A gazdára váró ebek egyike

A baróti polgármesteri hivatal nemrég felhívással fordult a kutyabarátokhoz: ha tehetik, fogadják örökbe a városi menhelyen elhelyezett jószágokat, hiszen pénteken, március 24-én megürítik a ketreceket. Ez azt jelenti, hogy elaltatják őket, hiszen kell a hely más kóbor ebeknek.

Vajda Lászlótól, a hivatal illetékes munkatársától megtudtuk, tíz kutyáról van szó, melyek örökbevételét legkésőbb pénteken 10 óráig lehet igényelni, akár a hivatalnál, akár nála személyesen, még a délutáni órákban is.

– Nagyon bízom abban, hogy most is kerülnek örökbefogadók. Decemberben például a tizennégy kutyából egyet sem kellett elaltassunk, mind elvitték őket – fogalmazott.

Mint említette, a szabály szerint a város területén befogott gazdátlan kutyát hét napig kiválthatja tulajdonosa, természetesen, ha igazolni tudja könyvvel, hogy saját kutyájáról van szó. Ellenkező esetben ivartalanítják az állatot, megkapja a szükséges állatorvosi kezelést, mikrochippel látják el, majd tizennégy napig tartják a menhelyen. Ha ezalatt nincs, aki örökbe vegye, elaltatják. A baróti kutyamenhely tizenhat férőhelyes, de a kóbor kutyákra még mindig sokan panaszkodnak a városban, számuk mintha ismét szaporodóban lenne.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. március 23., 5:04
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hogy van ez ? A gazdaja ,ha bizonyitani tudja ,hogy az ove csak ugy valthatja(penzert?) ki a kutyat,viszont a miccs sutok peldaul ingyen elvihetik. Akik az ilyen szabalyokat kitalaljak,azokat kellene ivartalanitani es elaltatni. MOCSKOS ALSZENT GYILKOSOK!

  • User
   Dátum: 2017. március 23., 9:59
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Kivalthatja az igazolo aktakkal a kutyust-itt szo sincs arrol,hogy fizetnie kellene.Nem tudom mit ertett az elozo hozzaszolo?De ha penzt kellene fizessen is gondolom egy allatszereto gazdinak ez nem okozhat gondot,hiszen megtalalja epsegbe elveszettnek hit kedvencet amit meg esetleg napokig el is lattak elelemmel a menhelyen.Mi ebben a furcsa?A gazdatlan ebeket akik orokbe fogadjak azok azert nem fizetnek mert az ilyen allatok koltsegeit a menhely fedezi es gondolom egy kivaltsagos allapot az allatnak ha nem egy ketrecbe kell eldegeljen elete vegeig,a menhelynek pedig elsodleges celja gondolom,hogy ne elaltassa azokat hanem egy jobb eletet bizztositson a befogott allatoknak.Megjegyzem nem vagyok kornyekbeli csak egy allatbarat.

 • User
  Dátum: 2017. március 23., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Remelem kerulek jo emberek akik be tudjak fogadni oket.Miert nem lehet eletben tartani oket,gondolom nincs olyan rengeteg eb Baroton es meg lehet szoktatni hogy osztozzanak a kis helyen.Nincsen allatvedo egyesulet Baroton? Nem penz kidobas ha ellatjak, megmutik majd elaltatjak?vajon ha nekunk 14 nap allna rendelkezesre hogy rendezzuk az eletunket mit ereznenk? Kutya nem ember mondanak sokan de egy felelos tarsadalomban ennek is helye van.Allat barat vagyok, messze Barottol de nekem is van megmentett kutyam, macskam es nem adnam oket semmiert

Ajánló

Röviden

Gyűjtés, vagy átverés? Országos szinten számtalan precedens volt arra, hogy beteg gyermekekre hivatkozva vertek át adakozó személyeket. Lapunk arról kérdezte a háromszéki hatóságokat, hogy milyen tanácsokkal látnák el azokat a személyeket, akik az utcán nemesebb célokért adnak kisebb- nagyobb összegeket. Mindezt annak tükrében tettük, hogy az elmúlt hetekben több személy is jelezte, leállították Sepsiszentgyörgy központjában, […]

Akadozik a közlekedés

Hétfő reggel elkezdték az aszfaltozást Sepsiszentgyörgy központjában, a Bem József utcában. A megyei útügyi vállalat három nap alatt tervezi befejezni a munkálatokat, addig – aki teheti – ne gépkocsival jöjjön folyó ügyeit intézni a megyei pénzügyi hivatalhoz, illetve a bankokhoz.

Mindenki jól járna

A város tulajdonába kerülhet a stadion – legalábbis a szerint a jogszabály szerint, amely a napokban jelent meg az Ifjúsági és Sportminisztérium honlapján. Eddig évekkel ezelőtt is eljutott az ügy, azt később egy alkotmánybírósági határozattal megsemmisítették.

Mindenki számára megterhelő

Harmadik negyedévi szokásos találkozójukon, melynek helyszíne a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság székhelye volt, a szociális szolgáltatásokat végző szervezetek és intézmények képviselői a fogyatékkal élő, illetve hátrányos helyzetű személyek besorolásának procedúrájáról, valamint jogairól, a rendszer hiányosságairól és mellékhatásairól beszélgettek.

Fizetik az előleget

Ma kezdik utalni az előleget az egységes mezőgazdasági támogatást kérelmező gazdáknak – közölte a miniszterelnök a hétfő reggeli kormányülés elején.

Utolsó lehetőség

Több, mint egy hónap  áll rendelkezésükre jelentkezni azoknak, akik hivatásos tűzoltóként szeretnének dolgozni a Baróton épülő, új tűzoltóállomásnál.

Van, ami csak itt lelhető fel

Első alkalom, hogy Háromszék ad otthont a nemzetközi gombászkongresszusnak (JEC, Journées Européennes du Cortinaire). A László Kálmán Gombászegyesület és Kovászna Megye Tanácsa által közösen szervezett 36. nemzetközi gombászkongresszus Bálványosfürdőn zajlik, és október 20-án ér véget.

Háromszéki kisbusz balesetezett Szeben megyében

Kovászna megyei kisbusz ütközött hétfő hajnalban személygépkocsival Szeben megyében. Több mentő- és SMURD-egység érkezett a helyszínre.   A helyi portálok beszámolói szerint a baleset a DN14-es jelzésű úton, Nagycsűr közelében történt. A személygépkocsi vezetője okozta, amikor szabálytalanul próbált előzni.   A háromszéki kisbuszban öt felnőtt és négy gyermek tartózkodott. Egyikük sem sérült meg, de a […]

„Egymás terhét hordozzátok…”

A 2017-es esztendő végén merült fel annak a gondolata, hogy valamit tennünk kellene a gyülekezetünkhöz tartozó idősek, betegek, rászorulók életminőségének a javításáért. A családlátogatás rendjén szembesültünk azzal, hogy nagyon magas gyülekezetünkben az idősek aránya a fiatalabbakhoz képest, hogy igen sokan vannak, akik magukra maradtak (gyerekeik valahol külföldön), akik betegek, akiket a szomszédok gondoznak, vagy nincs, aki rájuk nyissa az ajtót.

Röviden

Háromszékiek is mentettek Szombaton zajlott az országos méretű SEISM 2018 elnevezésű gyakorlat, amelyben háromszéki életmentők is segédkeztek. A meghirdetett sürgősségi állapot forgatókönyve szerint szombaton, reggel 9 órakor egy 7,5-ös erősségű földrengés rázta meg Románia délkeleti részét, a földmozgás elsősorban az ország fővárosában okozott komoly gondokat. A reggeli riadóval az ország több megyéjének katasztrófavédelmi egységét indították […]

50 éves a Művészeti és Népiskola

Mindazok jelenlétében, illetve mindazokat megidézve, akik megrajzolták az 50 éves intézmény arcát, gálaműsorral ünnepelték meg csütörtökön a Tamási Áron Színház nagytermében a Művészeti és Népiskola fél évszázados fennállását.

Magasabb szinten az ügy

Magyarországi hivatalosságok is felkeresték a csíkszeredai börtönt, ahol meglátogatták Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, az ún. székely terrorista-ügy két áldozatát. Sajtótájékoztatón bejelentették: mindent megtesznek, hogy az igazságra fény derüljön.

Készül az „etető térkép”

Nyomdában van az „etető térkép” – nyilatkozta Grüman Róbert. A megyei tanács turisztikáért (is) felelős alelnöke szerint Sepsiszentgyörgy tizenhat vendéglőjének, kocsmájának, gyorséttermének legjellemzőbb fogását mutató térkép novemberben minden fontosabb helyen elérhető lesz.

Ötvenezren vasút nélkül

Csalódott hangvételű közleményben tudatja Gheorghe Baciu volt bodzafordulói polgármester, aki a román választási „orosz rulett” szabályai szerint annyi szavazattal lett a Népi Mozgalom Párt (PMP) szenátora, hogy az nem biztos elég lenne egy sepsiszentgyörgyi városi tanácsosi mandátumhoz: a szállítási minisztérium nem tervezi újraépíteni a bodolai vasúti hidat, amelyet június végén sodort el az ár.

Kevesebb az alkalmazott

Ünnepeltek a háromszéki vállalkozók, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara 25. alkalommal díjazta a legeredményesebb cégeket. A háromszéki üzleti szféra krémje volt jelen Sepsiszentgyörgyön, a Panoráma Event Hall nevű rendezvénysátorban szervezett eseményen, ahol a több mint száz jelenlévő cégvezetőt oklevelekkel és méltató szavakkal jutalmazta a kereskedelmi kamara vezetősége.