A gazdára váró ebek egyike

A baróti polgármesteri hivatal nemrég felhívással fordult a kutyabarátokhoz: ha tehetik, fogadják örökbe a városi menhelyen elhelyezett jószágokat, hiszen pénteken, március 24-én megürítik a ketreceket. Ez azt jelenti, hogy elaltatják őket, hiszen kell a hely más kóbor ebeknek.

Vajda Lászlótól, a hivatal illetékes munkatársától megtudtuk, tíz kutyáról van szó, melyek örökbevételét legkésőbb pénteken 10 óráig lehet igényelni, akár a hivatalnál, akár nála személyesen, még a délutáni órákban is.

– Nagyon bízom abban, hogy most is kerülnek örökbefogadók. Decemberben például a tizennégy kutyából egyet sem kellett elaltassunk, mind elvitték őket – fogalmazott.

Mint említette, a szabály szerint a város területén befogott gazdátlan kutyát hét napig kiválthatja tulajdonosa, természetesen, ha igazolni tudja könyvvel, hogy saját kutyájáról van szó. Ellenkező esetben ivartalanítják az állatot, megkapja a szükséges állatorvosi kezelést, mikrochippel látják el, majd tizennégy napig tartják a menhelyen. Ha ezalatt nincs, aki örökbe vegye, elaltatják. A baróti kutyamenhely tizenhat férőhelyes, de a kóbor kutyákra még mindig sokan panaszkodnak a városban, számuk mintha ismét szaporodóban lenne.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:
 • User
  Dátum: 2017. március 23., 5:04
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Hogy van ez ? A gazdaja ,ha bizonyitani tudja ,hogy az ove csak ugy valthatja(penzert?) ki a kutyat,viszont a miccs sutok peldaul ingyen elvihetik. Akik az ilyen szabalyokat kitalaljak,azokat kellene ivartalanitani es elaltatni. MOCSKOS ALSZENT GYILKOSOK!

  • User
   Dátum: 2017. március 23., 9:59
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Kivalthatja az igazolo aktakkal a kutyust-itt szo sincs arrol,hogy fizetnie kellene.Nem tudom mit ertett az elozo hozzaszolo?De ha penzt kellene fizessen is gondolom egy allatszereto gazdinak ez nem okozhat gondot,hiszen megtalalja epsegbe elveszettnek hit kedvencet amit meg esetleg napokig el is lattak elelemmel a menhelyen.Mi ebben a furcsa?A gazdatlan ebeket akik orokbe fogadjak azok azert nem fizetnek mert az ilyen allatok koltsegeit a menhely fedezi es gondolom egy kivaltsagos allapot az allatnak ha nem egy ketrecbe kell eldegeljen elete vegeig,a menhelynek pedig elsodleges celja gondolom,hogy ne elaltassa azokat hanem egy jobb eletet bizztositson a befogott allatoknak.Megjegyzem nem vagyok kornyekbeli csak egy allatbarat.

 • User
  Dátum: 2017. március 23., 13:50
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Remelem kerulek jo emberek akik be tudjak fogadni oket.Miert nem lehet eletben tartani oket,gondolom nincs olyan rengeteg eb Baroton es meg lehet szoktatni hogy osztozzanak a kis helyen.Nincsen allatvedo egyesulet Baroton? Nem penz kidobas ha ellatjak, megmutik majd elaltatjak?vajon ha nekunk 14 nap allna rendelkezesre hogy rendezzuk az eletunket mit ereznenk? Kutya nem ember mondanak sokan de egy felelos tarsadalomban ennek is helye van.Allat barat vagyok, messze Barottol de nekem is van megmentett kutyam, macskam es nem adnam oket semmiert

Ajánló

Főhajtás a hősök előtt

Kedden délelőtt a kézdivásárhelyi református temetőben számos résztvevő jelenlétében emlékeztek meg vitéz Mező Ferenc második világháborús tartalékos zászlósra. Az eseményre a Laczkó-kriptánál került sor, ahol a Köröstarcsán született és Kászonjakabfalván elhunyt katona emlékét tábla őrzi.

Nem mindenhol lesz szabadnap

Annak ellenére, hogy a közszférában dolgozóknak három szabadnapjuk van a héten, bizonyos intézmények nyitva tartanak, és teljes programmal várják az ügyfeleket.

Székely zászlókat szenteltek

Tegnap nagy ünnepet ült Sárfalva és Szászfalu népe: a környékbeli papság részvételével búcsús szentmisére került sor a tavaly felújított Nagyboldogasszony-plébániatemplomban, ugyanakkor két nagyméretű székely zászlót is megszenteltek.

Ritka vírusos betegség Kézdin

A klímaváltozás napról napra beigazolódni látszik, hiszen az évszakok elveszítették jellegüket, és olyan betegségek jelentek meg, amikről eddig csak hírből hallottunk Székelyföldön. Kézdivásárhelyen egy idős személyről kiderült, hogy nyugat-nílusi lázban szenved, ezt pedig egy mifelénk ritka afrikai vírus okozza.

Kutyamelegek

A hobbiállatokra és haszonállatokra is fokozottan kell figyelni a kánikula idején – figyelmeztet az Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóság. A legfontosabb a víz és az árnyék biztosítása az állatok számára.

Vízgondok Vargyason

Vargyasiak jelezték még vasárnap este a közösségi oldalon, hogy a faluban nincs vezetékes víz, nem lehet mosni, tisztálkodni sem. Sütő Levente Lehel polgármestertől érdeklődve megtudtuk, a gondot a vízszivattyúk eldugulása okozta.

Adminisztratív és pénzügyek

Költségvetés-kiigazítások, tagsági díjak befizetése, tisztségjegyzékek jóváhagyása szerepelt többek között Kovászna megye tanácsa rendes augusztusi ülésének napirendjén.

Hetvenéves idea testesült meg

A Bodok-hegység gerincén, a 36 kilométeres gerinctúra közepén, hat másik, kisebb túraútvonal találkozásánál a Kovászna Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ hétfőn csinos kis menedékhelyet adott használatba a hegyen megszorulók hasznára. Az ünnepélyes átadón Tamás Sándor megyetanácselnök is jelen volt.

Röviden

Heti sürgősségek A megyei sürgősségi kórházban augusztus 6-a és 12-e közötti időszakban 771 sürgősségi esetet láttak el a szakemberek, és 191 alkalommal utalták be a betegeket. Erőszakos cselekmények miatt 7 pácienst kezeltek, illetve 8 ittas szorult orvosi segítségre. A panaszok természete szerint a jelzett periódusban a következő esetek fordultak elő: 41 szív- és érrendszeri, 74 […]

Megvan rá a pénz!

Nem ismétlődik meg az, ami tavaly történt, hogy tej-kifli nélkül maradjanak a háromszéki kisdiákok. Idén ősszel zökkenőmentesen zajlik a program – ígéri Henning László, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke.

Nem magánügy

A SIC Feszt, és azon belül a Családi nap szervezői remélték, elérik a fiatalok ingerküszöbét is a családon belüli erőszakról szóló előadással, és ez valóban megtörtént. Az országban minden 30. másodpercben megvernek egy nőt – ők a mi közösségünkben is jelen vannak –, 2016-ban pedig 200 nő vált a családon belüli erőszak áldozatává. Róluk és a többi szenvedőről beszélgettek az egy asztalnál ülő Bálint Olga, a Szentkereszty Stephanie Egyesület igazgatónője, Hegedűs Csilla, az RMDSZ Nőszervezetének ügyvezető elnöke, Dobolyi Tünde, kézdivásárhelyi ügyvéd és Ájgel Ágnes, mint szervező.

Lehet programálást kérni

Bár az állami intézmények – elvben – nem dolgoznak a hét második felében, a sepsiszentgyörgyi útlevélosztály nem zár, csak a hivatalos, törvényben előírt szabadnapon, augusztus 15-én nem nyitnak ki.

Beindult a nagyipar

Több mint ötszáz, 4–12 éves közötti gyerek jelent meg az augusztus 19-éig tartó evangelizációs hét első napján a sepsiszentgyörgyi Krisztus király templomban. A labdázás, rajzolás, festés, játék mellett – finoman adagolva – szó esik Istenről is.

Remélik a kedvező döntést

A közéletiség iránt érdeklődő fiatalok a SIC Feszt Székelyföldi Szabadegyetemen az aktuálpolitika kihívásairól és problémáiról is testközelből, azaz a törvényhozásban, végrehajtásban tevékenykedő politikusoktól is hallhattak. Szombat délben Cseke Attila szenátusi frak­ció­vezetővel Grüman Róbert, a megyei tanács alelnöke beszélgetett a most éppen az alkotmánybíróságon pihentetett új közigazgatási kódex kapcsán.

A Bod Péter megyei könyvtár programja

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban a nyári nyitvatartási program szeptember 3-áig: kedden, szerdán, csütörtökön és pénteken 10–17, szombaton 9–13 óráig. Augusztus 15–17-én (hivatalos munkaszüneti napok) zárva; szombaton, augusztus 18-án a megszokott program szerint, 9 és 13 óra között várják az olvasókat.