azaz társaságban, egy sör mellett, körülnéztünk a megyében, hogy hol, melyik vendéglátóhelyeken várják őket nagy szeretettel. Összeállításunk a teljesség igénye nélkül készült.

Sepsiszentgyörgyön, a stadionnal szemben található Bertis pubban természetesen most is lehet nézni a nagy képernyőn a meccseket, ahogy azt már megszokhatták. Akinek fontos tippelni, az beszállhat a Tribel vendéglőben szervezett versenybe, a döntőre kisorsolnak a verseny hivatalos labdájából két darabot, de addig is trikókat és egyéb focis emléktárgyakat lehet nyerni. Itt rossz idő esetén bent, de akár a teraszról is nézhetik a meccset. A Gödri Ferenc utcai Spes Caffé kerthelyiségében is jót lehet szurkolni, pont úgy, mint a Steffi pressó és bár teraszán. A Szimplában szintén a jó levegőn követhetik az eseményeket, és tippversenyt is indítanak. A versenybe bárki beszállhat, a végső összeszámolásnál a legtöbb pontot begyűjtők kézművessörcsomagot és Szimpla pálinkát nyernek. Részleteket a helyszínen.
A News kávézóban is bekapcsolják a tévét, ha igény van rá, ott légkondicionált helyiségben vészelhetik át a meleg helyzeteket. Ugyancsak a stadionnal szemben, a Camp Nou bárban is követhető a meccs, kint is, bent is, itt fogadóiroda is működik. A foci és sörkedvelők nagy örömére ilyenkor az italforgalmazók is kedvezményeket, nyereményeket kínálnak fel.
Kézdivásárhelyen a Jazz Bisztróban óriás tévéről nézhető a vébé, amit grillezéssel és borozással kötnek egybe. A Club For Youban 4k-s, óriás kivetítőn lehet majd követni a bajnokságot, emellett akciósan 3 lejért csapolják a Krémes Csíki Sört. A Székely Vendéglő a pub részlegét rendezi be e célra, ahol majd tévén lehet követni a bajnokságot.
Baróton, a fiatalok egyik közkedvelt szórakozóhelye a központban található Memento kocsma. Tulajdonosa, Lázár László elmondta, bár ő nem nagy focidrukker, a focivébé idején mindenképp lehetőséget teremt arra, hogy, aki szeretné, a helyszínen nézze a közvetítéseket. A Party Pub vendéglőben már megnyitása óta van televízió, így értelemszerűen a vendégek itt is drukkolhatnak kedvenc csapatuknak, akárcsak a Fényes vendéglő nyári kertjében.
Kovásznán a Bistro vendéglőben két tévén lehet követni a vébét, ahol ennek alkalmával a vásárlóknak sorsjegyeket adnak, amivel italokat vagy focilabdát lehet nyerni.
Csernáton nagyközség sem maradhat ki a sorból, a megyeszerte híres – és méltán – Rizotti pizzázó Relax teraszán várják a labdarúgás szerelmeseit, a meccseket óriástévén és kivetítőn közvetítik, és a sörök bő választékára, meg a konyhára sem lehet panasza senkinek.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Tűz Pákéban Szerdáról csütörtökre virradóra egy közel négy órán át tartó tűzoltáson serénykedtek Pákéban a háromszéki tűzoltók. A helyszínen egy istálló (60 négyzetméteren károsult), egy raktárhelyiségnek használt építmény (40 négyzetméteren), illetve egy lakóház tetőszerkezete (60 négyzetméteren) gyulladt ki. Fennállt a veszély, hogy a lángok más épületekre is átterjednek – tájékoztatott Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság […]

Szabad a hajtás

Mint arról már korábban beszámoltunk, a sertéspestis terjedése miatt országos szinten megtiltották a vaddisznó-hajtóvadászatot. Ezt a tilalmat a napokban oldották fel az illetékesek.

Ismét aláírásokat gyűjtenek

Újabb aláírásgyűjtésbe kezdett a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR), melynek révén teret adnának az új embereknek a politikában, de a választási törvényt is megváltoztatnák. Erről számoltak be szerdán az alakulat helyi képviselői.

Most tűzoltó lehetsz!

Növekedett a Kovászna megyei tűzoltóságnál a beavatkozások száma, de a reakcióidejük is hosszabb, számoltak be a romániai tűzoltók napján tartott sajtótájékoztatón az illetékesek.

Novemberre halasztották

Miután az afrikai sertéspestis megjelent a szomszéd megyében, és a hatóságok többfelé mindenféle vásárt, elsősorban állatvásárt betiltottak, elhalasztották a hagyományos kolbászfesztivált is. A szervezők egyelőre abban reménykednek, hogy novemberben megtarthatják a húsparádét.

Elutasítják a védőoltást

Véget sem ért a himlőjárvány, máris elkezdődött egy újabb – mondta dr. Lucia Şereş, a háromszéki háziorvosok egyesületének elnöke. A gyerekorvos továbbra is az oltások fontosságát hangsúlyozza.

Levél a képviselőkhöz

Még a neve is elveszhet a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemnek (MOGYE), ha véglegesítik az intézmény összevonását a Petru Maior Egyetemmel – hívják fel a figyelmet a MOGYE szenátusának tagjai. A testület levéllel fordult Borbély Lászlóhoz és más RMDSZ-elöljárókhoz, hogy intézkedjenek, „amíg nem késő”.

Eldőlt az orvosi sorsa?

Az oktatási minisztérium megtörténtnek tekinti a marosvásárhelyi Petru Maior Egyetemnek a MOGYE általi bekebelezését. Ez egy nemrégiben elfogadott kormányhatározatból derül ki. A Maszol információi szerint a két héttel ezelőtti kormányülésen a felsőoktatásért felelős államtitkárság az oktatási minisztérium belső működési szabályzatához kapcsolódó kormányhatározathoz csatolta az akkreditált felőoktatási intézményeket listázó mellékletet, amelyben a Petru Maior Egyetem már […]

Megszűnik a MOGYE?

Nyílt levélben kéri Borbély László miniszterelnöki tanácsos közbenjárását Benedek Imre, a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem (MOGYE) professzora, annak érdekében, hogy az egyetem megmaradjon önálló intézményként és ne olvasszák egybe a Petru Maior Egyetemmel.   A szerkesztőségünkhöz eljuttatott levélben a professzor felhívja a figyelmet, hogy tudomása szerint, a tegnapi kormányülésen elfogadták a MOGYE és a […]

Bírságolás következik

Olvasónk jelezte, hogy Sepsiszentgyörgy központjában olyan vendéglőben járt, ahol a bejárati ajtóra ki volt függesztve, hogy az egység tűzvédelmi engedély nélkül működik. Feltette a kérdést, hogy ez milyen veszélyekkel jár, mi pedig az illetékesektől érdeklődtünk.

Inasokat keresnek

Szeptember 26-án inasoknak szervez állásbörzét a munkaerő-foglalkoztatási hivatal a Dália utcai képzőközpontban, közölte Kelemen Tibor igazgató a havi munkaügyi sajtótájékoztatón.

Rákkeltő gyomirtó?

Két évvel ezelőtt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) felhívta a figyelmet arra, hogy a Roundup Gel nevű gyomirtó rákkeltő hatású lehet. Ennek alapanyaga a glifozát, amely egy olyan vegyület, amit – több más néven forgalmazott gyomirtóként – széles körben használnak Romániában és természetesen Háromszéken is. Akkor rákkeltő lehet a pityókánk? – tettük fel a kérdést, azonban a szakemberek szerint nem eszik ilyen forrón a kását.

„Fogadjunk, kibírod 0.3”

A baróti, fogyatékkal élő gyermekek nappali foglalkozását biztosító Laura Ház október 21-én ismét jótékonysági futónapot szervez – immár harmadik alkalommal – a baróti iskola sportpályáján.

Szotyor „megvédte magát”

A Szotyorba tervezett leendő családi otthon a falubeliek rendkívül ellenséges viszonyulása miatt meghiúsult. Ezt rendkívüli győzelemként élik meg azok a hangadók, akik felszólaltak a helyi kultúrotthonban megtartott kedd esti falugyűlésen, amelyen Tóth-Birtan Csaba alpolgármester és Vass Mária, valamint Szász Katalin, a Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Vezérigazgatóság vezetője és helyettese jelentek meg, hogy a felmerülő kérdéseket megválaszolják. Nem adtak lehetőséget nekik.

Amatőr festőművészek Kézdivásárhelyen

Szinte nem telik el egy év, hogy ne legyen nacionalista indíttatású rongálás Kézdivásárhelyen. Most az oroszfalvi kijáratnál levő tábla esett áldozatul ennek, ismeretlen tettes a város magyar feliratát festette le. Igaz, hogy részben, valaki megzavarhatta az amatőr festőművészt, így csak a Kézdi feliratot mázolták le piros és fekete festékkel. Nem ez az első alkalom, hogy […]